ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ θέλει φέτος να πιάσει το θαύμα που άγγιξε το 2003!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της Primera και φέρνει στο μυαλό των φίλων της τη σεζόν που άγγιξε την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ θέλει φέτος να πιάσει το θαύμα που άγγιξε το 2003!

Ήταν το μακρινό 2003, όταν η Ρεάλ Σοσιεδάδ παραλίγο να πετύχει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η φοβερή παρέα του Νιχάτ, του Κοβάσεβιτς και του Τσάμπι Αλόνσο, μετά από μια ξέφρενη πορεία, διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο τίτλος χάθηκε με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τη Ρεάλ των «Γκαλάκτικος» και μαζί χάθηκε και η ευκαιρία των Βάσκων να  γράψουν ιστορία. Φέτος, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από έντεκα αγωνιστικές. Και ξαφνικά όλα θυμίζουν ξανά 2003.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Δεν έτυχε, πέτυχε

Η Σοσιεδάδ δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η εικόνα της στο γήπεδο και τα αποτελέσματά της εξηγούν απόλυτα πως και γιατί έφτασε μέχρι εκεί. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Μπαρτσελόνα, έχει παραμείνει αήττητη για δέκα σερί ματς. Μάλιστα έχει κερδίσει τα εφτά από αυτά, ενώ έχει έρθει ισόπαλη στα άλλα τρία. Όλα αυτά τα έχει καταφέρει έχοντας παράλληλα βγάλει από το πρόγραμμά της τα δύσκολα παιχνίδια με Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με όπλο την εξαιρετική της ανασταλτική λειτουργία, η ομάδα του Αλγκουαθίλ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες με αρκετά πειστικό τρόπο. Γενικότερα ο 50χρονος τεχνικός έχει κάνει εξαιρετική δουλεία από τότε που ανέλαβε τα ηνία. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται εκεί, η Σοσιεδάδ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχει καθιερωθεί ως μια από τις καλές ομάδες της Primera Divison. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα και έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Βέβαια η μεγαλύτερη επιτυχία παραμένει η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας για τη σεζόν 19/20. Του πρώτου τίτλου που κατακτά η ομάδα μετά το 1987. Ο Αλγκουαθίλ έχει δώσει ταυτότητα και όραμα στην ομάδα. Εμπιστεύεται πολλά παιδιά από τις ακαδημίες και επί των ημερών έχουν αναδειχτεί ποδοσφαιριστές που αποτελούν ηγετικές φιγούρες της Σοσιεδάδ αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος γνωρίζει απόλυτα τον χαρακτήρα του συλλόγου, αφού τον έχει υπηρετήσει από όλα τα πόστα.

Αναδείχτηκε από τα σπλάχνα του, έπαιξε επί οχτώ συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια ανέλαβε πόστο προπονητή στους νέους και στη δεύτερη ομάδα. Η πρόσληψή του ως πρώτος προπονητής ήταν ένα όνειρο ζωής και μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο. Αρκεί να δει κανείς τον πανηγυρισμό του στη συνέντευξη τύπου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου για να καταλάβει τι σημαίνει για εκείνον αυτή η δουλειά. Η σημερινή Σοσιεδάδ είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί με πλάνο και μεθοδικότητα. Η πίστη στις δυνατότητες του συνόλου είναι μεγάλη και όχι άδικα.

Οι πρωταγωνιστές της διπλανής πόρτας

Το στοιχείο που κάνει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να ξεχωρίζει είναι η αίσθηση του εμείς. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι περισσότεροι από τους παίκτες παίζουν αρκετό διάστημα μαζί και οι προσθήκες είναι λίγες και στοχευμένες. Με σκοπό πάντα να μη διαταράσσεται η αρμονία του συνόλου. Φυσικά υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζουν και αποτελούν τα δυνατά χαρτιά των Βάσκων. Όλοι τους έχουν μεταξύ τους ένα κοινό. Το είτε ελάχιστο, είτε μηδενικό κόστος με το οποίο ήρθαν στην ομάδα. Πρώτος και καλύτερος ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ.

Ένας παίκτης σπάνιας ποιότητας που ο μόνος λόγος που βρίσκεται ακόμα στη Σοσιεδάδ είναι το δέσιμό του με το σύλλογο. Προϊόν των ακαδημιών, βρέθηκε στην πρώτη ομάδα το 2016 και στα 24 του είναι μακράν ο κορυφαίος παίκτης της. Μετρώντας ήδη πέντε σερί εξαιρετικές χρονιές, έχει καθιερωθεί στις κλήσεις και στη βασική εντεκάδα της εθνικής Ισπανίας και αποτελεί μεταγραφικό στόχο πολλών μεγάλων ομάδων.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει για το κορυφαίο επίπεδο, όμως όσο βρίσκεται εκεί, η Σοσιεδάδ διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή που έχει την κλάση να την κουβαλήσει στα δύσκολα. Άλλο ένα παιδί που ήρθε από τις ακαδημίες και έχει αποκτήσει κομβικό ρόλο στην ομάδα είναι ο Ρόμπιν λε Νόρμαντ. Ο 24χρονος Γάλλος στόπερ είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής τα τελευταία τρία χρόνια και κάθε σεζόν παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Στο κέντρο ο Μικέλ Μερίνο έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τη Σοσιεδάδ, η οποία τον αγόρασε με μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Ο 25χρονος Ισπανός περιπλανήθηκε σε Ντόρτμουντ και Νιούκαστλ και τελικά βρήκε το περιβάλλον που του επέτρεψε να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Ο δεύτερος παίκτης της Σοσιεδάδ με σταθερή παρουσία στην εθνική Ισπανίας. Μια ανάλογη περίπτωση είναι κι αυτή του Αλεξάντερ Άιζακ. Του 22χρονου Σουηδού που αγοράστηκε μόλις με 15 εκατομμύρια ευρώ από τη Ντόρτμουντ και εξελίχθηκε σε αρχισκόρερ της ομάδας. Ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες που έχει την προοπτική να φτάσει πραγματικά πολύ ψηλά.

Με την αύρα του 2003

Διαβάζοντας τα ονόματα των πρωταγωνιστών της Σοσιεδάδ είναι φανερό ότι κάποιο λείπει. Για την ακρίβεια απουσιάζει το μακράν πιο μεγάλο όνομα του ρόστερ και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των ισπανικών γηπέδων. Ναι καλά καταλάβατε, για τον Νταβίντ Σίλβα μιλάμε. Φυσικά η απουσία του Ισπανού από την παραπάνω λίστα δεν είναι τυχαία. Όχι γιατί δεν είναι μια άκρως σημαντική μονάδα για τη Σοσιεδάδ. Αλλά γιατί μαζί με τον Νάτσο Μονρεάλ είναι οι μόνοι παίκτες του ρόστερ που κατά κάποιο τρόπο συνδέουν την τωρινή ομάδα με εκείνη που παραλίγο να πάρει τον τίτλο το 2003.

Ο Νταβίντ Σίλβα έκανε εκείνη την εποχή τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σαν ένας νεαρός παίκτης της Βαλένθια. Στη συνέχεια έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα σπουδαιότερα χαφ στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου και σε έναν από τους καλύτερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Η παρουσία του σε ένα τόσο νεανικό και δίχως εμπειρία ρόστερ είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Βέβαια ο 35χρονος πρώην χαφ της Σίτι δεν αρκείται σε μια απλή παρουσία. Είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Όποτε είναι διαθέσιμος δεδομένα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, ενώ με αυτόν στην εντεκάδα η Σοσιεδάδ σπάνια χάνει.

Ο Σίλβα είναι ένας ποδοσφαιριστής που πριν δύο χρόνια ο Πεπ παρακάλαγε για να μη φύγει από τη Σίτι. Στην τεράστια καριέρα του έχει κερδίσει τα πάντα, όμως ακόμα διψάει για ποδόσφαιρο. Είναι ακριβώς ο άνθρωπος που χρειάζονται δίπλα τους όλα αυτά τα γεμάτα ταλέντο παιδιά. Στην ηλικία τους ο Σίλβα, έβλεπε την τότε Σοσιεδάδ να αγγίζει το όνειρο του τίτλου.

Εκείνη η φανταστική ομάδα που με απόλυτους πρωταγωνιστές τον Νιχάτ Καχβετσί, τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Τσάμπι Αλόνσο κοίταξε στα μάτια και έβαλε πολύ δύσκολα στον γαλαξία αστέρων της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, στη Σοσιεδάδ ξέρουν πως μια ανάλογη πορεία είναι εξαιρετικά δύσκολή. Όμως όσο περισσότερο διατηρούν επαφή με την κορυφή, τόσο πιο πραγματικό θα μοιάζει όλο αυτό. Άλλωστε ακριβώς από πίσω τους στη βαθμολογία βρίσκεται η… Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ