ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το χαμόγελο του Ουσμάν Ντεμεπλέ έφτασε μέχρι τα… αυτιά όταν είδε την Μπαρτσελόνα να χάνει! (pics/vid)
Εξοργισμένος Τσάβι: «Ο διαιτητής μας απέκλεισε με τα απαίσια λάθη του»
Μπαπέ, πως τους…. διέλυσες – Τα στατιστικά «GOAT» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (vid)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Παρί, έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα με Μπαπέ και τεσσάρα! (vid)
Ντόρτμουντ, πας για το θαύμα – Καρυδάτη πρόκριση και “τέζα” η Ατλέτικο (vid)
Παρί για… ριφιφί στο Μοντζουίκ, 1-3 με Βιτίνια και Μπαπέ! (vids)
Αντσελότι… είσαι τρέλα: «Ρεάλ, μην αγχώνεσαι! Παίζουμε στην διοργάνωση μας»
Απίθανη… ζεμπεκιά από Χούμελς και μείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vid)
Μπαρτσελόνα – Παρί: ΚΟΚΚΙΝΗ ο Αραούχο, 1-1 ο Ντεμπελέ! (vid)
Εφιάλτης για Κέιν αν μείνει ξανά άτιτλος, αλλά θέλει να δείξει… κουλ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Λουίς «σκότωσε» την πρώην του γιατί την αγαπούσε (vid)

Με ένα γκολ και μία ασίστ ο Λουίς Σουάρεζ χάρισε τη νίκη με 2-0 στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Ο Λουίς «σκότωσε» την πρώην του γιατί την αγαπούσε (vid)

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν άψογα το πλάνο του Σιμεόνε και με ταχύτατες επιθέσεις λίγων επαφών εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την παθητική άμυνα των «μπλαουγκράνα».

Ο Λουίς Σουάρεζ ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη με 2-0 και πήρε εκδίκηση από την πρώην του ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο τον έδιωξε. Έτσι, η Ατλέτικο έφτασε τις 5 νίκες και τους 17 βαθμούς, ισοβαθμώντας έστω και προσωρινά με τη Ρεάλ στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια η Μπαρτσελόνα έμεινε στην 9η θέση με 12 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με τον τιμωρημένο Ρόναλντ Κούμαν να παρακολουθεί το παιχνίδι από τις κερκίδες, η Μπάρτσα παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-3-3. Ωστόσο, στην ουσία τα φουλ μπακ έπαιρναν το πλάτος και οι υπόλοιποι παίκτες γέμιζαν τον άξονα.

Από την άλλη πλευρά, ο Σιμεόνε κατέβασε την ομάδα του με σχηματισμό 3-5-2. Στο πρώτο 20λεπτο, η Μπάρτσα έμοιαζε να ελέγχει το ρυθμό και με κάθετες κινήσεις των παικτών της στον άξονα επιχειρούσε να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα.

Η Ατλέτικο, όμως, άρχισε σιγά σιγά να γίνεται επικίνδυνη όταν οι Λεμάρ και Φέλιξ μπήκαν ενεργά στο παιχνίδι. Έτσι, άνοιξε το σκορ μόλις στο 21ο λεπτό. Συγκεκριμένα, με τον Ζοάο Φέλιξ να παίζει με ένα κοντρόλ και μία πάσα τον Σουάρεζ, ο Ουρουγουανός βρήκε τον Λεμάρ στην κάθετη κίνηση του Γάλλου και ο τελευταίος με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να απαντήσει με τον καλό συρτό σουτ του Κουτίνιο στο 26ο λεπτό. Η παθητική άμυνα της τετράδας των «μπλαουγκράνα» οδήγησε στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σουάρεζ μετά από ένα ακόμη συνδυασμό μίας επαφής με τον Φέλιξ και τον Λεμάρ.

Μετά το 30ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα είχε ανεβάσει πολύ ψηλά την άμυνα της, πιέζοντας για την ισοφάριση. Αυτή η επιλογή της, όμως, λειτούργησε μπούμερανγκ. Στο 44΄ η Ατλέτικο απορρόφησε το πρέσινγκ και με τον Λεμάρ και τον Σουάρεζ βγήκε σε κατάσταση δύο εναντίον ενός (Πικέ). Ο Λουίς Σουάρεζ διατήρησε τη ψυχραιμία του και με άψογο πλασέ πήρε εκδίκηση από την πρώην του ομάδα, σκοράροντας το 2-0.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Δεν κινδύνεψε ποτέ από την προβληματική Μπαρτσελόνα

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι περίμεναν τους φιλοξενούμενους στο αμυντικό τους μισό. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι τα έβρισκαν σκούρα στην προσπάθειας διάσπασης της αντίπαλης άμυνας. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Σιμεόνε έβγαινε άνετα στην κόντρα επίθεση αλλά ήταν σπάταλη με επιπόλαιες ενέργειες.

Στο 60ο λεπτό, πάντως, η Μπαρτσελόνα βρήκε για πρώτη φορά ανοιχτούς χώρους αλλά ο Κουτίνιο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Όμπλακ. Μετά από αυτήν τη φάση, ο Άνσου Φάτι πέρασε στη θέση του Βραζιλιάνου και τοποθετήθηκε στον άξονα προκειμένου να δημιουργήσει ρήγματα.

Ο Κούμαν έριξε και τον Ντε Γιονγκ στο ματς αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό για τη δημιουργία έστω και της παραμικρής απειλής για την εστία του Όμπλακ. Έτσι, το 2-0 έμεινε και η Ατλέτικο πήρε μία άνετη νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ