ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τι είναι αυτό που «καίει» τον Κέιν στην Τότεναμ;

Μόνο πρωτόγνωρη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση που βιώνει στην Τότεναμ τις τελευταίες εβδομάδες ο Χάρι Κέιν, όντας πολύ έξω από τα νερά του.

Τι είναι αυτό που «καίει» τον Κέιν στην Τότεναμ;

Η σεζόν στην Premier League έχει ξεκινήσει εδώ και παιχνίδια για την Τότεναμ, ωστόσο ο Χάρι Κέιν… αγνοείται. Χωρίς να έχει σκοράρει ακόμα ούτε ένα γκολ στα αγγλικά γήπεδα, ο αρχηγός των «πετεινών» δέχεται δριμύτατη κριτική. Τόσο από οπαδούς της ομάδας, όσο και από «ουδέτερους». Έξι παιχνίδια χωρίς γκολ είναι ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο που οφείλεται αυτή η πρωτοφανής δυστοκία του Άγγλου αστέρα;

Η επίθεση της Τότεναμ είναι σχεδόν… ξεχασμένη

Το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου φτάνει στο τελευταίο σφύριγμά του. Στο «Έμιρεϊτς», η Άρσεναλ έχει κυριαρχήσει επί των παραδοσιακών αντιπάλων τους, Τότεναμ, με το εμφατικό 3-1 να δείχνει την διαφορά των δύο ομάδων. Από εκεί που πριν 3 αγωνιστικές η Τότεναμ ήταν αήττητη και πρώτη με 3/3 σε νίκες και η Άρσεναλ τελευταία με 3/3 (σε ήττες όμως), οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Τρεις συνεχόμενες ήττες έφεραν τους «πετεινούς» από την κορυφή στην ενδέκατη θέση, με την εικόνα τους και στα τρία παιχνίδια αποκαρδιωτική.

Μάλλον το χειρότερο όμως που προκύπτει μέσα από αυτή την κατάσταση, είναι πως ο Κέιν μένει για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ. Από παίκτης που θα έβγαζε την Τότεναμ από τις δύσκολες καταστάσεις, ο Άγγλος ζορίζεται πλέον πάρα πολύ. Αυτή η πρωτοφανής δυστοκία του 28χρονου φέρνει γκρίνια στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Από παίκτης που τα κάνει πραγματικά όλα, ο Κέιν πλέον δεν κάνει σχεδόν… τίποτα! Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι στιγμής), η Σίτι «έπεσε» από την Τότεναμ, όμως ο Άγγλος δεν είχε αγωνιστεί ούτε λεπτό.

Τα 4 γκολ σε 6 παιχνίδια που έχουν σκοράρει στην Τότεναμ, πρόκειται για ένα κάκιστο επιθετικό ρεκόρ και το τρίτο χειρότερο στην κατηγορία. Μια ματιά στις ενέργειες των παικτών της για δημιουργία σουτ, είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος πως στην Τότεναμ δεν φταίει ότι δεν επιτίθονται καλά, αλλά δεν επιτίθονται καθόλου! Με τον Σον Χιουνγκ-Μιν πρώτο σε προσπάθειες δημιουργίας σουτ (2,73/ 90 λεπτά) και τον Σέρχιο Ρεγκιγιόν πρώτο σε προσπάθεια δημιουργίας γκολ (0,5/90 λεπτά), η επίθεση είναι άγνωστη τέχνη στους Λονδρέζους. Οι αντίστοιχοι αριθμοί του Κέιν είναι σχεδόν μηδενικοί (1,66/90′ και 0/90′ αντίστοιχα)

Η μπάλα δεν φτάνει σωστά στον Κέιν

Ένα από τα προβλήματα που η Τότεναμ πασχίζει να βρει λύσεις τις τελευταίες σεζόν, είναι η εύρεση ικανών επιθετικογενών μπακ. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο βασιζόταν σε τεράστιο βαθμό στους Ρόουζ και Τρίπιερ/Γουόκερ. Από όταν άρχισε η ύφεση του Ρόουζ και οι άλλοι δύο αποχώρησαν, δεν υπήρξε ποτέ επαρκής αντικατάσταση τους. Αυτή τη στιγμή ο Σέρχιο Ρεγκιγιόν φαίνεται ως μια επαρκής λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Τουλάχιστον επιθετικά, το ίδιο δεν μπορεί να ισχύσει και για τον Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει μόλις 2 σέντρες (!) σε έξι παιχνίδια στην αντίπαλη περιοχή. Αριθμός αισθητά μικρότερος από τις επίσης λίγες 12 προσπάθειες του Ρεγκιγιόν.

Όμως και στο κέντρο υπάρχει πρόβλημα δημιουργίας. Ναι, ο Όλιβερ Σκιπ είναι ένας εξαιρετικός δημιουργικός μέσος, όμως αγωνίζεται πολύ βαθιά στον χώρο του γηπέδου. Οι επιθέσεις παρότι ξεκινούν από τα δικά του πόδια, υπεύθυνος για την διανομή της μπάλας στους επιθετικούς είναι κυρίως ο Τανγκί Ντομοπελέ. Και ο Γάλλος δεν έχει σταθερότητα στο παιχνίδι του. Στην τριάδα των χαφ του Σάντο και δίπλα σε Σκιπ και Χόιμπεργκ, ο 24χρονος δεν μπορεί να προσφέρει. Λιγότερο δημιουργικός και περισσότερο κάτι σαν box to box μέσος, ο δημιουργικός ρόλος δεν του πηγαίνει. Κάτι που ούτε η εναλλακτική επιλογή, Ντέλε Άλι, μπορεί να κάνει με επιτυχία. Ίσως με την κατάσταση να είναι έτσι, άλλοι θα έπρεπε να πάρουν ευκαιρίες. Ίσως, ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο θα έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τα 99 λεπτά που μετρά μέχρι στιγμής.

Κοινώς, επίθεση δεν δημιουργείται επιτυχώς ούτε από πλάγια, αλλά ούτε κεντρικά. Χωρίς επιτελικό μέσο στα νώτα του, ο Κέιν πρέπει να γυρίσει πιο πίσω στο γήπεδο και να κινείται σε έναν ρόλο που είναι θεωρητικά… ακίνδυνος. Εκεί, ο Άγγλος αστέρας σχεδόν χάνεται και ακόμα και αν αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, δεν υπάρχει κάποιος σε πιο πλεονεκτική θέση. Άρα, ακόμα μια επίθεση έχει διαλυθεί πριν καν ξεκινήσει. Είναι εμφανές ότι ο Σάντσο προτιμά να επιτίθεται από τα πλάγια. Μπέργκβαϊν και Σον είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, όμως το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικό.

Η Σίτι ίσως «δηλητηρίασε» το μυαλό του Κέιν

Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ την Μάντσεστερ Σίτι για την πτωτική φετινή πορεία του Άγγλου επιθετικού. Όμως ίσως το ενδιαφέρον των «πολιτών» συνέβαλε και αυτό με κάποιον τρόπο στην εικόνα του Κέιν. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια. Πίσω στο 2017, ο Αλέξις Σάντσες ήταν το μεγάλο όπλο της Άρσεναλ. Προερχόμενος από  σεζόν καριέρας, ο Χιλιανός είχε απαυδήσει στο Λονδίνο. Έτσι, όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε ενδιαφέρον, ο Σάντσες απαίτησε την πώλησή του. Και με το συμβόλαιο του να λήγει, δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια.

Το καλοκαίρι, η αποχώρησή του από τους κανονιέρηδες ήταν σχεδόν σίγουρη, ωστόσο δεν ήρθε ποτέ. Η νέα σεζόν ξεκίνησε και ο Αλέξις ήταν εντελώς έξω από τα νερά του. Τελικά λίγους μήνες μετά πωλήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου εμφανίστηκε ακόμα… χειρότερος. Άλλη κλάση παίκτη όμως ο Σάντσες και άλλη ο Κέιν. Αν τελικά αποχωρήσει από το Λονδίνο για το Μάντσεστερ ο Κέιν ( ή ακόμα και αν δεν φύγει), δεν θεωρώ πως δεν θα ανακάμψει ο Άγγλος.

Ωστόσο πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη κουβέντα του Κέιν, είτε με τον προπονητή του, είτε με τον Ντάνιελ Λίβι. Αν ο Άγγλος θέλει να παραμείνει ψυχή τε και σώματι στην Τότεναμ, πρέπει να βρεθεί νέος τρόπος προσέγγισης στο παιχνίδι των «πετεινών». Όχι για να του… κάνουν το χατίρι, αλλά για να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν από τον κορυφαίο τους παίκτη. Αν όμως αποφασίσει πως ήρθε η ώρα του πικρού αποχωρισμού, ο Λίβι πρέπει να καταλάβει ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Όσο ο Κέιν κάνει τέτοιες εμφανίσεις η αξία του θα πέφτει ολοένα και πιο κάτω. Μέχρι που τελικά τα 100 εκατομμύρια λίρες που προσέφεραν οι «πολίτες» πριν λίγους μήνες θα είναι πλέον… όνειρο θερινής νυκτός.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ