ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η εκδίκηση της Σίτι είναι ένα πιάτο που… σερβίρει ο Ζεσούς! (vid)

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Τσέλσι κι οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σ' ένα σπουδαίο διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-0), παίρνοντας εκδίκηση για τον τελικό του Champions League.

Η εκδίκηση της Σίτι είναι ένα πιάτο που… σερβίρει ο Ζεσούς! (vid)

Πριν από τη σέντρα του ντέρμπι, η Τσέλσι μετρούσε τρεις σερί νίκες κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μια εξ αυτών μάλιστα ήταν στον τελικό του Champions League. Οι «μπλε» κυνηγούσαν την τέταρτη σερί νίκη τους κόντρα στον Ισπανό κάτι που καμιά ομάδα δεν έχει κάνει εναντίον του. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον Γκάμπριελ Ζεσούς. Ο Βραζιλιάνος έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της λονδρέζικης άμυνας κι οδήγησε τους «πολίτες» σ’ ένα τεράστιο διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-0). «Έπιασε» τους «μπλε» στην βαθμολογία η ομάδα του Μάντσεστερ, που πήρε τρόπον τινά εκδίκηση για τον χαμένο τελικό Champions League.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κυριάρχησε η Σίτι, αλλά χωρίς σημαντικές φάσεις στο πρώτο μέρος

Η αναμέτρηση δεν είχε καθόλου γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα της. Η Σίτι είχε την μερίδα του λέοντος στην κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα γύρω από την περιοχή της Τσέλσι. Από την άλλη οι «μπλε» περίμεναν υπομονετικά πίσω από την μπάλα για να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Ουσιαστικά το πρώτο αξιοσημείωτο συμβάν στο πρώτο μέρος ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Ρις Τζέιμς. Ο Άγγλος μπακ ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και αποχώρησε από το ματς, με τον Τιάγκο Σίλβα να παίρνει τη θέση του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μετακίνηση του και Αθπιλικουέτα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 33′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με τον Ρόντρι να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα μετά από κόντρα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντε Μπρόινε πέντε λεπτά αργότερα. Στο 41′ ο Φόντεν βρήκε εξαιρετικά τον Ζεσούς που κατέβασε ωραία την μπάλα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Τσέλσι Σίτι

Ο Ζεσούς «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Τσέλσι 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σχετικά καλύτερα, με την Σίτι να απειλεί πρώτη στο 48′. Ο Γκρίλις βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να περνάει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Ζεσούς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ζορζίνιο και κατέληξε στη γωνιά του Μεντί! Μάλιστα, στο 57′ οι «πολίτες» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Γκρίλις ελίχθηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μεντί να διώχνει με τα ακροδάχτυλα.

Η Σίτι πλήσιασε ακόμα πιο κοντά στο 61′. Ο Κανσέλο έκανε το γύρισμα, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ζεσούς, που πλάσαρε, με τον Σίλβα να διώχνει πάνω στη γραμμή. Η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά στο 71′, με τον Ντίας να βάζει την κόντρα στο σουτ του Κόβασιτς. Οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ. Από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Λαπόρτ έκανε την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Οι «πολίτες» συνέχιζαν να βρίσκουν χώρους και στο 83′ ο Μεντί έκανε εκπληκτική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Γκρίλις. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με την Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει ένα τεράστιο διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με τη νίκη αυτή η Σίτι έφτασε τους 13 βαθμούς έπειτα από έξι αγωνιστικές κι ανέβηκε στην τρίτη θέση της Premier League. Μόλις μια θέση πιο κάτω με ίδιους βαθμούς βρίσκεται η Τσέλσι, που ηττήθηκε για πρώτη φορά στη σεζόν. Επόμενο ματς για τους «πολίτες» το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Λίβερπουλ την άλλη Κυριακή (3/10). Από την άλλη, οι «μπλε» υποδέχονται την Σαουθάμπτον το Σάββατο (2/10).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (29′ Σίλβα), Κόβασιτς, Καντέ (60′ Χάβερτζ), Ζορζίνιο (76′ Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Βέρνερ, Λουκάκου.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (80′ Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (87′ Φερναντίνιο), Γκρίλις (87′ Στέρλινγκ), Ζεσούς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ