ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Η Μπενφίκα ξεφτίλισε τον… θίασο της Μπαρτσελόνα! (vid)

Η Μπενφίκα έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στο... πτώμα της Μπαρτσελόνα, τη διέλυσε με 3-0 και πλέον θέτει ακόμα και ενδεχόμενο αποκλεισμού της από τη συνέχεια του Champions League.

Η Μπενφίκα ξεφτίλισε τον… θίασο της Μπαρτσελόνα! (vid)

Μετά την τραγική πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην Πορτογαλία με ελπίδες. Εξάλλου, δύσκολα θα περίμενε κανείς μια δεύτερη σερί κάκιστη εμφάνιση. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» του Ρόναλντ Κούμαν… διέψευσαν και τους πιο αισιόδοξους. Η ψυχωμένη Μπενφίκα έκανε… πλάκα στο «φάντασμα» των Καταλανών, τους διέσυρε με 3-0 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Πρώτη φορά 0/2 στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για την Μπαρτσελόνα. Χειρότερο ξεκίνημα από τη σεζόν 1992/93 και δύο σερί ήττες σε ομίλους από το 1997. Σχεδόν «ασήκωτο» το κλίμα για τον Ολλανδό τεχνικό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

«Σοκ» με τη… σέντρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπενφίκα που μόλις στο 3′ πήρε το προβάδισμα. Ο Νούνιες συνέκλινε από τα αριστερά, «ζάλισε» τον Γκαρθία και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0! Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει και οκτώ λεπτά αργότερα «άγγιξε» το γκολ. Έπειτα από υπέροχη κάθετη του Πέδρι, ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και γύρισε στον Λουκ Ντε Γιονγκ, με τον Βερίσιμο να του βάζει την κόντρα, ενώ εκείνος έσπρωχνε την μπάλα στην κενή εστία. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Ολλανδού μέσου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Ίδια κατάληξη είχε και του σουτ του Πέδρι στο 18′. Οι «μπλαουγκράνα» πίεζαν συνεχώς και στο 32′ ξανά από συνδυασμό των δύο Ντε Γιονγκ, ο Λουκ σημάδεψε μόλις δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά. Οι «Αετοί» είχαν δώσει μέτρα και κατοχή στους Καταλανούς και οργανώθηκαν στην άμυνα τους. Από την άλλη η ισπανική ομάδα προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των Πορτογάλων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με το 1-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ο διασυρμός της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο δεύτερο μέρος

Μάλιστα, η Μπενφίκα λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ ξανά με την έναρξη του ημιχρόνου. Στο 52′ έπειτα από βαθιά μπαλιά, ο Τερ Στέγκεν έκανε έξοδο στο… πουθενά, ο Νούνιες επωφελήθηκε και πλάσαρε από μακριά, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 67′, πλησιάζοντας στην ισοφάριση. Ο Ντεπάι έκανε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά για τον Σέρτζι Ρομπέρτο που κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε, με τον Γκριμάλντο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «Αετοί» ήταν αυτή που βρήκαν δίχτυα. Γιάρεμτσουκ και Ζοάο Μάριο έπαιξαν το ένα-δυο, ο δεύτερος πλάσαρε, ο Τερ Στέγκεν έδιωξε με το πόδι, αλλά ο επερχόμενος Σίλβα έκανε το 2-0 σε κενή εστία! Το παιχνίδι συνέχισε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο για την Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί Η στο 78′ η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι. Έπειτα από γύρισμα του Ζιλμπέρτο, ο Ντεστ βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση, μετά από εξέταση του VAR. Ο Νούνιες ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα για το 3-0! Στο 87′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, με τον Γκαρσία να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή για τράβηγμα της φανέλας στον Ράμος. Αυτή ήταν και η τελευταίο αξιοσημείωτη φάση στο παιχνίδι, με την Μπενφίκα να επικρατεί της Μπαρτσελόνα με 3-0.

Η Μπενφίκα πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League κι έφτασε τους τέσσερις βαθμούς. Πλέον οι «Αετοί» θεωρούνται μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έκανε το 0/2 στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε να κάνει τόσο κακό ξεκίνημα από τη σεζόν 1992/93, όταν είχε μόλις ένα βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια. Τότε είχε τερματίσει τέταρτη και τελευταία στον όμιλο, μια θέση που έχει και τώρα. Το παιχνίδι αυτό, πάντως, αναμένεται να αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα»

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Βερίσμο, Βερτόνγκεν, Λάζαρο (45′ Ζιλμπέρτο), Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο, Γκριμάλντο (75′ Αλμέιδα), Νούνιες (86′ Ράμος), Σίλβα (86′ Πίτσι), Γιάρεμτσουκ (75′ Τααράμπ).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ (33′ Γκάβι), Έρικ Γκαρσία, Σέρζι Ρομπέρτο (89′ Μινγκέθα), Μπουσκέτς (68′ Γκονσάλες), Πέδρι (68′ Κουτίνιο), Φ. Ντε Γιονγκ, Ντεστ, Ντεπάι, Λ. Ντε Γιονγκ (68′ Φάτι).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ