ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο ασταμάτητος Σαλάχ είναι πλέον το αφεντικό της Premier League!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση και αποτελεί με διαφορά τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στην Premier League και όχι μόνο.

Ο ασταμάτητος Σαλάχ είναι πλέον το αφεντικό της Premier League!

Οι πρόσφατες εμφανίσεις του Μοχάμεντ Σαλάχ έχουν κάνει άπαντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του 29χρονου εξτρέμ της Λίβερπουλ. Ο Αιγύπτιος είναι ένας ποδοσφαιριστής με την ικανότητα να κρίνει παιχνίδια με μια μόνο ενέργεια. Πολλοί -μεταξύ των οποίων και ο Κλοπ- υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως με αυτά που βλέπουμε από εκείνον δύσκολα μπορούμε να διαφωνήσουμε.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Η κορυφαία μεταγραφή στη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ

Όταν το καλοκαίρι του 2017 η Λίβερπουλ αποκτούσε τον Σαλάχ από τη Ρόμα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθήσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Αιγύπτιος δεν είχε δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί στον παίκτη που είναι σήμερα. Στα 25 του μετρούσε δύο αρκετά καλές σεζόν με τη Ρόμα και η Λίβερπουλ του έδωσε την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω. Όλοι περίμεναν να δουν αν ο Σαλάχ μπορεί να εξελιχθεί σε εντεκαδάτο παίκτη για την ομάδα του Κλοπ. Οι προοπτικές υπήρχαν, όμως άλλο Αγγλία και άλλο Ιταλία. Άλλωστε ο Αιγύπτιος είχε βιώσει ήδη μια τραυματική εμπειρία στο Νησί, με την Τσέλσι να μη του δίνει ποτέ μια πραγματική ευκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση τα 42 εκατομμύρια που ξόδεψε η Λίβερπουλ για να τον κάνει δικό της, έμοιαζαν να ικανοποιούν όλες τις πλευρές. Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι οι «Κόκκινοι» είναι οι απόλυτοι νικητές αυτού του deal. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Σαλάχ δεν έγινε απλά ένας παίκτης εντεκάδας, αλλά ο απόλυτος σούπερ σταρ για τη Λίβερπουλ.

Ο Αιγύπτιος εξτρέμ εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη, παρουσιάζοντας μια αξιοσημείωτη σταθερότητα. Από τη στιγμή που πήγε στην Αγγλία, η απόδοσή του βρίσκεται σταθερά στα ύψη. Ακόμα και στην περσινή κάκιστη σεζόν της ομάδας, εκείνος ξεχώρισε σα τη μύγα μες το γάλα. Τα 135 γκολ οι 51 ασίστ σε σύνολο 213 εμφανίσεων τα λένε όλα για την επιρροή του στο παιχνίδι των «Κόκκινων».

Δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ που να έχει προσφέρει τόσα πολλά από τη πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του εκεί. Πολλοί θα αντιπαρατάξουν το παράδειγμα του Φαν Ντάικ ή του Άλισον. Ο Σαλάχ όμως είναι ο πραγματικός game changer της Λίβερπουλ. Εκείνος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν και ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο που μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του. Μάλιστα κόστισε σχεδόν τα μισά λεφτά σε σύγκριση με τους άλλους δύο. Χωρίς εκείνον η Λίβερπουλ δεν είναι η ίδια ομάδα.

Το νέο αφεντικό της Premier League

H Premier League είναι με διαφορά το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Ειδικά μετά την πτώση των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, η Αγγλία παίζει χωρίς αντίπαλο. Όπως είναι λογικό, σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα μαζεύονται πολλά αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο ανταγωνισμός για τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου παίκτη στο Νησί είναι τεράστιος. Τον διεκδικούν άλλωστε μερικοί από τους σπουδαιότερους παίκτες του κόσμου.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Εντέν Αζάρ εκείνος που θεωρούταν ο νούμερο ένα παίκτης του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Κέβιν Ντε Μπρούινε και τώρα πια ο Σαλάχ έχει πάρει τα ηνία. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει κανείς, δε μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Αιγύπτιος είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει περισσότερο από τον καθένα. Τα νούμερα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο είναι σοκαριστικά. Σε 166 παιχνίδια της Premier League έχει σκοράρει 104 γκολ.

Αυτό τον καθιστά πέμπτο στη λίστα με τους παίκτες που έφτασαν πιο γρήγορα τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους Αφρικανούς παίκτες με τα περισσότερα γκολ στην Premier League. Ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον σπουδαίο Ντινιέ Ντρογκμπά. Με τη διαφορά ότι ο Ιβοριανός χρειάστηκε 88 παραπάνω ματς για φτάσει σε αυτό το νούμερο. Όπως καταλαβαίνετε ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν είναι απλά ένας σούπερ σταρ, αλλά ένας ζωντανός θρύλος της Premier League. Από αυτούς που θα μνημονεύονται αιώνια για την παρουσία τους στα αγγλικά γήπεδα.

Ένας παίκτης που στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να προσφέρει απλόχερα στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Aκόμα και στα πιο κρίσιμα ματς. Όπως έκανε για παράδειγμα στο ντέρμπι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι πριν μερικές εβδομάδες. Σε ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια της σεζόν, ο Αιγύπτιος έβαλε την υπογραφή του και στα δύο γκολ της ομάδας του. Έφτιαξε το πρώτο και σκόραρε το δεύτερο, δημιουργώντας ο ίδιος τις προϋποθέσεις, σε φάσεις που δεν μύριζαν γκολ ούτε κατά διάνοια. Ακριβώς όπως θα έκανε ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο.

Νούμερο ένα στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Μετά το τέλος του ματς με τη Γουότφορντ ο Γιούργκεν Κλοπ χαρακτήρισε τον παίκτη του ως τον καλύτερο στον κόσμο. Είχε προηγηθεί ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση του Σαλάχ, η οποία συνοδεύτηκε από μια εντυπωσιακή ασίστ στον Μανέ και ένα μαγικό γκολ στη συνέχεια. H δήλωση του Κλοπ άνοιξε μια κουβέντα σχετικά με το αν είναι όντως ο Αιγύπτιος ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. H αλήθεια είναι πως όσο παίζουν ακόμη ο Μέσι και ο Κριστιάνο δυσκολευόμαστε να ξεστομίσουμε κάτι τέτοιο, όμως τα λόγια του Γερμανού είχαν βάση.

Ο Σαλάχ μπορεί να μην είναι αλλά σίγουρα μοιάζει με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτά που κάνει στο γήπεδο δεν τα βλέπουμε από κανέναν άλλο. Δεν έχουμε δει άλλον παίκτη να δημιουργεί τόσες καταστάσεις βασιζόμενος στην ατομική του ποιότητα. Πόσο μάλλον σε ένα πρωτάθλημα που σε κάθε αγωνιστική πρέπει να ματώσεις για να κερδίσεις. Ο Σαλάχ έχει πάρει από το χέρι τη Λίβερπουλ και την οδηγεί ξανά σε μονοπάτια πρωταθλητισμού.

Είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος δημιουργός της ομάδας και έχει κάνει τον Κλοπ να τον χειροκροτά ασταμάτητα και να στάζει μέλι όταν μιλά για εκείνον. Μετά την περσινή παραφωνία η Λίβερπουλ παίζει ξανά σαν μια πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μόλις στο -1 από την κορυφή και έχει βγάλει από πάνω της δύο ντέρμπι με Τσέλσι και Σίτι.

Η ομάδα του Κλοπ αρχίζει να θυμίζει και πάλι την ομάδα που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2018 μέχρι το 2020 κερδίζοντας ένα Champions League και την Premier League μετά από 30 χρόνια. Με τον Σαλάχ σε αυτή την κατάσταση, οι «Κόκκινοι» μπορούν να ελπίζουν σε νέες επιτυχίες. Αν το υπόλοιπο σύνολο λειτουργεί στα γνωστά του στάνταρ, ο Αιγύπτιος μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να έρθουν οι μεγάλες επιτυχίες. Το κάνει σταθερά τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια. Δεν θα σταματήσει τώρα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ