ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Οι «μικροί» ύψωσαν το ανάστημα τους σε κάθε European Super League!

Η ιδέα της European Super League ήθελε τους «μικρούς» της Ευρώπης εκτός νυμφώνος, αλλά για κάθε τέτοια κίνηση θα υπάρχει μια Σέριφ, μια Γιούνγκ Μπόις και μια Κλαμπ Μπριζ.

Οι «μικροί» ύψωσαν το ανάστημα τους σε κάθε European Super League!

Δεν πάνε παρά περίπου πέντε μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ίδρυση της European Super League. Δώδεκα ομάδες πήραν τότε την απόφαση να «αποστατήσουν» από την UEFA και να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα. Τον περασμένο Απρίλιο προχώρησαν στην ανακοίνωση της δημιουργίας του δικούς τους πρωταθλήματος. Μια κίνηση που όπως είναι λογικό σήκωσε πολύ «θόρυβο». Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος από οπαδούς, πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, προπονητές και οποιοσδήποτε γενικά παρακολουθεί το λαοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη ξεσηκώθηκε. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο εγχείρημα κατέρρευσε μέσα σε μόλις 48 ώρες.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Οι 9 εκ των 12 ομάδων της European Super League έκαναν αμέσως πίσω. Ωστόσο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους παραμένουν πιστές στην ιδέα τους. Μια ιδέα που θα άφηνε εκτός συναγωνισμού τους «μικρούς» της Ευρώπης. Θα αφαιρούσε κάθε δυνατότητα τους να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις κορυφαίες ομάδες. Ό,τι δηλαδή πρεσβεύει το «πνεύμα» του αθλητισμού. Οι «Δαβίδ» της εποχής μας, όμως, έκαναν τη δική τους… επανάσταση απέναντι στους «Γολιάθ» για μια ακόμη φορά.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το «παραμύθι» της Σέριφ με τον «δράκο» Πέρεθ

Φυσικά, αφορμή του κειμένου αποτελεί η ΜΥΘΙΚΗ νίκη της Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη και Κολοβού απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μια πραγματική βόμβα μεγατόνων με πιθανώς τη μεγαλύτερη δόση… ειρωνείας. Κι αυτό γιατί ήρθε κόντρα στην «βασίλισσα», της οποίας πρόεδρος είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο άνθρωπος που ηγείται της European Super League και ουσιαστικά με δηλώσεις του, ως μια «Μαρία Αντουανέτα» της εποχής μας, είχε… σνομπάρει κάθε λογής μικρή ομάδα. Το «παραμύθι» της Σέριφ είχε βρει τον «δράκο» του πριν καν αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τώρα τον νίκησε.

Ωστόσο, η ομάδα από το αυτόνομο κρατίδιο της Υπερδνειστερίας, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως, δεν ήταν η μόνη στο φετινό Champions League που πήρε τον ρόλο του «Δαβίδ». Ήδη, από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων είχαμε δύο ακόμη συλλόγους που κατάφεραν να… γονατίσουν τους «μεγάλους». Η πρώτη που το κατάφερε αυτό στην πρεμιέρα ήταν η Γιουνγκ Μπόις, μ’ έναν παρόμοιο μάλιστα τρόπο με τη Σέριφ.

Με «σφεντόνες» απέναντι σε κάθε European Super League

Η ελβετική ομάδα υποδεχόταν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προπερασμένη Τρίτη (14/9), επίσης ιδρυτικό μέλος της European Super League, και είδε τους «κόκκινους διαβόλους» να προηγούνται νωρίς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, η αποβολή του Γουάν-Μπισάκα πριν το ημίχρονο άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Η Γιουνγκ Μπόις πίστεψε στο «θαύμα» και δικαιώθηκε με τον πιο… σουρεάλ τρόπο. Αφού πρώτα ισοφάρισε στο 66′ με τον Νγκαμαλέου, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων είδε τον Λίνγκαρντ να της… χαρίζει ένα γκολ, με τον Σιεμπάτσου να παίρνει το «δώρο» και να δίνει μια τεράστια νίκη στους Ελβετούς. Ο πρώτος «Γολιάθ» είχε πέσει.

Μόλις μια ημέρα αργότερα ήταν η σειρά του δευτέρου να… γονατίσει. Λίγο βορειότερα από την Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στο Μπριζ του Βελγίου η ομώνυμη ομάδα υποδεχόταν την Παρί Σεν Ζερμέν. Να σημειωθεί πως οι Παριζιάνοι ήταν από τις ελάχιστες «μεγάλες» ομάδες που τάχθηκαν ανοικτά εναντίον της European Super League. Ωστόσο, δεν παύουν να αποτελούν έναν από τους «Γολιάθ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ειδικά με βάση και τις καλοκαιρινές μεταγραφές τους. Η γαλλική ομάδα πήγε με τον «αέρα» των προσθηκών της και το γκολ του Ερέρα μόλις στο 15′ έκανε τους πάντες να πιστέψουν πως θα περνούσε ένα άνετο βράδυ, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις. Η Μπριζ, όμως, είχε διαφορετική άποψη.

Η βελγική ομάδα ισοφάρισε με τον Φανάκεν και κυριολεκτικά έφτασε να παίζει… μονότερμα την Παρί, κυνηγώντας και τη νίκη. Αυτή δεν ήρθε, αλλά η ομάδα του Φιλίπ Κλεμέν έκλεψε εντυπώσεις και… καρδιές με την εμφάνιση της. Μάλιστα, τη δεύτερη αγωνιστική κατάφερε να πάρει ένα παλικαρίσιο διπλό στην έδρα της νεόπλουτης Λειψίας (2-1). Αν δεν είναι αυτή η επανάσταση των «μικρών» σε κάθε λογής ιδέα περί European Super League, τότε ποια είναι;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ