ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ορελιέν Τσουαμενί δεν είναι ακόμη ένα ταλέντο!

Ο Ορελιέν Τσουαμενί είναι το νέο διαμάντι του γαλλικού ποδοσφαίρου που αποτελεί ήδη μήλον της έριδος για τους μεγάλους της Ευρώπης.

Ο Ορελιέν Τσουαμενί δεν είναι ακόμη ένα ταλέντο!

Κοιτώντας κανείς την εντεκάδα της εθνικής Γαλλίας για τον τελικό του Nations League, το όνομα του Ορελιέν Τσουαμενί προκάλεσε αίσθηση. Ο 21χρονος χαφ της Μονακό ξεκίνησε βασικός σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι δίπλα σε κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Φυσικά όσοι γνώριζαν τι παίκτης είναι ο Τσουαμενί δεν απόρησαν με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Από την άλλη όσοι δεν γνώριζαν κατάλαβαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γιατί ο μικρός θα ξεκινήσει πολλές φορές βασικός για τους «Τρικολόρ» τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Θηρίο ανήμερο

Ο Τσουαμενί είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει για τα φυσικά του προσόντα. Η δύναμη και η αντοχή είναι τα δύο στοιχεία του παιχνιδιού του που τον καθιστούν πολύτιμο. Ένα πραγματικό θηρίο στο χώρο του κέντρου. Ο 21χρονος Γάλλος μπορεί να προσφέρει ακριβώς όσα χρειάζεται να προσφέρει ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ. Η ενέργεια και τα τρεξίματα που βγάζει είναι απαραίτητα για μια ομάδα που θέλει να κερδίσει μπάλες και να παίξει γρήγορα την αντεπίθεση.

Παρά το γεγονός πως ο Τσουαμενί είναι παίκτης που φημίζεται για τις αμυντικές του αρετές, δεν υστερεί καθόλου με τη μπάλα στα πόδια. Διαθέτει εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ενώ συχνά προωθείται στα όρια της μεγάλης περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιείται και σε ρόλο κεντρικού χαφ καθώς διαθέτει την τεχνική να ανταποκριθεί και σε έναν πιο προωθημένο ρόλο. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη Μονακό έχει μια σταθερά ανοδική πορεία. Τα συνεχόμενα παιχνίδια που πήρε επίσπευσαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή του.

Όσο περνάει ο καιρός δείχνει όλο και πιο άνετος να κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Η ικανότητά του να «καταπίνει» χιλιόμετρα του επιτρέπει να πατάει σχεδόν παντού στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να χάνει τη θέση του. Με την εικόνα που παρουσιάζει τελευταία δίνει την εντύπωση πως γρήγορα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αμυντικά χαφ του πλανήτη. Η παρουσία του στην εθνική Γαλλίας σίγουρα λέει πολλά για εκείνον.

Σε ένα από τα πιο πλήρες ρόστερ εθνικής ομάδας στον πλανήτη, ο Τσουαμενί δεν βρήκε μόνο θέση αλλά και αγωνιστικά λεπτά.  Και τις δύο φορές που κλήθηκε από τον Ντεσάν είχε ενεργό ρόλο στα πλάνα του και μάλιστα όχι σε φιλικά. Στα παιχνίδια που συμμετείχε κρίνονταν προκρίσεις και τρόπαια. Η παρουσία του στην αρχική εντεκάδα των «Τρικολόρ» για τον τελικό του Nations League ήταν απόλυτα δίκαιη. Ήρθε σαν επιβράβευση των εξαιρετικών του εμφανίσεων τον τελευταίο χρόνο.

Έτοιμος να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο

Απέναντι στην Ισπανία είδαμε έναν Τσουαμενί που όχι απλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεχώρισε. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν φάνηκε ότι αυτή ήταν μόλις η πέμπτη συμμετοχή του με τη εθνική. Ο χαφ της Μονακό δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από όλους τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονταν στο γήπεδο. Είχε μια πληθωρική παρουσία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και βοήθησε τα δέοντα την ομάδα του ώστε να είναι συμπαγής. Έδωσε σκληράδα, ζωντάνια και τσαγανό στο κέντρο και αποτέλεσε ιδανικό παρτενέρ για τον Πολ Πογκμπά.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι ο Ντεσάν τον άφησε στο γήπεδο ολόκληρο το 90λεπτο με το ματς να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Τέτοιες παραστάσεις είναι πολύτιμες για ένα παιδί που βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας. Μετά το τέλος του αγώνα, ο ίδιος πόσταρε στο twitter φωτογραφίες από τη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του και έγραψε χαρακτηριστικά: «Μόλις ξεκίνησα». Είναι γεγονός πως οι προσδοκίες για τον Τσουαμενί είναι αρκετά υψηλές.

Ειδικά μετά την εμφάνισή του στον τελικό, οι μετοχές του ανέβηκαν ακόμη παραπάνω. Το όνομά του άρχισε πια να ακούγεται έντονα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Βλέπετε, όλοι συνειδητοποιήσαν πως δεν πρόκειται απλά για ένα ταλέντο με προοπτικές. Αντίθετα, είδαν έναν παίκτη που ήδη μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τοπ επίπεδο.

Υπάρχουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης στις οποίες ο Τσουαμενί θα μπορούσε να παίζει ακόμα και βασικός. Αυτό αντικατοπτρίζεται απόλυτα στο ενδιαφέρον που υπάρχει για το πρόσωπό του. Ένα ενδιαφέρον που είχε ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και πλέον δείχνει να κορυφώνεται. Είναι κοινό μυστικό πως κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Τσουαμενί με τη Μονακό. Το ερχόμενο καλοκαίρι είναι δεδομένο πως οι προσφορές που θα φτάσουν στα γραφεία της ομάδας θα είναι αδύνατον να απορριφθούν.

Σφαγή για χάρη του

Στην τελευταία μεταγραφική περίοδο το όνομα του Τσουαμενί έπαιξε δυνατά στο ρεπορτάζ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έψαχναν για βασικό αμυντικό χαφ και φαίνεται να τσέκαραν την περίπτωση του 21χρονου. Τελικά αποφάσισαν να μην πάρουν παίκτη στη συγκεκριμένη θέση και ο Τσουαμενί παρέμεινε στη Μονακό. Βέβαια είναι πολύ πιθανό η Γιουνάιτεντ να έχει μετανιώσει ήδη αυτή την απόφαση. Όχι μόνο επειδή το κενό στη θέση έξι βγάζει μάτι για την ομάδα του Σόλσκιερ, αλλά και γιατί η τιμή του Τσουαμενί έχει πλέον εκτοξευτεί.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο Γάλλος χαφ μπήκε στο μπλοκάκι σχεδόν όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Εκτός της Γιουνάιτεντ, στο παιχνίδι μπήκαν οι Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σίτι, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευα της ισπανικής Marca, στη διερευνητική επαφή που πραγματοποιήσαν οι «Μερέχνες», ενημερώθηκαν ότι η τιμή του παίκτη βρίσκεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τσουαμενί βλέπει πως σε μερικούς μήνες θα έχει πολλές και καλές επιλογές διαθέσιμες.

Μαζί με τον μάνατζερ του και την ομάδα του θα κληθεί να επιλέξει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Μια επιλογή που σε αυτή την ηλικία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι να παίζει. Όχι απαραίτητα σαν βασικός και αναντικατάστατος, αλλά ως ένα σημαντικό κομμάτι του ροτέισον. Για παράδειγμα, σε Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και ίσως τη Λίβερπουλ ο Τσουαμενί θα έχει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά.

Αντίθετα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σίτι και Τσέλσι διαθέτουν εξάρια παγκόσμιας κλάσης που μπορεί να του φράξουν το δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι η θέση του Τσουαμενί βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Όσοι ακόμη αμφιβάλλουν περί αυτού μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της Μονακό και της εθνικής Γαλλίας μέχρι το τέλος της σεζόν. Πάντως τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν φαίνεται να χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να αναγνωρίσουν την αξία του νέου διαμαντιού του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ