ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Το τρένο της Νάπολι πέρασε χωρίς στάση από το Σαλέρνο (vid)

Χωρίς φρένα η Νάπολι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκανε το χρέος της, επικράτησε της Σαλερνιτάνα (0-1) πέρασε στην κορυφή και θα δει με ηρεμία το Ρόμα - Μίλαν.

Το τρένο της Νάπολι πέρασε χωρίς στάση από το Σαλέρνο (vid)

Η Σαλερνιτάνα θέλησε να βάλει δύσκολα στην Νάπολι όμως δεν τα κατάφερε. Οι νεοφώτιστοι πάλεψαν όμως ηττήθηκαν από τους εντυπωσιακούς «Παρτενοπέι» που δείχνουν να μην αγχώνονται από την κορυφή. Η ομάδα του Σπαλέτι πήρε ένα ακόμη «τρίποντο» – γκολ του Ζιελίνσκι στο 61′ – και επέστρεψε στην κορυφή της Serie A.

Το ματς

Μετά την εύκολη επικράτηση επί της Μπολόνια, η εντυπωσιακή Νάπολι συνέχισε το ταξίδι της στην Serie A αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την νεοφώτιστη Σαλερνιτάνα. Η ομάδα του Φρανκ Ριμπερί ήξερε πως μπροστά της είχε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Στόχος ήταν να μπλοκάρει τα ατού των Ναπολιτάνων και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι «Παρτενοπέι» όμως με την ψυχολογία στα ύψη από το εντυπωσιακό ξεκίνημα δεν είχαν επ’ ουδενί στο μυαλό του το ενδεχόμενο γκέλας.

Έτσι από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξαν διάθεση να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Χωρίς τον Οσιμέν στην ενδεκάδα τους οι Ναπολιτάνοι ήταν σαφές πως θα έχαναν σε εκτέλεση. Κέρδισαν όμως σε δημιουργία μιας και ο Μέρτενς που αντικατέστησε τον ταλαντούχο φορ παρουσιάστηκε ευδιάθετος ταλαιπωρώντας τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η Σαλερνιτάνα έπαιξε αρκετά αμυντικά έχοντας ως πρώτο μέλημα την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Εν τέλει η ομάδα του Κολαντουόνο τα κατάφερε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια κρατώντας απαραβίαστη την εστία της. Στο δεύτερο μέρος όμως η πίεση της Νάπολι έχει εντονότερη. Οι φιλοξενούμενοι με μεθοδικότητα κατάφεραν να φθάσουν στην περιοχή της Σαλερνιτάνα και να φλερτάρουν επικίνδυνα με το γκολ. Νάπολι

Ο Ζιελίνσκι έδωσε τη λύση στην Νάπολι

Αυτό τελικά ήρθε στο 61′ με τον Ζιελίνσκι να σκοράρει ολοκληρώνοντας επιτυχώς μια φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων. Ο Πολωνός έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπέλετς γράφοντας το 0-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αισθητά, μιας και η Σαλερνιτάνα ανοίχτηκε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Τα πράγματα για τους νεοφώτιστους έγιναν παρόλα αυτά δυσκολότερα λίγο πιο μετά μιας και στο 69′ ο Κάστανος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ο Κύπριος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, όμως εκείνοι δεν το έβαλαν κάτω συνεχίζοντας να παλεύουν για το πολυπόθητο γκολ. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Νάπολι να αποχωριστεί πριν το τελικό σφύριγμα έναν από τους ποδοσφαιριστές της. Ο λόγος για τον  Καλιντού Κουλιμπαλί, με τον Σενεγαλέζο να αποβάλλεται από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο θηριώδης αμυντικός τράβηξε τον αντίπαλο επιθετικό και όντας τελευταίος δεν μπόρεσε να αποφύγει την κόκκινη κάρτα. Στο επόμενο λεπτό ο Φρανκ Ριμπερί άγγιξε το 1-1. Ο Γάλλος εκτέλεσε άψογα το κερδισμένο φάουλ όμως για κακή του τύχη οι Ναπολιτάνοι έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων για να φθάσουν στην ισοφάριση. Μέχρι το φινάλε η Νάπολι διαχειρίστηκε σχετικά εύκολα την κατάσταση και αισίως πανηγύρισε ένα ακόμη τρίποντο.

 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ