ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Nations League

Μυθική ανατροπή και… Allez Le Bleu στο 91! (vid)

Η Γαλλία έκανε μια... μυθική ανατροπή από το 0-2 κόντρα στο Βέλγιο και με γκολ του Τεό Ερνάντες στις καθυστερήσεις προκρίθηκε στον τελικό του Nations League.

Μυθική ανατροπή και… Allez Le Bleu στο 91! (vid)

Το Nations League δημιουργήθηκε για να «καταργηθούν» οι φιλικοί αγώνες ανάμεσα σε εθνικές ομάδες και να αυξηθούν τα ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά παιχνίδια. Και οι άνθρωποι που είχαν αυτή την ιδέα πιθανώς να αισθάνονται δικαιωμένοι μετά τη μυθική αναμέτρηση του Βελγίου με τη Γαλλία. Στο «Αλιάντζ Στάντιουμ» του Τορίνο οι «Τρικολόρ» έκανε μια απστευτή ανατροπή από το 0-2 κόντρα στους «Κόκκινους Διαβόλους» και με γκολ του Τεό Ερνάντες στις καθυστερήσεις πήραν μια τεράστια νίκη (3-2) και προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής (10/10).

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ένα «τρελό» τετράλεπτο έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στο Βέλγιο

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, με το Βέλγιο να φτάνει κοντά στο γκολ μόλις στο 3′. Έπειτα από γύρισμα του Λουκάκου, που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Μπρόινε, αλλά ο Γιρίς έδιωξε εκπληκτικά το πλασέ του. Τρία λεπτά αργότερα, η Γαλλία «απάντησε» στις ευκαιρίες. Ο Μπαπέ έκανε απίθανη κούρσα, περνώντας όποιον βρήκε, μαζί και τον Κουρτουά, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία.

Ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο ήταν φρενήρης, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα έπεσε αρκετά. Σταδιακά, μετά το 30′ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ξεκίνησαν να παίρνουν τα ηνία στο ματς και στο 37′ «άνοιξαν» το σκορ. Ο Καράσκο συνέκλινε από τα αριστερά και πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Γιορίς για το 1-0! Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα, το Βέλγιο πέτυχε κι άλλο γκολ. Από κάθετη του Ντε Μπρόινε, ο Λουκάκου «άδεισε» με προσποίηση τον Βαράν και με τρομερό σουτ με το δεξί έκανε το 2-0! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, με το Βέλγιο να προηγείται στη λήξη του με 2-0.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ο Ερνάντες «υπέγραψε» μια μυθική ανατροπή για τη Γαλλία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο αργό ρυθμό, με τη Γαλλία να απειλεί στο 50′, αλλά την κεφαλιά του Πογκμπά να περνάει άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι «τρικολόρ» έφτασαν μια «ανάσα» από τη μείωση του σκορ. Ο Μπαπέ έκανε το γύρισμα από δεξιά στον επερχόμενο Γκριεζμάν που… κατάφερε να αστοχήσει από το ένα μέτρο. Στο 62′, όμως, οι Γάλλοι τα κατάφεραν. Ο Μπαπέ βρήκε τον Μπενζεμά μέσα στην περιοχή, εκείνος ελίχθηκε και με όμορφο σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 2-1!

Το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά και στο 69′ οι Γάλλου κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Τίλεμανς έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκριεζμάν εντός περιοχής και ο διαιτητής μετά και τη χρήση του VAR έδωσε πέναλτι. Ο Κίλιαν Μπαπέ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα κι έκανε το 2-2, φέρνοντας το ματς στα ίσα! Το Βέλγιο σαν να… ξύπνησε μετά την ισοφάριση και στο 73′ ο Γιορίς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ντε Μπρόινε. Στο 77′ ήταν σειρά του Κουρτουά να κάνει μια απίθανη επέμβαση στο πλασέ του Τσουαμενί από το ύψος της περιοχής.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Μπαπέ έκανε ωραία κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών στο ματς, η Γαλλία έφτασε μια «ανάσα» από το τρίτο της γκολ. Ο Πογκμπά εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, οι «Τρικολόρ» βρήκαν… επιτέλους δίχτυα. Έπειτα από γύρισμα του Παβάρ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Τεό Ερνάντες που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 3-2, ολοκληρώνοντας μια μυθική ανατροπή και στέλνοντας τη Γαλλία στον τελικό! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του μπακ της Μίλαν με το εθνόσημο, μια μόλις ημέρα μετά τα 24α γενέθλια του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβέιρελντ, Ντενάγιερ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε (92′ Μπατσουαγί), Βίτσελ, Τίλεμανς (70′ Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (75′ Τροσάρ), Λουκάκου.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λ. Ερνάντες, Παβάρ (92′ Ντουμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό (75′ Τσουαμενί), Τ. Ερνάντες, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (97′ Βερετού).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ