ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Κούμαν έχει «δημιουργήσει» το μέλλον της Μπαρτσελόνα!

Ο Ρόναλντ Κούμαν βρίσκεται εν μέσω τεράστιας αμφισβήτησης και κριτικής στην Μπαρτσελόνα, αλλά αν για κάτι μπορεί να υπερηφανεύεται είναι πως βρήκε τη νέα... γενιά της.

Ο Κούμαν έχει «δημιουργήσει» το μέλλον της Μπαρτσελόνα!

Το τελευταίο διάστημα ο Ρόναλντ Κούμαν βρίσκεται με την πλάτη στον «τοίχο». Η τραγική εικόνα της Μπαρτσελόνα έχει φέρει τον Ολλανδό τεχνικό ουσιαστικά λίγο πριν την απόλυση του. Εξάλλου, ήδη από την περσινή σεζόν οι «μπλαουγκράνα» δείχνουν να βρίσκονται σε κάθετη πτώση. Ναι μεν κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας, αλλά σε πρωτάθλημα και Champions League δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Την ίδια στιγμή η αποχώρηση του Μέσι το καλοκαίρι έφερε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Οι Καταλανοί δεν «πατάνε» καλά στο ξεκίνημα της σεζόν και ο 58χρονος προπονητής βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Κούμαν παραμένει στο πόστο του. Τώρα, το αν είναι είτε γιατί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα τον πιστεύουν ακόμη ή γιατί δεν υπάρχει ρευστό για την αποζημίωση του δεν είναι γνωστό επισήμως. Σαφέστατα, τα αρκετά «κολλήματα» του, έφεραν τον Ολλανδό σε αυτή τη θέση. Η συμπεριφορά του προς τον Τύπο, η επιμονή του να παίζει με τρία στόπερ και η δημόσια κριτική των παικτών του είναι κάποια από αυτά. Την ίδια στιγμή, όμως, ο έμπειρος προπονητής έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη γενιά του…. μέλλοντος για τον σύλλογο.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Κούμαν

Τα «παιδιά» του Κούμαν που πήραν ευκαιρίες

Ο Κούμαν ουδέποτε φοβήθηκε να ρίξει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στα «βαθιά». Όπως ακριβώς κάνει το τελευταίο διάστημα με τον Γκάβι. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα, κλήθηκε στην εθνική Ισπανίας και εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του. Βέβαια, δεν είναι ο μόνος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την περσινή σεζόν με τον Πέδρι. Ο 18χρονος αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι από τη Λας Πάλμας και ο Ολλανδός τεχνικός του έδωσε σχεδόν αμέσως φανέλα βασικού. Βέβαια, σε αυτό συνέβαλε και ο τραυματισμός του Κουτίνιο, που του άνοιξε το «δρόμο». Ήταν, όμως, η εμπιστοσύνη του Κούμαν στις δυνατότητες του, η οποία τον έφερε εκεί.

Την ίδια στιγμή, υπήρξαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έλαβαν ευκαιρίες από τον Ολλανδό. Ο Ρόναλντ Αραούχο είναι μια λίγο διαφορετική περίπτωση. Είχε ήδη, μεν, κάποιες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η έλευση του Κούμαν τον έφερε στο προσκήνιο και τη βασική ενδεκάδα. Δεν είναι τυχαίο πως μέτρησε 33 συμμετοχές πέρσι, ενώ έχει αγωνιστεί και στα εννιά φετινή ματς των «μπλαουγκράνα», στα επτά ως βασικός. Παράλληλα, ο Ουρουγουανός στόπερ είναι από τους ελάχιστους παίκτες της ομάδας που έχουν ξεφύγει από την γενική κριτική.

Τέλος, ιδιαίτερης μνείας χρήζει η περίπτωση του Ιλάις Μορίμπα. Ο 18χρονος μέσος είχε όλα τα φόντα να βρίσκεται βασικός στην τωρινή Μπαρτσελόνα. Ο Κούμαν διέκρινε το ταλέντο του και τον «έριξε» στην ενδεκάδα σε ουκ ολίγα ματς πέρσι. Ωστόσο, το γεγονός πως ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης των «μπλαουγκράνα», τον έφερε αρχικά εκτός ρόστερ και στη συνέχεια εκτός συλλόγου, οδηγώντας τον στην Λειψία. Εν κατακλείδι, ο Κούμαν σαφέστατα έχει κάνει λάθη. Πιθανώς και να μην είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στη νέα εποχή. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι ο Ολλανδός τεχνικός δημιούργησε τη νέα… γενιά του συλλόγου. Κι αυτή θα είναι η παρακαταθήκη του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ