ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 1-0 οι Τούρκοι με σουτ του Καχβετσί (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Γουέστ Χαμ του Μόγιες είναι έτοιμη να πάρει πολλά σκαλπ!

Οι τελευταίες δύο σεζόν της Γουέστ Χαμ είναι εξαιρετικές, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να έχει κάνει σχεδόν τα πάντα σωστά!

Η Γουέστ Χαμ του Μόγιες είναι έτοιμη να πάρει πολλά σκαλπ!

Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στα αγγλικά γήπεδα μας χαρίζει και φέτος η Γουέστ Χαμ. Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο κάθε στραβοπάτημα των άμεσων αντιπάλων τους, οι Λονδρέζοι βλέπουν ξανά… σεντόνι, όντας στην 4η θέση. Μέσα από έξυπνες κινήσεις και με έναν χαρισματικό προπονητή, τα «σφυριά» αποδίδουν πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες. Θα καταφέρουν φέτος να πετύχουν ακόμα μια υπέρβαση;

Ο Μόγιες βρήκε ξανά το «λιμάνι» του στη Γουέστ Χαμ!

Μέχρι πριν λίγες σεζόν η Γουέστ Χαμ… βολόδερνε μεταξύ των ομάδων κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού και στο μέσο της βαθμολογίας. Αν και το υλικό της ήταν για καλύτερα πράγματα, το τελικό αποτέλεσμα «χώλαινε». To 2016 ήταν η τελευταία χρονιά με θετικό πρόσημο (εξαιρουμένης της περσινής βέβαια), όταν οι Λονδρέζοι κατάφεραν να βγουν σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ή τουλάχιστον σε προκριματική φάση, μιας και ποτέ δεν έφτασε στους ομίλους. Ακόμα και τότε όμως, ο Σλάβεν Μπίλιτς απολύθηκε μετά από μερικούς μήνες συνεχόμενων αποτυχιών στο πρωτάθλημα.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα του Ντέιβιντ Μόγιες για ένα εξάμηνο μετά την απόλυση του Μπίλιτς, η Γουέστ Χαμ σώθηκε από τον υποβιβασμό. Αν και όταν ανέλαβε τον Δεκέμβριο ο Σκωτσέζος, η Τσάμπιονσιπ φαινόταν βέβαιη, οι «Χάμερς» σώθηκαν δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Η διοίκηση όμως δεν εντυπωσιάστηκε από την απόδοση και δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο Πελεγκρίνι αν και ερχόταν με τις καλύτερες περγαμηνές, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι ουσιαστικό.

Αυτός που ήρθε πάλι να σώσει από τον υποβιβασμό την ομάδα ήταν ο… Μόγιες, ο οποίος πάλι έκανε τα «μαγικά» του και έσωσε την παρτίδα στο φινάλε. Μόνο που αυτή τη φορά η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε και δεν τον έδιωξε μετά την επιτυχία του. Βλέποντας ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο… Μόγιες ήταν η λύση, οι Λονδρέζοι υπέγραψαν πρόσφατα τριετή ανανέωση στο συμβόλαιο του. Όχι πως ο Σκωτσέζος άξιζε κάτι λιγότερο.

Σωστή χρησιμοποίηση των παικτών του!

Με εξαίρεση την πρώτη και σχεδόν χαμένη σεζόν του που μοιράστηκε με τον Πελεγκρίνι, ο Μόγιες έχει πετύχει σημαντική πρόοδο στην ομάδα. Από τους 39 βαθμούς το 2019-20, ήρθε η εκτόξευση στους 65 έναν χρόνο αργότερα. Ρεκόρ νικών (19) εκτός έδρας νικών (9) και πόντων στην Premier League, τα «σφυριά» πραγματικά πέταγαν! Πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν ακόμα και το εισιτήριο για το Champions League (μόλις 2 βαθμούς μακριά), η Γουέστ Χαμ είδε την όρεξη της να ανοίγει περισσότερο!

Ένα από τα πράγματα για τα οποία έγινε γνωστός στο Νησί ο Μόγιες, ήταν η ικανότητα του να κοντράρει στα ίσα τις μεγάλες ομάδες με συλλόγους χαμηλότερης δυναμικότητας. Στα έντεκα χρόνια που πέρασε στην Έβερτον, ο Σκωτσέζος είχε δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα από το μηδέν. Μπέινς, Κέιχιλ, Χάουαρντ, Σαχά, Φελαϊνί και πολλοί ακόμα, βοήθησαν τα «ζαχαρωτά» να δώσει μάχες για Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάι που σε κάποιο βαθμό πετυχαίνει και τώρα στο Λονδίνο.

Ο Ντέκλαν Ράις είναι ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της η Γουέστ Χαμ. Μπορεί ο Πελεγκρίνι να του έδωσε τις πρώτες ευκαιρίες, όμως επί των ημερών του Μόγιες ο Άγγλος έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στο σύλλογο. Όμως δεν είναι μόνο ο Ράις που έχει εκτοξεύσει τους Λονδρέζους αγωνιστικά. Είναι ακόμα ένας χαφ, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι ως δανεικός με την οψιόν δανεισμού από την Τσεχία. Κάθε λεπτό που βρίσκεται στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, ο Τόμας Σούτσεκ φροντίζει να το κάνει να μετρά! Η αδιανόητη περσινή συνεργασία του στα χαφ με τον Άγγλο, προμήνυε απλά αυτό που βλέπουμε φέτος. Ένα θωρακισμένο κέντρο, με ένα δίδυμο ίσως εκ των κορυφαίων στα αγγλικά γήπεδα. Είναι γνωστή άλλωστε η βαρύτητα που δίνει στα χαφ ο 58χρονος τεχνικός, με το παράδειγμα του Μαρουάν Φελαϊνί χαρακτηριστικό.

Στοχευμένες κινήσεις που πιστώνονται αποκλειστικά στον Μόγιες!

Το σωστότερο πράγμα που μπορούσε να κάνει η Γουέστ Χαμ μετά τη «μονιμοποίηση» του το καλοκαίρι ήταν να τον εμπιστευτεί με κλειστά μάτια. Αντί να επαναπαυθεί στη μικρή νίκη της, η διοίκηση διέθεσε ένα μεγάλο ποσό προς μεταγραφές. Κίνηση που δείχνει τις βλέψεις του συλλόγου, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να εξελίσσεται. Πρώτα από όλα, δεν υπήρξε ούτε μια ενδεκαδάτη αποχώρηση από το ρόστερ το καλοκαίρι. Αν και ο Ντέκλαν Ράις απασχόλησε και πάλι έντονα τα μεγαθήρια του Νησιού, ο 22χρονος κόφτης παρέμεινε στην ομάδα του.

Δεύτερον, ήρθαν παίκτες-εργαλεία σε περισσότερες θέσεις. Ο Άλεξ Κραλ ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Σπαρτάκ Μόσχας, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την τσεχική παροικία στο Λονδίνο. Άλλωστε, τη σεζόν 2020-21, ο Τόμας Σούτσεκ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης με τον συμπατριώτη του, Βλαντιμίρ Τσούφαλ, στη δεύτερη θέση.

Μια κίνηση που ενισχύει ακόμα μια μεταγραφική τακτική. Αυτή της απόκτησης σχετικά άγνωστών ονομάτων, με μεγάλο περιθώριο εξέλιξης. Πέρα από τους προαναφερθέντες, Σαΐντ Μπενραχμά (Μπρέντφορντ) και  Τζάροντ Μπόουεν (Χαλ) ήρθαν στην Γουέστ Χαμ άγνωστοι στο ευρύ κοινό και κατάφεραν να εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό. Ο Νίκολα Βλάσιτς μπορεί επίσης να θεωρηθεί μια νίκη, καθώς οι Άγγλοι κέρδισαν τη Μίλαν στο ζήτημα απόκτησης του Κροάτη επιτελικού μέσου.

Η κίνηση-ματ όμως που «θωράκισε» φέτος την ομάδα, είναι η απόκτηση του Κουρτ Ζουμά από την Τσέλσι. Ο Γάλλος συμφώνησε να έρθει στα «σφυριά», παραμένοντας στο Λονδίνο και ανεβάζοντάς τους ακόμα ένα επίπεδο. Μαζί με τον Ντιόπ (και τον Ντόουσον), το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας είναι το 4ο καλύτερο στην κατηγορία, ενισχύοντας το κομμάτι που από την περασμένη χρονιά υστερούσε περισσότερο.

Η Γουέστ Χαμ είναι πεινασμένη για ακόμα περισσότερα!

Δέκα αγωνιστικές μέσα στη σεζόν, τα πράγματα φαίνονται εξαιρετικά για τη Γουέστ Χαμ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λέστερ και Τότεναμ ακόμα ψάχνονται. Παρότι η ομάδα υστερεί σημαντικά σε βάθος, συμμετέχει με επιτυχία σε τέσσερις διοργανώσεις. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει μόλις 23 παίκτες σε όλες τις διοργανώσεις, όμως άπαντες έχουν αποδεχθεί τη θέση τους στην ομάδα. Και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Στο Carabao Cup απέκλεισε και τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, ενώ στο Europa League έχει το απόλυτο 3/3. Στην Premier League απολαμβάνει μια ασφαλή 4η θέση, μόλις 2 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Λίβερπουλ. Το βράδυ της Πέμπτης (4/11) η αναμέτρηση κόντρα στην Γκενκ θα είναι η 1000η στην καριέρα του Μόγιες. Ένα επίτευγμα που σίγουρα θα ήθελε να πανηγυρίσει με νίκη ο Άγγλος τεχνικός, με την ομάδα που έχει δημιουργήσει και απειλεί και φέτος να πάρει πολλά… σκαλπ. Παρότι είναι λίγο νωρίς ακόμα, κάτι ωραίο δημιουργείται φέτος στο Λονδίνο

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ