ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Φλόριαν Βιρτζ έρχεται από το μέλλον και γοητεύει στο παρόν!

Ο Φλόριαν Βιρτζ είναι το νέο διαμάντι της Μπάγερ Λεβερκούζεν που με τις εμφανίσεις του έχει κάνει όλη την Ευρώπη να τον ονειρεύεται.

Ο Φλόριαν Βιρτζ έρχεται από το μέλλον και γοητεύει στο παρόν!

Στα 18 του ο Φλόριαν Βιρτζ είναι μικρός μόνο στην ηλικία. Ο μεσοεπιθετικός της Λεβερκούζεν διανύει τη δεύτερη χρονιά του σαν βασικό στέλεχος των «Ασπιρινών» και κάνει πάταγο. Ένα από τα πιο προικισμένα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που δείχνει πως το ταβάνι του είναι πολύ πολύ ψηλό.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα

Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που στην ηλικία του Βιρτζ έχουν αυτές τις παραστάσεις. Ο μικρός έχει ήδη μια χρονιά σαν κομβικός παίκτης μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της Bundesliga. Πέρυσι -όντας ανήλικος- μέτρησε 38 συμμετοχές με 8 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Φέτος όλοι τον περίμεναν ακόμα καλύτερο κι εκείνος δεν τους απογοητεύει. Το κάθε άλλο. Το ξεκίνημά του στη σεζόν είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό με τον Βιρτζ να είναι το Α και το Ω για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μόλις επτά συμμετοχές έχει συμμετοχή σε συνολικά δέκα γκολ της ομάδας του!

Πιο συγκεκριμένα έχει σκοράρει έξι φορές και έχει μοιράσει τέσσερεις τελικές πάσες. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι της Λεβερκούζεν που να έχει αγωνιστεί χωρίς να καταγράψει έστω ένα γκολ ή ασίστ. Ο μικρός είναι σε απίστευτη φόρμα και κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο μοιάζει όλο και καλύτερος.  Οι μεσοεπιθετικοί στην Ευρώπη που αποδίδουν καλύτερα από εκείνον τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ελάχιστοι και όλοι τους ανήκουν στο ανώτατο επίπεδο.

Ο Βιρτζ αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα διαμάντια του Γερμανικού ποδοσφαίρου και πυλώνα για την επόμενη μέρα της εθνικής. Μάλιστα έχει ήδη προλάβει να καταγράψει τρεις συμμετοχές με αυτήν και είναι δεδομένο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται ραγδαία. Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή που ήδη αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το κλαμπ και την εθνική του.

Όπως συμβαίνει συχνά με τους Γερμανούς παίκτες, ο Βιρτζ δεν ακούγεται όσο άλλοι νεαροί σταρ της ηλικίας του. Βέβαια αυτό δεν έχει την παραμικρή σημασία. Να είστε σίγουροι ότι αυτοί που πρέπει όχι απλά τον ξέρουν, αλλά τον έχουν υπό στενή παρακολούθηση. Μετά τον Κάι Χάβερτζ λοιπόν, η Λεβερκούζεν βγάζει από τα σπλάχνα της άλλο ένα δεκάρι που αναμένεται άμεσα να φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία. Διότι τα χαρακτηριστικά που έχει ο Βιρτζ στο παιχνίδι του είναι πολύτιμα για πολλές ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ένας σύγχρονος, all around μεσοεπιθετικός

Ο Φλόριαν Βιρτζ αποτελεί γνήσιο τέκνο του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα κλασσικό δεκάρι που αφοσιώνεται καθαρά στη δημιουργία. Τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν περισσότερο σε οχτάρι. Παίκτης που καταπίνει χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, βάζει τα πόδια στη φωτιά, βοηθάει σημαντικά στο μαρκάρισμα και το pressing. Παρόλα αυτά η τεχνική του κατάρτιση και η διορατικότητά του, τον φέρνουν πιο μπροστά. Έχουμε την εντύπωση ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να τον δούμε και σαν κεντρικό χαφ, όμως αυτή τη στιγμή κάνει τη διαφορά σαν μεσοεπιθετικός.

Μπορεί κάλλιστα να προσφέρει και στις πτέρυγες -από εκεί ξεκίνησε- ενώ γενικά είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για το σύνολο. Ωστόσο ήταν η μονιμοποίησή του στη θέση δέκα που τον απογείωσε. Εκεί έχει μεγαλύτερο πεδίο δράσης και μπορεί πιο εύκολα να ξεδιπλώσει το πολυσύνθετο ταλέντο του. Με έφεση τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα και με αστείρευτες δυνάμεις μπορεί να δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις απειλής για την αντίπαλη άμυνα. Κινείται παντού μέσα στο χορτάρι και αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για την ομάδα του.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι μεσοεπιθετικοί δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται και να προσφέρουν μόνο στο επιθετικό κομμάτι, ούτε να περιμένουν τη μπάλα από το κέντρο και μπροστά. Οφείλουν να πατάνε -σχεδόν- σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου και να γίνονται κομμάτι της ανάπτυξης πολύ πριν η μπάλα φτάσει κοντά στην περιοχή. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο πως κινούνται οι κορυφαίοι του είδους, Κέβιν Ντε Μπρούιν και Μπρούνο Φερνάντες και θα καταλάβετε.

Ο Βιρτζ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, all around μεσοεπιθετικό. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν μπορεί να έχει ανάλογη απόδοση και σε ένα κορυφαίο κλαμπ. Όχι δεν αναρωτιόμαστε τυχαία. Το ενδιαφέρον για τον 18χρονο Γερμανό είναι ήδη αρκετά έντονο. Αν μάλιστα διατηρήσει την απόδοσή του στο επίπεδο που βρίσκεται στο ξεκίνημα της σεζόν τότε δύσκολα η Λεβερκούζεν θα καταφέρει να τον κρατήσει και του χρόνου.

Αντίστροφα ο χρόνος μετράει

Είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα ο Βιρτζ θα κουνήσει μαντήλι. Η Λεβερκούζεν είναι μια εξαιρετική ομάδα, όχι όμως σε επίπεδο να κρατάει παίκτες τόσο υψηλών προοπτικών. Βέβαια στην περίπτωση του Βιρτζ η εξέλιξη ήταν ραγδαία. Θυμηθείτε ότι ο Χάβερτζ έφυγε για την Τσέλσι στα 21 του, ενώ ο Βιρτζ είναι μόλις 18. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να παραμείνει ακόμα ένα με δύο χρόνια στη Λεβερκούζεν πριν πάρει την μεγάλη μεταγραφή. Το θέμα είναι πως με την εικόνα που έχει τώρα κάτι τέτοιο δε μοιάζει καθόλου απαραίτητο. Πιο πιθανό είναι να του έκανε κακό μια τέτοια παραμονή παρά καλό.

Η εικόνα του στα πρώτα ματς της σεζόν έχει ανεβάσει τις προσδοκίες και τις μετοχές του στα ύψη. Ο μικρός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τελειώσει τη χρονιά με διψήφια νούμερα σε γκολ και ασίστ. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα νούμερα αυτά να είναι 15+ και στις δύο κατηγορίες. Ακόμα κι αν η απόδοσή του πέσει μέσα στη σεζόν μπορεί και πάλι να φτάσει αυτούς τους στόχους. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο ο 18χρονος Γερμανός να έχει μια τέτοια χρονιά που θα κάνει την παραμονή του στις «Ασπιρίνες» απαγορευτική. Γιατί τα καλά νούμερα συνοδεύονται και από καλά αποτελέσματα.

Ο Βιρτζ έχει πάρει από το χέρι τη Λεβερκούζεν και την οδηγεί σε Γερμανία και Ευρώπη. Η ομάδα είναι δεύτερη στην Bundesliga και μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο του Europa League. Προφανώς και είναι ακόμα νωρίς αλλά ένα δυνατό πλασάρισμα στην τετράδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη είναι μέσα στις δυνατότητες της Λεβερκούζεν.

Αν ο Βιρτζ ηγηθεί μιας τέτοιας πορείας του συλλόγου όλα τα βλέμματα θα στραφούν πάνω του. Ήδη η Μπάγερν Μονάχου τον έχει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις της και αναμένεται να κινηθεί για την απόκτησή του το επόμενο καλοκαίρι. Οι Βαυαροί βλέπουν στο πρόσωπό του ακριβώς τον παίκτη που ταιριάζει στη φιλοσοφία και το προφίλ τους. Αν αποφασίσουν να τον πάρουν μοιάζει δύσκολο να μην τα καταφέρουν. Μήπως τελικά είναι απλά θέμα χρόνου; Θα δείξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ