ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Άνετη κι ωραία με Μίλερ για… παρέα η Μπάγερν! (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ (3-1) σε μια βραδιά που ο Τόμας Μίλερ έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της.

Άνετη κι ωραία με Μίλερ για… παρέα η Μπάγερν! (vid)

Το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ είχε μόνο ένα φαβορί, τους Βαυαρούς. Κάτι που αποδείχθηκε και στο γήπεδο. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν με μια μεστή εμφάνιση πήρε ένα εύκολο τρίποντο (3-1) κι ανέβηκε στην κορυφή της Bundesliga. Τρίτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με το γκολ που πέτυχε ο Μίλερ. Ο Λεβαντόφσκι έμεινε «άσφαιρος» μετά από επτά μήνες κι έμεινε στα 15 σερί παιχνίδια με γκολ, χάνοντας την ευκαιρία να φτάσει το ρεκόρ του θρυλικού Γκερντ Μίλερ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το «καθάρισε» από το ημίχρονο η Μπάγερν 

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο ματς από την αρχή και λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 4′. Ο Γκορέτσκα έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, οι Βαυαροί πήραν το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, ο Ντέιβις γύρισε, με την μπάλα να στρώνεται μετά από κόντρες στον Μίλερ που πλάσαρε σωστά από το ύψος της περιοχής για το 1-0! Αυτό το γκολ ήταν το υπ’ αριθμόν 218 για τον Γερμανό άσο με την ομάδα του Μονάχου. Αριθμός που τον φέρνει στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Μάλιστα, ο ίδιος λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά στο 20, με το πλασέ του να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο, στο 31′ η πίεση της Μπάγερν απέδωσε τελικά καρπούς. Ο Σανέ έστρωσε στον Κίμιχ κι εκείνος με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα γκολ κι έφτασαν μια «ανάσα» από το να το πετύχουν στο 40′. Από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ ο Λεβαντόφσκι έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους η Γκρόιτερ Φιρτ έκανε ουσιαστική την πρώτη της καλή στιγμή, πλησιάζοντας στην μείωση του σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντούτζιακ ο Γκρίσμπεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Νόιερ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η αποβολή του Παβάρ δεν άλλαξε την εικόνα του ματς

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν. Μόλις στο 46′ ο Παβάρ έκανε ένα «δολοφονικό» τάκλιν στον Γκριν και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να εκμεταλλευθούν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Κι αυτό γιατί τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χργκότα εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω, με τον Νόιερ να διώχνει δύσκολα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όμως, η Μπάγερν κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι Βαυαροί κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, αν κι έπαιζαν με 10 παίκτες κι έδειχναν να μην πιέζονται ιδιαίτερα. Σταδιακά η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν αυτή που πίεζε και για τρίτο γκολ, κάτι που πέτυχε στο 69′. Από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ, ο Γκρίσμπεκ μονομάχησε με τον Λεβαντόφσκι και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να μειώσουν, φτάνοντας κοντά στο 81′. Έπειτα από λάθος του Ουπαμεκανό, ο Γκριν βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ από πλάγια θέση, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να διώχνει το πλασέ του. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το τέρμα που έψαχναν. Έπειτα από σέντρα του Μάιερχοφερ, ο Ίτεν πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 3-1!

Με τη νίκη αυτή η Μπάγερν Μονάχου έφτασε τους 16 βαθμούς σε έξι αγωνιστικές και ανέβηκε στην κορυφή της Bundesliga. Πλέον, οι Βαυαροί περιμένουν το παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ με την Χόφενχαϊμ το Σάββατο (25/9) για να δουν αν θα έχουν και… συγκάτοικο εκεί. Από την άλλη, η Γκρόιτερ Φιρτ ηττήθηκε για πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν και μετράει μόλις έναν βαθμό, όντας στην 18η και τελευταία θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γκρόιτερ Φιρτ (Στέφαν Λάιτλ): Μπούρχερτ, Μάιερχοφερ, Μπάουερ, Φίργκεβερ, Βίλεμς (76′ Μπάρι), Γκριν (86′ Λέβελινγκ), Σεγκίν, Γκρισμπεκ (76′ Τίλμαν), Ντούτζιακ, Χργκότα (76′ Ίτεν), Νίλσεν (67′ Αμπιάμα).

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (87′ Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ερνάντες, Κίμιχ, Γκορέτσκα (87′ Μουσιάλα), Σανέ (61′ Σάμπιτζερ), Μίλερ (76′ Γκνάμπρι), Ντέιβις, Λεβαντόφσκι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ