ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπάγερν του Νάγκελσμαν δεν δείχνει έλεος σε τίποτα και κανέναν!

Η Μπάγερν Μονάχου σκόρπα τον τρόμο κάθε φορά που πατάει στο χορτάρι και με τον Νάγκελσμαν μοιάζει ικανή για μεγάλα πράγματα.

Η Μπάγερν του Νάγκελσμαν δεν δείχνει έλεος σε τίποτα και κανέναν!

Η Μπάγερν Μονάχου είναι διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος και το ειδικό βάρος ενός συλλόγου που έχει καταγράψει τόσες και τόσες σπουδαίες επιτυχίες. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Βαυαροί είναι ανάμεσα στις δύο-τρεις ομάδες που ξεχωρίζουν στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η πρόσληψη του Νάγκελσμαν έγινε με τη λογική το κλαμπ να κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά. Στο πρώτο του δείγμα γραφής, ο 34χρονος Γερμανός τεχνικός δείχνει απόλυτα ικανός να δικαιώσει τις προσδοκίες. Η δική του Μπάγερν έχει όλα τα φόντα να κυριαρχήσει. Ξανά.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Φόβος και τρόμος

Από το ξεκίνημα της χρονιάς η Μπάγερν φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της για φέτος. Μετά το 1-1 της πρεμιέρας, η ομάδα του Νάγκελσμαν πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε. Η μοναδική της ήττα στη σεζόν ήρθε από την Άιντραχτ σε ένα ματς που έμοιαζε περισσότερο με στατιστικό λάθος. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση η Μπάγερν είχε είκοσι τελικές, έναντι πέντε της Άιντραχτ και στο τέλος έχασε. Μπάλα είναι και γυρίζει και καμιά φορά συμβαίνουν κι αυτά. Κατά τα άλλα οι Βαυαροί είναι σαρωτικοί.

Στη Bundesliga έχουν σημειώσει 29 γκολ σε οχτώ αναμετρήσεις και σε κάθε ευκαιρία θυμίζουν σε όλους ποιος είναι το αφεντικό. Τελευταίο τους θύμα η… αφελής Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «Ασπιρίνες» φιλοξένησαν τη Μπάγερν σε ντέρμπι κορυφής και έφαγαν πέντε από ημίχρονο. Τα ίδια ισχύουν και στο Champions League. Εκεί η ομάδα του Μονάχου έχει σκοράρει δώδεκα γκολ σε τρία παιχνίδια και η εστία της δεν έχει παραβιαστεί ούτε μια φορά. Με το απόλυτο των νικών ελέγχει πλήρως τον όμιλο και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση.

Η νοοτροπία του συλλόγου αντικατοπτρίζει και το μέγεθός του. Η Μπάγερν δεν παίρνει ρεπό. Δεν αντιμετωπίζει κανέναν αντίπαλο με ύφος. Μπορεί να γνωρίζει ότι στη Γερμανία κανείς δεν έχει το ανάστημα να την κοντράρει, όμως ποτέ δεν υποτιμά τα παιχνίδια. Με τον τρόπο αυτό δεν εφησυχάζει και είναι πάντα έτοιμη για τα μεγάλα ραντεβού. Η έλλειψη ουσιαστικού ανταγωνισμού στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν την επηρεάζει αρνητικά.

Αντίθετα, παίζοντας πάντα στα κόκκινα μένει σε εγρήγορση και βρίσκει ρυθμό. Όταν πας σε ένα ντέρμπι κορυφής και βάζεις πέντε στο ημίχρονο δεν επιτρέπεις σε κανέναν ούτε να σκεφτεί πως μπορεί να σε ρίξει από το θρόνο. Η Μπάγερν παίζει ένα μοντέρνο, κυρίαρχο και πολύ όμορφο στο μάτι ποδόσφαιρο και το συνδυάζει με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν βρέθηκε στον πάγκο που πάντα ονειρευόταν και δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία και να απολαμβάνει τη στιγμή. Η ομάδα που χτίζει έχει κάθε λόγο να κοιτάει ψηλά. Πολύ ψηλά.

Μια ασταμάτητη πολεμική μηχανή

Ο Νάγκελσμαν μας παρουσιάζει μέχρι στιγμής μια ομάδα βγαλμένη από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του όνειρα. Η ποιότητα του ρόστερ του δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσει σε απόλυτο βαθμό όλα όσα έχει μέσα στο μυαλό του. Βλέπουμε μια Μπάγερν που πρώτα και πάνω απ’ όλα έχει τακτική ευελιξία. Αλλάζει σχήματα και πρόσωπα ανάλογα τις ανάγκες του ματς και τις σκέψεις του προπονητή της. Είτε με το αγαπημένο του 3-4-2-1 είτε με το κλασσικό 4-2-3-1 ο Νάγκελσμαν δείχνει ότι δεν… κολλάει. Ο Γερμανός τεχνικός σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε έναν επίγειο ποδοσφαιρικό παράδεισο που όλες του οι ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν.

Γρήγορο, άμεσο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Με συνεχείς επιθέσεις όταν ή ομάδα έχει τη μπάλα στα πόδια και αδιάκοπο, ασφυκτικό πρέσινγκ για άμεση ανάκτηση όταν η μπάλα χαθεί. Η Μπάγερν παίζει σε έναν δαιμονιώδη ρυθμό που απαιτεί από όλους τους ποδοσφαιριστές κορυφαία φυσική κατάσταση και ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια. Ο Νάγκελσμαν δημιουργεί με τον καιρό μια ασταμάτητη πολεμική μηχανή που πιάνει τον αντίπαλο από το λαιμό και δεν τον αφήνει μέχρι να τον σκοτώσει.

Σε ρόλο killer βλέπουμε φυσικά τον αδιανόητο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται σε παρατεταμένο φορμάρισμα και είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να τελειώσει τις φάσεις που με το τσουβάλι παράγουν οι υπόλοιποι. Ο Λέβα είναι για ακόμη μια φορά όλα τα λεφτά για τη Μπάγερν, όμως εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του Τζόσουα Κίμιχ.

Η παρουσία του 26χρονου Γερμανού στο χώρο του κέντρου αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα. Ο Κίμιχ κάνει τα πάντα σε κορυφαίο επίπεδο και αποτελεί ευλογία για κάθε προπονητή. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς της Μπάγερν σε Γερμανία και Ευρώπη, μετρώντας φουλ 90λεπτα σε δώδεκα από τα δεκατρία. Αυτοί οι δύο είναι οι πλέον κομβικοί παίκτες για τη Μπάγερν Μονάχου. Αν παραμείνουν υγιείς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν οι Βαυαροί γίνονται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Ένα σύνολο που ξεχειλίζει ποιότητα

Φυσικά εκτός από τους Λεβαντόφσκι και Κίμιχ, η Μπάγερν διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Η εντεκάδα της είναι μια από τις πιο πλήρης παγκοσμίως. Στο τέρμα ο αειθαλής αρχηγός Μάνουελ Νόιερ παραμένει ένας τεράστιος τερματοφύλακας και μια σημαία για το σύλλογο. Στην άμυνα ο Οπαμεκανό έχει καλύψει πλήρως το μεγάλο κενό που άφησε η αποχώρηση το Αλάμπα. Με αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά κερδίζει το στοίχημα και εξελίσσεται σε βασικό στέλεχος. Μαζί με τους Σούλε και Ερναντέζ εναλλάσσονται στις δύο θέσεις των στόπερ, καλύπτοντας απόλυτα τα θέλω του Νάγκελσμαν.

Στη θέση του αριστερού μπακ ο Αλφόνσο Ντέιβις βρήκε ξανά τον -πολύ- καλό του εαυτό και αφήνει οριστικά πίσω του την περσινή αγωνιστική του κοιλιά. Στα δεξιά ο Παβάρ προσπαθεί ακόμα να βρει σταθερότητα, όμως είναι σίγουρο ότι σε ένα τέτοιο σύνολο θα τα καταφέρει αργά ή γρήγορα. Στο κέντρο ο Γκορέτσκα αποτελεί τον ιδανικό παρτενέρ του Κίμιχ. Οι δυο τους έχουν αναπτύξει μια αξιοζήλευτη χημεία και η ταυτόχρονη παρουσία τους στο κέντρο είναι καθοριστική.

Στην τριάδα πίσω από το φορ οι Σανέ, Γκνάμπρι και Μίλερ είναι ικανοί να διαλύσουν κάθε άμυνα. Μεγάλος στόχος του Νάγκελσμαν είναι να ξεκλειδώσει εντελώς του δύο πρώτους και να πάρει το μέγιστο των τεράστιων δυνατοτήτων τους. Όσο για τον Μίλερ τα λόγια περισσεύουν. Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της γενιάς μας, είναι ξανά βασικός και αναντικατάστατος και αφήνει τους ανίδεους να απορούν πως τα καταφέρνει.

Πίσω από την μεσοεπιθετική τριάδα έρχεται ένα παιδί που έχει τις προδιαγραφές να αφήσει εποχή. Ο 18χρονος Τζαμάλ Μουσιάλα κερδίζει με το σπαθί του όλο και περισσότερους πόντους και σε κάθε του εμφάνιση αποδεικνύει πόσο ξεχωριστός είναι. Μαζί με τους Κομάν, Ζάμπιτσερ και Τολισό δίνουν βάθος σε ένα ήδη παντοδύναμο ρόστερ. Εξαιτίας της συμμετοχής της σε ένα πρωτάθλημα όπως η Bundesliga, η Μπάγερν μένει συχνά στο παρασκήνιο. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ομάδα που να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από εκείνη. Αρκεί αυτό για να επαναλάβει το θρίαμβο του 2020; Θα μπορούσε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ