ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Η Ισπανία εκδικείται – Οι πρωταθλητές Ευρώπης στο καναβάτσο (vid)

Η εθνική Ισπανίας προκρίθηκε στον τελικό του Nations League κερδίζοντας εκτός έδρας με 2-1 την Ιταλία και παίρνοντας εκδίκηση για το EURO.

Η Ισπανία εκδικείται – Οι πρωταθλητές Ευρώπης στο καναβάτσο (vid)

Στο πλαίσιο των ημιτελικών του Nations League, η Ιταλία υποδέχτηκε την Ισπανία στο στάδιο «Σαν Σίρο». Σε μία άτυπη ρεβάνς των ημιτελικών του πρόσφατου EURO, η «φούριας ρόχας» πήρε την εκδίκησή της επικρατώντας με 2-0 των «ατζούρι». Έτσι, οι Ισπανοί προκρίθηκαν στον τελικό του Nations League, όπου θα περιμένει μία εκ των Γαλλία ή Βέλγιο.

TO ΜΑΤΣ

O ρυθμός ήταν εξουθενωτικός από τα πρώτα λεπτά και η Ιταλία απείλησε πρώτη με τον Ουνάι Σιμόν να αποκρούει το μακρινό σουτ του Κιέζα.

Η Ισπανία επιχειρούσε να ελέγξει το ρυθμό αναλαμβάνοντας την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, οι «ατζούρι» τους έθεταν προβλήματα με το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Αυτό ανάγκαζε τη «φούριας ρόχας» σε ορισμένες λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Η ομάδα του Ενρίκε κατάφερε να απειλήσει την πρώτη φορά που έδωσε πλάτος στο γήπεδο. Με τον Αλόνσο να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, δημιουργήθηκαν χώροι για τον Σαράμπια. Ο τελευταίος γύρισε για τον Ογιαρθάμπαλ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Μπαστόνι στο 14ο λεπτό.

Με ακριβώς την ίδια τακτική οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Ογιαρθάμπαλ τραβήχτηκε στον ασβέστη αναγκάζοντας τον Μπονούτσι να φτάσει ως εκεί για να τον μαρκάρει. Έτσι, η σέντρα του Ογιαρθάμπαλ πέρασε στον Φέραν Τόρες στην καρδιά της περιοχής, με τον άσο της Σίτι να σκοράρει με ιδανικό πλασέ το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό το γκολ για την Ιταλία, ο τερματοφύλακας των «ατζούρι» είχε να αντιμετωπίσει και τις αποδοκιμασίες μερίδας των οπαδών. Αυτή στάση των Ιταλών οπαδών φάνηκε να επηρεάζει τον Ντοναρούμα, ο οποίος λίγο μετά το πρώτο τέρμα είδε τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του σε ένα σχετικά ακίνδυνο σουτ του Αλόνσο.

Χαμένες ευκαιρίες και αποβολή καταδίκασαν την Ιταλία

Μετά το 20ο λεπτό, το πρέσινγκ των Ιταλών έγινε ακόμη πιο ασφυκτικό, με τους Ισπανούς να επιμένουν στη φιλοσοφία τους για υπομονετική ανάπτυξη από πίσω. Η κυκλοφορία της «φουρίας ρόχας» ήταν σχεδόν άψογη και κούραζε του παίκτες του Μαντσίνι.

Ωστόσο, σε 2 κόντρα επιθέσεις, με τον Μπερναντέσκι αρχικά στο 33΄και στη συνέχεια με τον Ινσίνιε χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες για να έρθει το παιχνίδι στα ίσα.

Όλα αυτά μέχρι το 42ο λεπτό. Τότε, ο Μπονούτσι αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για αντικανονική χρήση αγκώνα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους γηπεδούχους, η Ισπανία σκόραρε λίγο πριν την ανάπαυλα με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Ογιαρθάμπαλ με σέντρα παρείχε την ασίστ στον Φεράν Τόρες, ο οποίος αυτή τη φορά σκόραρε με το κεφάλι.

Η Ισπανία πήγε να βγάλει τα μάτια της στο τέλος.

Στην επανάληψη, η Ισπανία κυριαρχούσε στα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Από την άλλη πλευρά, οι «ατζούρι» αναγκαστικά περίμεναν την αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο. Η αριθμητική ανισορροπία διευκόλυνε τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να παίζουν πιο συχνά ανάμεσα στις γραμμές.

Στο 63ο λεπτό, ο Πίνο με σέντρα βρήκε το κεφάλι του Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος είδε τη κεφαλιά του να «γλείφει» το δοκάρι. Ο Μάρκος Αλόνσο στην κόντρα επίθεση λίγα λεπτά αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, με τον Ντοναρούμα να κρατάει ζωντανή την Ιταλία.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η ομάδα του Μαντσίνι απέκτησε σφυγμό στο 82ο λεπτό. Από μια στημένη μπάλα των Ισπανών, ο Κιέζα διένυσε μισό γήπεδο και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Πελεγκρίνι και το 2-1. Τελικά, όμως, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους Ισπανούς να ξεσπούν σε πανηγύρια μετά το τελικό σφύριγμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ