ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μικαΐλ Αντόνιο είναι ένας λαϊκός ήρωας της Premier League!

O Μικαΐλ Αντόνιο δεν έχει τη λάμψη των σταρ της Πρέμιερ Λιγκ όμως για τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ είναι ο καλύτερος στον κόσμο.

Ο Μικαΐλ Αντόνιο είναι ένας λαϊκός ήρωας της Premier League!

Ο Μικαΐλ Αντόνιο βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και έχει πάρει από το χέρι την Γουέστ Χαμ στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Ο 31χρονος φορ “μιλάει” σε δύσκολες και μεγάλες στιγμές και με τα γκολ του δίνει πολύτιμους βαθμούς στα «Σφυριά». Μπορεί να μην έχει τη λάμψη ή το ταλέντο άλλων παικταράδων που παίζουν στο Νησί, όμως τα δίνει όλα για τη φανέλα. Παίκτες όπως αυτός κάνουν το ποδόσφαιρο ένα πιο όμορφο και… ανθρώπινο παιχνίδι.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για σούπερ ήρωες

Στη σημερινή εποχή οι κορυφαίοι παίκτες στον κόσμο μοιάζουν με σούπερ ήρωες. Υπεραθλητές, τέρατα φυσικής κατάστασης, με εξωπραγματικές επιδόσεις σχεδόν κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο και αδιανόητα ρεκόρ. Όπως είναι λογικό αυτοί τραβούν πάνω τους όλα τα βλέμματα και την προσοχή. Όλοι θέλουν να θαυμάζουν τα κατορθώματα των κορυφαίων και να δουν την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια τους. Παίκτες που πουλούν εκατομμύρια φανέλες, έχουν εκατομμύρια followers στα social media, είναι celebrities εκτός από ποδοσφαιριστές.

Όλοι τους αγωνίζονται στα τοπ κλαμπ του πλανήτη και είναι γνωστοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του κόσμου. Όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν χιλιάδες παίκτες που είναι ήρωες στη δική τους γειτονιά. Πιο γήινοι, πιο προσιτοί, μπορείς πιο εύκολα να ταυτιστείς μαζί τους. Ήρωες λαϊκοί και όχι… σούπερ. Ένας από αυτούς είναι ο Μικαΐλ Αντόνιο. Κάποιος που το μεγαλύτερο κομμάτι του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί του, αλλά σε μια γειτονιά του ανατολικού Λονδίνου γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός φορ βιώνει τις καλύτερες μέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας και αναδεικνύεται στον x-factor της Γουέστ Χαμ στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική ήττα των «Σφυριών» μέχρι στιγμής είναι στο μόνο ματς που Αντόνιο απουσίασε. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεκίνησε βασικός, έχοντας συνεισφορά σε εννέα γκολ της ομάδας του σε Αγγλία και Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα μετρά έξι γκολ και τρεις ασίστ σε έξι συμμετοχές.

Ο Αντόνιο δεν είναι δεινός σκόρερ ούτε θα γίνει ποτέ, δεν χαρακτηρίζεται από την ταχύτητά του, δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση. Κανένα στοιχείο του παιχνιδιού του δεν βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο. Είναι όμως ένας παίκτης ομάδας. Που θα μοχθήσει για το σύνολο και θα τα δώσει όλα είτε του βγει το ματς είτε όχι. Με πιο απλά λόγια είναι ένας παίκτης που κάθε οπαδός θέλει να βλέπει στην δική του μεριά. Γιατί για όποιον αγαπά αυθεντικά την ομάδα του, τίποτα δεν εκτιμάται περισσότερο από την προσπάθεια και την αυταπάρνηση.

Record breaker, history maker

Ο Αντόνιο διανύει την έβδομη σεζόν του με τη Γουέστ Χαμ. Βρίσκεται στο κλαμπ από το 2015 και τα «Σφυριά» είναι η μοναδική ομάδα με την οποία έχει αγωνιστεί στην Premier League. Σε καμία από τις προηγούμενες έξι σεζόν του δεν έβγαλε μάτια. Ήταν όμως πάντα ο ορισμός του τίμιου. Με τις καλές και τις κακές του στιγμές, έπαιζε σχεδόν πάντα στο όριο των δέκα γκολ χωρίς ποτέ να τα ξεπεράσει. Η φετινή σεζόν όμως μοιάζει διαφορετική. Και πως να μην είναι όταν στα πρώτα της παιχνίδια έχει ήδη γράψει ιστορία.

Μόλις στο δεύτερο ματς της σεζόν, ο Αντόνιο έγινε ο πρώτος σκόρερ της Γουέστ Χαμ στην εποχή της Premier League. Άφησε πίσω του τον Πάολο Ντι Κάνιο των 48 γκολ και πλέον στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της λίστας. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που ξεπερνάει τα 50 γκολ στην Premier League. Με τον τρόπο αυτό το όνομά του θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στην ιστορία του συλλόγου. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη μέσου όρου στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η κατάρριψη του ρεκόρ έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση στον Αντόνιο που έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε αγριεμένος τη σεζόν. Αυτή τη στιγμή μοιάζει σχεδόν απίθανο να μην ξεπεράσει το φράγμα των δέκα γκολ. Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη σεζόν για τη Γουέστ Χαμ. Μη ξεχνάμε ότι πέρυσι -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- η ομάδα του Μόγιες τερμάτισε στην έκτη θέση, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την τετράδα.

Ένα πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι την προηγούμενη σεζόν είχε σώσει την κατηγορία τις τελευταίες αγωνιστικές. Μαζί με την έκτη θέση ήρθε και η έξοδος στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Europa League. Για μια ομάδα που δεν έχει μάθει να κρατά πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, η συνθήκη αυτή κρύβει παγίδες. Σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα ο Αντόνιο βγαίνει μπροστά και δίνει υπερπολύτιμες λύσεις και… ανάσες.

Να επαναλάβουν το θαύμα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει μικρομεσαίες αγγλικές ομάδες να βυθίζονται μετά από μια καλή σεζόν. Το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της Premier League σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή παρουσία τις δυσκολεύει σημαντικά. Γι’ αυτό και συχνά οι ομάδες αδυνατούν να δώσουν συνέχεια σε μια καλή χρονιά και να αλλάξουν επίπεδο. Γιατί κακά τα ψέματα η σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο μοναδικός τρόπος να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Γουέστ Χαμ δεν θέλει να είναι άλλη μια τέτοια περίπτωση. Στο ανατολικό Λονδίνο φιλοδοξούν να συνεχίσουν σε ανάλογα μονοπάτια και να καθιερωθούν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Όλα αυτά, συνδυάζοντας παράλληλα μια αξιοπρεπή ευρωπαϊκή πορεία. Το ρόστερ της ομάδας της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει αρκετά στο Europa League. Υπάρχουν όμως αμφιβολίες αν διαθέτει το βάθος για να τα βγάλει πέρα σε δύο τόσο απαιτητικές διοργανώσεις, έχοντας φιλοδοξίες διάκρισης. Για κλαμπ αυτού του επιπέδου το πιο σημαντικό είναι να μη χαθεί η μπάλα στην αρχή. Οφείλουν να προχωρούν βήμα βήμα και όσο πιο μακριά φτάσουν τόσο το καλύτερο.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο σημαντικά είναι τα γκολ του Αντόνιο -και οι βαθμοί που δίνουν- τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι εξόχως σημαντικό για τη Γουέστ Χαμ ο βασικός της επιθετικός να διατηρήσει τη φόρμα του. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο καθαρό σέντερ φορ στο ρόστερ. Μια χρονιά του Αντόνιο με 20+ γκολ ενδεχομένως να καθορίσει πολλά για την πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν.

Όσο για τον ίδιο μοιάζει να απολαμβάνει το παιχνίδι όσο ποτέ. Νιώθει σημαντικός και αυτό του ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη. Βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που περιβάλλεται από σεβασμό και εμπιστοσύνη. Κάτι που εδώ και τόσα χρονιά κερδίζει με το σπαθί του. Γιατί καμιά φορά οι πιο ωραίες ιστορίες στο ποδόσφαιρο και στη ζωή γράφονται από ανθρώπους. Όχι από σούπερ ήρωες. Έτσι δεν είναι;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ