ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα μοιάζει να μην έχει παρόν, όμως από μέλλον άλλο τίποτα!

Η Μπαρτσελόνα περνάει δύσκολα εδώ και καιρό, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα μοιάζει να μην έχει παρόν, όμως από μέλλον άλλο τίποτα!

Για την Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Οι «Μπλαουγκράνα» πάνε από το κακό στο χειρότερο και δεν μπορούν να έχουν τους ίδιους στόχους με προηγούμενα χρόνια. Η γκρίνια και η τοξικότητα κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ομάδας και μέχρι ένα σημείο αυτό είναι λογικό. Το σήμερα του συλλόγου μοιάζει γεμάτο αδιέξοδα. Δεν ισχύει όμως και για το αύριο.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Άλλαξέ το

Το ρόστερ της Μπαρτσελόνα έφτασε σε σημεία κορεσμού που καμία ομάδα δεν πρέπει να επιτρέπει. Κάποιοι παίκτες είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα, ενώ άλλοι… καταστράφηκαν. Πικέ, Ουμτιτί, Κουτίνιο, Λενγκλέ και Σέρτζι Ρομπέρτο δεν μοιάζουν ούτε κατά διάνοια με ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Κάποιοι από αυτούς δεν μοιάζουν καν με ποδοσφαιριστές. Την ίδια στιγμή, ένας παίκτης όπως ο Πιάνιτς έφτασε σε σημείο να δοθεί δανεικός στη Μπεσίκτας. Ο Πιάνιτς που μέχρι πριν δύο χρόνια θεωρούταν ένα από τα καλύτερα χαφ στον κόσμο.

Μετακόμισε στη Βαρκελώνη και οι μετοχές του έφτασαν τόσο χαμηλά που βρέθηκε στην Τουρκία. Απίστευτο. Στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν είναι και ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, αλλά ο Δανός είναι μια ειδική περίπτωση. Ποτέ δεν ήταν παίκτης αυτού του επιπέδου. Δεν έδωσε καν το δείγμα ότι μπορεί να γίνει. Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε πως βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα. Ούτε καν ο ίδιος. Ο Λουκ Ντε Γιονγκ δεν μπαίνει στην κατηγορία με τους υπόλοιπους μόνο επειδή είναι καινούργιος.

Σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στο πάνω ράφι, αλλά δεν θα τον κρίνουμε πριν τον δούμε. Δεν τα κάνουμε εμείς αυτά. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θεωρούν πως υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που πρέπει να μπουν στη συγκεκριμένη λίστα. Μπούσκετς, Ζόρντι Άλμπα και Ντεμπελέ δεδομένα έχουν αρκετούς… εχθρούς. Θα προσπαθήσουμε ωστόσο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Και οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- δεν έχουν «καεί».

Η Μπαρτσελόνα έχει ακόμα πράγματα να πάρει από εκείνους. Σε κάθε περίπτωση γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο ρόστερ είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Το καλό είναι πως πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει! Όσο κι αν τα άσχημα αποτελέσματα δεν αφήνουν χώρο για αισιοδοξία, η αλήθεια είναι πως στη Μπαρτσελόνα η επιχείρηση ανανέωσης προχωράει. Μάλιστα έχει ως κεντρικά πρόσωπα μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

Νιάτα από χρυσάφι

Οι νέοι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν είναι απλά ταλέντα με προοπτική. Αρκετοί από αυτούς είναι ποδοσφαιριστές που ήδη κάνουν τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Άλλοι εδώ και αρκετό και καιρό και άλλοι τώρα τελευταία. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις που δεν έχουν αποδείξει ακόμα τι μπορούν να κάνουν σε συνθήκες πίεσης. Όμως οι «Μπλαουγκράνα» διαθέτουν έναν κορμό έξι νέων ποδοσφαιριστών που μοιάζουν -και είναι- ικανοί για σπουδαία πράγματα.

Αυτοί οι έξι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες των τριών. Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πέδρι και Φάτι. Τρία παιδιά που αναμφισβήτητα είναι ξεχωριστά. Ο Ολλανδός είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο χαφ στον πλανήτη. Αποτελεί μέλος της ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και όλοι ξέρουν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Ο Πέδρι τρέλανε κόσμο και κοσμάκη την περσινή περίοδο. Η παρουσία του σε Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας ήταν συγκλονιστική. Ειδικά για ένα παιδί που παίζει για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο.

Η ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2026 και η ρήτρα του ενός δισεκατομμυρίου φανερώνουν πόσο σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί για το σήμερα και το αύριο του συλλόγου. Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Φάτι. Ο 19χρονος Ισπανός είδε έναν σοβαρό τραυματισμό να του κόβει τη φόρα, όμως πλέον επέστρεψε υγιής. Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και ήταν ο μοναδικός που ανέλαβε την ευθύνη να πάρει τη βαριά φανέλα με το 10 που άφησε πίσω του ο Μέσι.

Ο Φάτι μοιάζει να μην έχει ταβάνι σχετικά με το που μπορεί να φτάσει και αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει το δρόμο του Πέδρι και να δεσμευτεί με την ομάδα για πολλά χρόνια. Στη δεύτερη κατηγορία συναντάμε τους Ντεστ, Έρικ Γκαρσία και Γκάβι. Τρεις παίκτες που έχουν δώσει σημαντικές ενδείξεις για το τι μπορούν να καταφέρουν, χωρίς όμως την ίδια σταθερότητα με τους παραπάνω. Παρόλα αυτά μοιάζει σίγουρο πως όσο παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους, τόσο περισσότερο θα πείθουν για την αξία τους.

Χρόνο, ηρεμία, δύο καλούς παίκτες και ένας προπονητής

Η Μπαρτσελόνα και όσοι ασχολούνται μαζί της, πρέπει πάνω απ’ όλα να κατανοήσουν την κατάσταση που έχουν βρεθεί. Η πίκρα για την πορεία της ομάδας είναι απόλυτα κατανοητή, όμως οι υστερίες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Εκτός των αγωνιστικών προβλημάτων, ο σύλλογος βιώνει και μια βαθιά οικονομική κρίση. Ο Λαπόρτα προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση. Στην προσπάθεια αυτή σίγουρα θα βοηθούσε αν υπήρχε κάπως λιγότερη τοξικότητα.

Η επένδυση στην ανάδειξη των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της και η επιμονή σε αυτό το πρότζεκτ, πρέπει να γίνει αυτοσκοπός για τους «Μπλαουγκράνα». Αν η φετινή σεζόν λειτουργήσει ευεργετικά προς αυτή την κατεύθυνση, η Μπαρτσελόνα θα μπορέσει να δει με άλλο μάτι το μέλλον της. Στο τέρμα ο Τερ Στέγκεν παραμένει μια πρωτοκλασάτη επιλογή. Στην τετράδα μπροστά του, Ντεστ και Έρικ Γκαρσία αποτελούν στοιχήματα που πρέπει και μπορούν να κερδηθούν.

Από εκεί και πέρα ο Ζόρντι Άλμπα έχει ακόμα θέση στη βασική εντεκάδα από την οποία πρέπει να βγει… χθες ο Πικέ. Εκεί θα χρειαστεί ένας παίκτης που θα ηγηθεί και θα βοηθήσει και την εξέλιξη του Γκαρσία. Στο κέντρο, η τριάδα Ντε Γιονγκ, Πέδρι και Γκάβι μοιάζει βγαλμένη από τα όνειρα κάθε οπαδού της ομάδας. Οι τρεις τους μπορούν να αποτελέσουν μια γεμάτη και άκρως ποιοτική μεσαία γραμμή. Στην επίθεση ο Φάτι και ο Ντεπάι είναι ακλόνητοι. Ο πρώτος προορίζεται για επόμενος βασιλιάς του Καμπ Νου και ο δεύτερος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και επιτρέπει στην ομάδα να βασιστεί πάνω του.

Εκεί θα χρειαστεί ένας ακόμα ποιοτικός ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώσει την τριάδα. Εκτός αν κάποιος εκ των Αγκουέρο ή Ντεμπελέ, κάνουν την έκπληξη και παίξουν αυτό το ρόλο. Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει σημασία αν στην άκρη του πάγκου δεν βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος. Τα ερωτηματικά γύρω από τον Ρόναλντ Κούμαν είναι αρκετά και πρέπει να απαντηθούν γρήγορα. Μια αλλαγή στην στην τεχνική ηγεσία, ίσως αλλάξει πολλά όσο αφορά την ψυχολογία της ομάδας. Πράγμα κάθε άλλο παρά ασήμαντο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ