ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Η Σίτι δεν είχε φορ, η Παρί είχε τον Μέσι (vid)

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μία τεράστια νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας επικρατώντας εντός έδρας της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0.

Η Σίτι δεν είχε φορ, η Παρί είχε τον Μέσι (vid)

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάνστεστερ Σίτι υποδέχτηκε την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Έτιχαντ». Σε ένα άκρως ποιοτικό παιχνίδι, οι Παριζιάνοι επικράτησαν με 2-0 των «πολιτών». Η ομάδα του Ποκετίνο πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Οι «πολίτες» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, τόσο η αστοχία τους όσο και οι εξαιρετικές αντιδράσεις των αμυνόμενων της Παρί κράτησαν ανέπαφη την εστία του Ντοναρούμα.

Στο τέλος, μία ατομική προσπάθεια του Μέσι εξασφάλισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Έτσι, συγκατοικούν μαζί με την Μπριζ στην κορυφή του ομίλου, η οποία επικράτησε με 2-1 της Λειψίας.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις 2 ομάδες. Οι 2 ομάδες δεν έπαιρναν ρίσκα στα πρώτη λεπτά. Ωστόσο, στην πρώτη απειλή στην αναμέτρηση, η Παρί προηγήθηκε. Στο 7ο λεπτό μετά από ένα γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γκέιγ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Μετά το 1-0, η Παρί Σεν Ζερμέν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η Σίτι έβγαλε αντίδραση για πρώτη φορά στο 24ο λεπτό. Ειδικότερα, μετά τη σέντρα του Ντε Μπρούιν αρχικά ο Στέρλινγκ και στη συνέχεια ο Μπερνάντο Σίλβα σημάδεψαν το δοκάρι από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Οι 2 ομάδες ασκούσαν ασφυκτικό πρέσινγκ στην ανάπτυξη του αντιπάλου, προβληματίζοντας το χτίσιμο της επίθεσης από πίσω. Η Σίτι έπαιζε πολύ ψηλά την άμυνά της και λίγο έλειψε να εκτεθεί από την ταχύτητα του Μπαπέ στο 38΄. Ο Ερέρα, όμως, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το γύρισμα του και να νικήσει τον Έντερσον.

Στο 43ο λεπτό χρειάστηκε η απόκρουση του Ντοναρούμα για να απομακρυνθεί η κεφαλιά του Ντίαζ μετά από στατική φάση. Έτσι, έληξε και το πρώτο ημίχρονο, με τη Σίτι να έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο αλλά την Παρί να αμύνεται για τη ζωή της.

Η Παρί αμύνθηκε για τη ζωή της και η Σίτι τα «έχανε»

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, η Σίτι απείλησε με την εξαιρετική κάθετη του Κανσέλο και τον Στέρλινγκ να αστοχεί. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά οπισθοχωρημένοι στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Με μία ακόμη κάθετη κίνηση – αυτή τη φορά του Ντε Μπρούιν – βρέθηκε απέναντι στον Ντοναρούμα αλλά το τελείωμα σταμάτησε στον Ιταλό κίπερ.

Οι σίτιζενς είχαν εγκατασταθεί στην αντίπαλο μισό αλλά ήταν ευάλωτοι στην κόντρα επίθεση. Έτσι, κινδύνεψαν να μείνουν με 2 τέρματα πίσω αλλά ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε από πλάγια να σκοράρει στο 65ο λεπτό. Στο 67΄, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αντικατέστησε τον Γκρίλις για να μπει ο Φόντεν, καθώς ήθελε έναν παίκτη να πάει στην ατομική ενέργεια.

Οι Παριζιάνοι αμύνονταν με αυτοθυσία και ήταν άκρως αποτελεσματικοί στις ενέργειες τους στην περιοχή τους. Ωστόσο, «ζούσε επικίνδυνα» περιμένοντας τη Σίτι στο δικό της μισό

Όλα αυτά, μέχρι ο Λιονέλ Μέσι να εμφανιστεί στο γήπεδο, υπενθυμίζοντάς μας γιατί θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο. Στο 74ο λεπτό, ο Μέσι ξεκίνησε την κόντρα επίθεση και αφού συνεργάστηκε με τον Νεϊμάρ πέτυχε με απίθανο τελείωμα το 2-0.

Αυτό το γκολ έστειλε το παιχνίδι για ύπνο. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους. Έτσι, παρά τις όποιες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, έμεινε μέχρι τέλους αυτό το 2-0

Οι ενδεκάδες της Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Λαπόρτ, Ντίας, Γουόκερ, Ντε Μπρούιν, Ρόντρι, Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Γκρίλις, Μάχρέζ.

Οι ενδεκάδες της Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μέντες, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Χακίμι, Γκέιγ, Βεράτι, Ερέρα, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Μέσι

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

    1. Παρί Σεν Ζερμέν: 4
    2. Μπριζ: 4
    3. Μάντσεστερ Σίτι: 3
    4. Λειψία: 0

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ