ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Σάλος με τις δηλώσεις Κλάτενμπεργκ για τις γυναίκες διαιτητές

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δήλωσε ότι οι γυναίκες διαιτητές πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη μητρότητα και την καριέρα τους, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σάλος με τις δηλώσεις Κλάτενμπεργκ για τις γυναίκες διαιτητές

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θεωρείται μία από τις καλύτερες «σφυρίχτρες» που έχουν περάσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Σήμερα τελεί χρέη αρχιδιαιτητή στην ελληνικής Super League αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα τοποθετείται για θέματα διαιτησίας στην Ευρώπη.

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του Άγγλου σχετικά με τις γυναίκες διαιτητές. Όπως αναφέρει πρέπει να κάνουν μία επιλογή ανάμεσα στην μητρότητα ή την καριέρα διαιτησίας. Διαφορετικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνδυάσουν και τα δύο.

Οι δηλώσεις Κλάτενμπεργκ

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές;» ανέφερε αρχικά σε συνέντευξή του στο TalkSport.

Στη συνέχεια πρόσθεσε το εξής: «Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις. Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών.

Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό»

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις Κλάτενμπεργκ

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις, με τη δημοσιογράφο, Νάταλι Σόγερ, να απαντά: «Αναφέρθηκε σε αυτό σαν να είναι “πρόβλημα”. Δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση για τις γυναίκες. Φυσικά δεν είναι εύκολο, πρέπει να αφαιρέσεις χρόνο από τη δουλειά και να επιστρέψεις στο γυμναστήριο σε κάθε επιλογή της ζωής σου. Πολλές αθλήτριες επέστρεψαν μετά την εγκυμοσύνη. Η Σερένα Γουίλιαμς είναι μία από τις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Η Άλεξ Μόργκαν έπαιξε στην Τότεναμ αφού απέκτησε παιδί. Τώρα επιστρέφει στην Αμερική. Υπάρχουν πολλοί που έχουν επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης για να γίνουν το αστέρι του αθλητισμού που θέλουν να είναι. Σίγουρα μπορείς να επιστρέψεις στα επίπεδα φυσικής κατάστασης».

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια του «talkSPORT», Φέι Κάραδερς, μέσω Twitter επιτέθηκε στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ: «Ουάου Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε ποια εποχή ζεις; “Η εγκυμοσύνη σου κοστίζει τα 2/3 της ζωής σου”. Αυτός ακριβώς είναι ο τύπος αυτών των γελοίων δηλώσεων που μας κρατούν πίσω και μας κάνουν πολλές από εμάς να μείνουν έγκυες» έγραψε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ