ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
LIVE: Η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2026 (vid)
Υπόθεση Μανδά: Οι δύο ομάδες-φαβορί για την απόκτηση του
Μπαρτσελόνα: Ο Φλικ απάντησε στους γκρινιάρηδες του… ρόστερ
Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος η γκρίνια – Έδωσαν τα χέρια Βινίσιους και Αλόνσο
Σέρχιο Ράμος: Επέλεξε την νέα του ομάδα – Εκεί ονειρεύεται να παίξει
Έκρηξη Σκόουλς: «Η Γιουνάιτεντ τον καταστρέφει! Σήκω και φύγε για το καλό σου»
O Μπρούνο Γκιμαράες και η υπέροχη συλλογή εμφανίσεων – Ανάμεσά τους και μια ελληνική (pic)
Μπαρτσελόνα: Προανήγγειλε το τέλος του ο Ζοάν Λαπόρτα
Κιλιάν Μπαπέ: Ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορεί στο άθλημα (vid)
Άτυχος ο Στέφανος Τζίμας: «Τον χάνει για μήνες η Μπράιτον»
Παρέλαση μεγαθηρίων για Μουζακίτη – Όλη η ελίτ στα πόδια του μικρού
Λίβερπουλ: Άνοιξε η πόρτα της εξόδου για Σαλάχ – Ο πιθανότερος προορισμός
Λαπόρτα: «Μπορούμε να αγοράσουμε top class παίκτη αλλά…»
Οι κορυφαίοι Γερμανοί φορ που έγραψαν ιστορία στην Premier League!
Λιονέλ Μέσι, 2025
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μίλαν

Με Ντίας… λυτρωτή πέρασε από τη Σπέτσια η Μίλαν! (vid)

Ο Μπραχίμ Ντίας βρήκε για δεύτερη σερί αγωνιστική δίχτυα και «ξελάσπωσε» τη Μίλαν στην έδρα της Σπέτσια (2-1) κι ανέβηκε στην κορυφή της Serie A.

Με Ντίας… λυτρωτή πέρασε από τη Σπέτσια η Μίλαν! (vid)

Για να διεκδικήσει μια ομάδα το πρωτάθλημα πρέπει να δείχνει και χαρακτήρα. Και η Μίλαν έδειξε κόντρα στη Σπέτσια πως αυτό το Scudetto το θέλει. Οι «ροσσονέρι» πήραν κεφάλι στο σκορ με το πρώτο γκολ του Ντάνιελ Μαλντίνι, γιου του θρυλικού Πάολο, αλλά είδαν τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στην πρώτη τους ουσιαστικά φάση στο ματς. Ωστόσο, έδειξαν ψυχικά αποθέματα και με λυτρωτή τον Μπραχίμ Ντίας πήραν ένα σημαντικό διπλό (2-1) για τη συνέχεια.

Πίεση, αλλά χωρίς γκολ για τη Μίλαν

Η Μίλαν μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και απείλησε για πρώτη φορά στο 12′. Ο Τονάλι βρήκε χώρο και πλάσαρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Η Σπέτσια, όμως πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 22′ «απάντησε» στις ευκαιρίες. Ο Νζολά έκανε το σουτ στην κίνηση από αριστερά, με τον Μαϊνιάν να διώχνει. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και πέντε λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Ερνάντες πέρασε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 38′ η κεφαλιά του Ρέμπιτς από το κόρνερ του Τονάλι, πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι. Αυτή, βέβαια, ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Μίλαν

Ο Βέρντε την… άγχωσε, ο Ντίας τη λύτρωσε

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως, η Μίλαν πήρε άμεσα το προβάδισμα. Στο 48′ ο Καλούλου σέντραρε από τα δεξιά και ο Μαλντίνι με κεφαλιά έκανε το 1-0! Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα οι «ροσσονέρι» έφτασαν κοντά και σε άλλο γκολ. Ο Λεάο πήρε την μπάλα από αριστερά και έκανε ένα τρομερό φαλτσαριστό πλασέ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης είχε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 61′, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ με τον Ζουτ.

Οι γηπεδούχοι, όμως, ξεκίνησαν να παίρνουν τα πάνω τους και στο 80’ ισοφάρισαν. Ο Βέρντε μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή κι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τονάλι και κατέληξε στα δίχτα του Μαϊνιάν για το 1-1! Η Μίλαν προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το μακρινό σουτ του Λεάο στο 83’ πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, η πίεση των «ροσσονέρι» απέδωσε καρπούς τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Σαλεμέικερς έκανε υπέροχη κίνηση και γύρισμα για τον Μπραχίμ Ντίας που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τους «ροσσονέρι» να μην απειλούνται ως το φινάλε.

Με τη νίκη αυτή η Μίλαν έφτασε τους 16 βαθμούς έπειτα από έξι αγωνιστικές κι ανέβηκε στην κορυφή της Serie A, με ματς περισσότερο από τους διώκτες της. Από την άλλη, η Σπέτσια ηττήθηκε για τέταρτη φορά στη σεζόν κι έμεινε στους 6 βαθμούς και την 17η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Σπέτσια (Τιάγκο Μότα): Ζουτ, Αμιάν, Χριστόφ, Νικολάου, Μπαστόνι, Μπουραμπιά, Σάλα (65′ Βέρντε), Αντίστ (65’ Μανάι), Ματζόρε (65′ Φερέρ), Γκιάσι (79’ Στρέλετς), Νζολά.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μαϊνιάν, Καλούλου (72’ Καλάμπρια ), Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερνάντες, Τονάλι, Κεσιέ (82′), Σαλεμέικερς, Μαλντίνι (59′ Μπενασέρ), Ρέμπιτς (46′ Λεάο), Ζιρού (46′ Πελέγκρι).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ