ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Σέριφ και Αθανασιάδης απέδειξαν ότι τα όνειρα είναι δωρεάν!

Με MVP τον Γιώργο Αθανασιάδη η Σέριφ Τίρασπολ πήρε ιστορικό διπλό μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Σέριφ και Αθανασιάδης απέδειξαν ότι τα όνειρα είναι δωρεάν!

Η Σέριφ Τίρασπολ είναι μια ομάδα που μέχρι τον προηγούμενο μήνα δεν γνώριζε σχεδόν κανείς. Οι περισσότεροι από εμάς άκουσαν πρώτη φορά το όνομά της επειδή μετακόμισαν εκεί δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός. Κατά τα άλλα η πρωταθλήτρια Μολδαβίας δύσκολα θα απασχολούσε οποιονδήποτε. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Ήρθε από το πουθενά και τρελαίνει κόσμο

Η Σέριφ είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 1997. Σε αυτά τα 24 χρόνια ιστορίας έχει προλάβει να κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρο της Μολδαβίας. Με 19 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο εγχώριο πρωτάθλημα. Έχοντας εξαφανίσει τον ανταγωνισμό εντός συνόρων είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας στην Ευρώπη. Από το 2009 έχει καταφέρει να προκριθεί τέσσερεις φορές σε ομίλους του Europa League, χωρίς ποτέ να αγγίξει το όνειρο το Champions League. Μέχρι φέτος.

Για να μπορέσει η Σέριφ να παίξει πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League χρειάστηκε να περάσει τέσσερεις προκριματικούς γύρους. Πέταξε έξω ομάδες με τριπλάσιο μπάτζετ και σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Το όνειρο είχε γίνει πια πραγματικότητα. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι οι πρωταθλητές Μολδαβίας θα αρκεστούν απλά σε μια συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Λογικό. Η πρόκριση σε αυτούς αποτελούσε ήδη υπέρβαση για εκείνους.

Όταν δε έγινε γνωστός και ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχουν οι -έτσι κι αλλιώς- ελάχιστες ελπίδες διακρίσεις εξανεμίστηκαν πλήρως. Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαχτάρ έβλεπαν τη Σέριφ σαν μια αγγαρεία στο πρόγραμμά τους. Η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στη διοργάνωση δεν είχε καμία ελπίδα μπροστά σε αυτά τα μεγαθήρια. Η τέταρτη θέση ήταν μονόδρομος, οποιοσδήποτε βαθμός θα ήταν τιμητικός. Βέβαια όπως φάνηκε στη Σέριφ είχαν άλλα πλάνα. Στα πρώτα δύο τους παιχνίδια μετρούν ισάριθμες νίκες.

Κι αν η πρώτη κόντρα στη Σαχτάρ είχε κάποια ψήγματα λογικής, εκείνη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στη σταχτοπούτα από τη Μολδαβία. Μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», απέναντι στην πιο βαριά φανέλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου η Σέριφ θριάμβευσε. Μάλιστα το κατάφερε κόντρα σε μια Ρεάλ που παράταξε μια εντεκάδα που εύκολα θα θεωρούταν βασική. Κάπως έτσι στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση του ομίλου έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από την Ίντερ και τη Σαχτάρ.

Με “κέρβερο” Αθανασιάδη οδηγό

Φυσικά το διπλό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε με… αίμα. Η «Βασίλισσα» βομβάρδισε την εστία των Μολδαβών καταγράφοντας 19 τελικές, εκ των οποίων οι 11 προς το τέρμα. Δεν λογάριασε ωστόσο την αδιανόητη εμφάνιση του Γιώργου Αθανασιάδη. Ο Έλληνας γκολκίπερ είχε φανταστική απόδοση και ήταν κυριολεκτικά ανίκητος κάτω από τα δοκάρια. Ακόμα και το γκολ της Ρεάλ προήλθε από εκτέλεση πέναλτι και όχι σε κανονική ροή. Ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε συνολικά δέκα επεμβάσεις και ήταν η βασικότερη αιτία της ιστορικής αυτής νίκης.

Ο τίτλος του MVP του αγώνα φανερώνει του λόγου το αληθές και η παρουσία του στην εντεκάδα της αγωνιστικής είναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Η εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήρθε από το πουθενά για τον Αθανασιάδη. Είναι συνέχεια των εξαιρετικών εμφανίσεών του από την αρχή της χρονιάς. Υπήρξε κομβικός και στη νίκη κόντρα στη Σαχτάρ αλλά και στα προκριματικά. Όσο αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας, ο Αθανασιάδης είναι ξεκάθαρα ο πολυτιμότερος παίκτης μέχρι στιγμής.

Ένα παιδί που παίζει εκεί σαν δανεικός από την Α.Ε.Κ και που πέρυσι απαξιώθηκε εντελώς. Ο δανεισμός του στη Σέριφ πέρασε στα ψηλά, όμως απ’ ότι φαίνεται η ζωή κάτι του χρώσταγε. Από εκεί που θεωρούταν περιττός στην Α.Ε.Κ, βρέθηκε βασικός σε ματς του Champions League απέναντι στη Ρεάλ. Σε κάθε αγώνα τρυπάει το ταβάνι του και κάνει τη μια συγκλονιστική εμφάνιση μετά την άλλη. Σε σημείο που όλη η Ευρώπη θέλησε να μάθει ποιος είναι αυτός ο Έλληνας τερματοφύλακας που σταμάτησε τα αστέρια της Ρεάλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το ματς, το όνομά του ήταν πρώτο στις αναζητήσεις του transfermarkt. Στα 28 του βρέθηκε στη Μολδαβία κυνηγώντας το όνειρό του και τους τελευταίους δύο μήνες βιώνει το καλύτερο διάστημα της καριέρας του. Πολλές φορές μια επιλογή που ξενίζει τους πολλούς είναι τελικά η καλύτερη. Ο Αθανασιάδης τόλμησε ένα βήμα που για αρκετούς δεν έβγαζε νόημα και δικαιώθηκε απόλυτα. Μπράβο του.

Τα όνειρα είναι δωρεάν

Η Σέριφ είναι μια ομάδα που βάσει ρόστερ θα ήταν έκπληξη αν τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα της ελληνικής Super League. Σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του ρόστερ της είναι μικρότερη από αυτή του Ο.Φ.Η. Αν κάποια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες την πετύχαινε σε προκριματικό γύρο θα θεωρούταν μια καλή κλήρωση. Κι όμως τη στιγμή που η Σέριφ κάνει πάταγο στο Champions League, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε πως όταν ένα κλαμπ λειτουργεί σωστά μπορεί πετύχει πράγματα πολύ πάνω από τα κυβικά του.

Ξέρετε πόσα λεφτά έδωσε η Σέριφ φέτος το καλοκαίρι για μεταγραφές; 250 χιλιάδες ευρώ. Ξέρετε για ποιον; Για τον δανεισμό του Γιώργου Αθανασιάδη. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήρθαν με ελεύθερες μεταγραφές. Με αυτούς μπήκαν στους ομίλους, με αυτούς κέρδισαν τη Σαχτάρ, με αυτούς σόκαραν την Ευρώπη μετά το διπλό στο Μπερναμπέου. Γιατί καμιά φορά η πράξη καταρρίπτει τις δικαιολογίες.

Με τούτα και με κείνα ξεχάσαμε να αναφέρουμε το πιο σημαντικό. Η νίκη της Σέριφ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάνω από όλα έναν ιδιαίτερα σημαντικό συμβολισμό. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν εκείνος που πριν μερικούς μήνες πρωτοστάτησε στη δημιουργία μιας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας. Το Champions League έχει ενδιαφέρον μετά τα προημιτελικά είπε. Δεν έχει κανένα νόημα οι μεγάλες ομάδες να παίζουν στους ομίλους με μικρότερα και ασήμαντα κλαμπ είπε. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός είπε.

Όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις, η Σέριφ δεν ήταν καν στο μυαλό του. Σίγουρα μιλούσε με περιφρόνηση για ομάδες πολύ ανώτερες και πιο γνωστές.  Έμελλε να είναι η πρωταθλήτρια Μολδαβίας που του υπενθύμισε με τον καλύτερο τρόπο πόσο ανόητα ήταν αυτά που έλεγε. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να μη χάρηκε με την ψυχή του το χθεσινό διπλό της Σέριφ. Που να μην πανηγύρισε το γκολ στο 90 σαν να σκόραρε η δική του ομάδα. Το άτιμο το κάρμα δεν συγχωρεί. Ειδικά αυτούς που θέλουν να βάλουν τιμή ακόμα και στα όνειρα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ