ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Άρσεναλ πέρασε απ’ το Λέστερ σαν… αλεπού! (vid)

Η Άρσεναλ έκανε ένα 20λεπτο «όνειρο», είδε τον Ράμσντεϊλ να παίζει... μόνος του όλη την επίθεση της Λέστερ κι έφυγε μ' ένα σπουδαίο διπλό από το «King Power Stadium» (2-0).

Η Άρσεναλ πέρασε απ’ το Λέστερ σαν… αλεπού! (vid)

Το τελευταίο διάστημα η Άρσεναλ δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που ξεκίνησε τραγικά τη σεζόν. Μετρούσε εννιά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα (επτά νίκες, δύο ισοπαλίες) κι έδειχνε ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Πολλοί, όμως, περίμεναν πως το ταξίδι της στο «King Power Stadium» του Λέστερ τελείωνε το σερί της. Ωστόσο, οι «Κανονιέρηδες» έκαναν ένα απίθανο πρώτο 20λεπτο, βρήκαν δίχτυα δύο φορές και στη συνέχεια ο «φύλακας άγγελος» τους, Άαρον Ράμσντεϊλ… αρνήθηκε να νικηθεί κι οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη (2-0) και την πεντάδα της Premier League.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ξεκίνημα «φωτιά» για την Άρσεναλ και… Ράμσντεϊλ

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Σάκα μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, αλλά ο Αμάρτεϊ σχεδόν… καταλάθος βρήκε την μπάλα και την έστειλε στην αγκαλιά του Σμάιχελ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, οι «κανονιέρηδες» πήραν το προβάδισμα. Από εκτέλεση κόρνερ του Σάκα, ο Βάρντι βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο κεφάλι του Γκάμπριελ κι από αυτό κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να πιέζουν και στο 18′ βρήκαν και δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα έφυγαν γρήγορα στην κόντρα το πλασέ του Λακαζέτ κόντραρε και η μπάλα στρώθηκε στον Σμιθ-Ρόου που πλάσαρε σωστά για το 2-0! Η Λέστερ πήρε τα πάνω της κι εννιά λεπτά αργότερα πλησίασε στο γκολ. Ο Ιχεανάτσο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με τον Ράμσντεϊλ να διώχνει εντυπωσιακά.

Μάλιστα, οι «αλεπούδες» έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο 43′. Ο Μάντισον εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Ράμσντεϊλ να κάνει μια απίστευτη απόκρουση και την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Έβανς προσπάθησε να σκοράρει, με τον Πάρτεϊ να διώχνει πάνω στη γραμμή. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με την Άρσεναλ να προηγείται με 2-0.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Άρσεναλ

Ο «Άγιος» Ράμσντεϊλ… έπαιξε μόνος του τη Λέστερ

Η Λέστερ συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μάλιστα στο 56′ πλησίασε ξανά στο γκολ. Ο Τίλεμανς βρήκε τον Τόμας με υπέροχη κάθετη, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βάρντι έκανε υπέροχο τακουνάκι για τον Λούκμαν, αλλά ο Ράμσντεϊλ έδιωξε το σουτ του. Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν… αδιαπέραστος και νίκησε και τον Μπαρνς σε τετ-α-τετ στο 61′. Επτά λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Βάρντι πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 69′. Από εκτέλεση κόρνερ του Όντεγκααρντ, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σμάιχελ να διώχνει με τα πόδια. Ωστόσο, το παιχνίδι άνηκε ολοκληρωτικά στις «αλεπούδες» σ’ εκείνο το σημείο και πέντε λεπτά αργότερα πλησίασαν ξανά στο γκολ. Από σέντρα του Τίλεμανς, ο Μπαρνς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0.

Με τη νίκη αυτή η Άρσεναλ επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 10 παιχνίδια κι έφτασε τους 17 βαθμούς σε 10 αναμετρήσεις στην Premier League, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της Premier League. Από την άλλη η Λέστερ έμεινε στους 14 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές κι έπεσε στην 10η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμαίχελ, Αμάρτεϊ (46′ Μπαρνς), Έβανς, Σογιουντσού, Καστάνιε, Τίλεμανς, Σουμαρέ, Τόμας, Μάντισον (71′ Ντάκα), Ιχεανάτσο (46′ Λούκμαν), Βάρντι.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Σάκα (84′ Πεπέ), Πάρτεϊ, Λοκόνγκα, Σμιθ-Ρόου (90′ Κολάσινατς), Λακαζέτ (58′ Όντεγκααρντ), Ομπαμεγιάνγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ