ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

H Λίβερπουλ «πάγωσε» την ψυχωμένη καρδιά της Ατλέτικο (vid)

Η Λίβερπουλ στάθηκε πολύ τυχερή στη Μαδρίτη και απέδρασε με το «διπλό» (3-2) σε ένα ματς που όλες οι αποφάσεις πήγαν υπέρ της.

H Λίβερπουλ «πάγωσε» την ψυχωμένη καρδιά της Ατλέτικο (vid)

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε τη Λίβερπουλ στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Οι «κόκκινοι» πήραν την εκδίκηση τους αλλά χρειάστηκαν πολύ τύχη και μία σειρά από ατομικά λάθη των αντιπάλων τους για να φτάσουν στον τρίποντο.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους φιλοξενούμενους στο πρώτο 20 λεπτο και στους γηπεδούχους στο επόμενο 25λεπτο. Η γρήγορη κόκκινη του Γκριζμάν στην επανάληψη σε συνδυασμό με 2 αποφάσεις του διαιτητή έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.  Έτσι, η Λίβερπουλ έκανε το 3 στα 3 στο όμιλο και η Ατλέτικο έμεινε στη 2η θέση με 4 πόντους.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Ατλέτικο ξεκίνησε το ματς, όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Περιμένοντας, δηλαδή την αντίπαλό της στο αμυντικό της μισό με διπλή ζώνη άμυνας και κοντά τις γραμμές.

Οι «κόκκινοι» κυκλοφορούσαν στα πρώτα λεπτά τη μπάλα με υπομονή και στην πρώτη τους φάση άνοιξαν το σκορ. Ειδικότερα, ο δαιμονισμένος Σαλάχ άδειασε 2 αντιπάλους του και με τέλειωσε τη φάση μόνος του. Η μπάλα κόντρα στον Μίλνερ και κατέληξε στα δίχτυα του Όμπλακ για το 1-0.

Η Λίβερπουλ θέλησε να πατήσει πάνω στο δυνατό της ξεκίνημα, δίνοντας ένα ακόμη χτύπημα στην πεσμένη Ατλέτικο. Έτσι, στο 13ο λεπτό, μετά από ένα κακό ξεκίνημα του Φελίπε, ο Κεϊτά εξαπόλυσε μία οβίδα για το 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο χωρίστηκε στη μέση

Η Ατλέτικο άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της μετά το 15ο λεπτό. Στην πρώτη της ευκαιρία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κόκε σούταρε, ο Γκριζμάν παρενέβη και μείωσε σε 2-1.

Η ομάδα του Κλοπ επιχείρησε να ελέγξει ξανά το ρυθμό αλλά οι «ροχιμπλάνκος» έκλειναν καλά τις γραμμές. Τελικά, η επόμενη ευκαιρία έπεσε στα πόδια των γηπεδούχων. Μετά από κλέψιμο του Ντε Πολ και άμεση μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας, ο Γκριζμάν βγήκε απέναντι από τον Άλισον αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Η άμυνα της Λίβερπουλ αδράνησε για 2η φορά στο 34ο λεπτό και δέχτηκε την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, ο Ζοάο Φέλιξ συνεργάστηκε άψογα με τον Γκριζμάν και ο τελευταίος με ιδανικό τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Έτσι, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Σιμεόνε όχι μόνο να έχει ισορροπήσει αλλά να έχει κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες και να έχει κλείσει κάθε διάδρομο ανάπτυξης για τους φιλοξενούμενους.

Δυο τραγικά ατομικά λάθη έκριναν την αναμέτρηση

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη με τον Όμπλακ να αποκρούει την κεφαλιά του Μανέ. Η Ατλέτικο απάντησε στο 49ο λεπτό αλλά ο Άλισον ήταν ξανά εκεί για να αποτρέψει το γκολ – αυτή τη φορά του Καράσκο.

Το παιχνίδι άλλαξε εντελώς, όμως, στο 52ο λεπτό. Ο Αντουάν Γκριζμάν σήκωσε αντικανονικά το πόδι και βρήκε με τις τάπες τον Φιρμίνο στο κεφάλι, με συνέπεια να αντικρίσει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Παρά τους 10 παίκτες, η ομάδα του Σιμεόνε ανταποκρινόταν άψογα, μην επιτρέποντας φάσεις στη Λίβερπουλ μετά από 70 λεπτά παιχνιδιού.

Μία ανόητη αμυντική αντίδραση του Ερμόσο, όμως, χάρισε ένα πέναλτι στους «κόκκινους» στο 75ο λεπτό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαλάχ, ο οποίο δε λάθεψε από τα 11 βήματα. Λίγα λεπτά αργότερα, η Ατλέτικο κέρδισε δικό της πέναλτι αλλά χάρη στην παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του αγώνα, με αυτό 3-2 υπέρ της Λίβερπουλ να μέχρι μέχρι τέλους.

Η βαθμολογία του Β΄ομίλου

Λίβερπουλ: 9

Ατλέτικο Μαδρίτης: 4

Πόρτο: 4

Μίλαν: 0

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ