ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Η Άρσεναλ βύθισε την Τότεναμ για να πάρει ανάσα ζωής (vid)

Η Άρσεναλ ήταν ισοπεδωτική στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, επικρατώντας της αναιμικής Τότεναμ με 3-1 μέσα στο Εμιρέιτς.

Η Άρσεναλ βύθισε την Τότεναμ για να πάρει ανάσα ζωής (vid)

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Τότεναμ στο «Εμιρέιτς». Οι «κανονιέρηδες» ήταν σαφώς ανώτεροι και με εμφατικό τρόπο κέρδισαν τα «σπιρούνια» με 3-1. Έτσι, πήραν μία πολύτιμη νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ έφτασε την Τότεναμ με 9 βαθμούς στην 10η θέση της βαθμολογίας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Άρσεναλ μπήκε πιο ορεξάτη στην αναμέτρηση αναλαμβάνοντας την κατοχή της μπάλας. Έτσι, δεν άργησε να μπει μπροστά στο σκορ. Μόλις στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Σμιθ Ρόου μετά από το γύρισμα του Μπουκαγιό Σακά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιορίς απομάκρυνε σε κόρνερ το καλό σουτ του Παρτέι.

Η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά στο 22ο λεπτό. Μετά από λάθος του Όντεγκαρντ, ο Σον πήγε στην ατομική προσπάθεια και ο Ραμσντέιλ αποσόβησε το σουτ του.

Οι «πετεινοί» άρχισαν να ισορροπούν κάπως το παιχνίδι, προτού δεχτούν ένα απίθανο γκολ. Ειδικότερα, η Άρσεναλ σε μία υποδειγματική κόντρα κατάφερε να απορροφήσει την αντίπαλη πίεση και να φτάσει από την άμυνα στην επίθεση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην κατάληξη της φάσης, ο Σμιθ Ρόου με ψυχραιμία γύρισε στον Ομπαμεγκιάνγκ και ο Γκαμπονέζος δε λάθεψε για το 2-0.

Η Τότεναμ πελαγοδρομούσε αμυντικά και δέχτηκε και τρίτο γκολ στο 34ο λεπτό. Για 2η φορά το τρανζίσιον των γηπεδούχων λειτούργησε άψογα σε αντίθεση με αυτό των φιλοξενούμενων. Η μπάλα έφτασε στο Σακά και ο Άγγλος με ιδανικό πλασέ έγραψε το 3-0.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν ανώτερη η Άρσεναλ

Στην επανάληψη, η Άρσεναλ είχε οχυρωθεί πίσω και με κλειστές τις γραμμές της περίμενε την Τότεναμ. Αυτό δυσκόλευε την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, η οποία απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Κέιν. Ο Ραμσντέιλ απομάκρυνε τον κίνδυνο, όμως, πέφτοντας στη γωνία του.

Στο 62ο λεπτό, ο Κέιν βρέθηκε απέναντι από τον Ραμσντέιλ μετά από μεγάλη μπάλα του Ντάιερ αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά από 1 ώρα παιχνιδιού, ο Αρτέτα έδωσε ξανά εντολή στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά για να αποφύγουν παρόμοιες καταστάσεις. Έτσι η Άρσεναλ προβλημάτιζε εκ νέου την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Τότεναμ κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 77ο λεπτό. Το 3-1 πέτυχε ο Σον μετά από γύρισμα του Ρεγκιλόν από τα αριστερά.

Η Άρσεναλ γλίτωσε από 2ο γκολ στο 92ο λεπτό. Για την ακρίβεια ο Ραμσντέιλ αποσόβησε με τα ακροδάχτυλα βέβαια παραβίαση της εστίας μετά από μακρινό σουτ του Μόουρα. Έτσι, έμεινε μέχρι τέλους αυτό το 3-1 για την Άρσεναλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ