ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Άντονι έρχεται από άλλη εποχή για να σηκώσει την Ευρώπη στο πόδι!

Ο Άντονι εντυπωσιάζει με τη φανέλα του Άγιαξ και ξεσηκώνει το κοινό με τις περίτεχνες ενέργειές του και τα παλαιάς κοπής ζογκλερικά του.

Ο Άντονι έρχεται από άλλη εποχή για να σηκώσει την Ευρώπη στο πόδι!

Βλέποντας την εξαιρετική ομάδα του Άγιαξ να παίζει, το μάτι στέκεται σε έναν παίκτη διαφορετικό από τους άλλους. Ο Άντονι Ματέους Ντος Σάντος είναι ένας ποδοσφαιριστής από εκείνους που σπανίζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυθεντικός Βραζιλιάνος, σεσημασμένος ντριμπλέρ και πανάξιος πρεσβευτής του Joga Bonito. Το παιχνίδι του 21χρονου εξτρέμ του Άγιαξ χαρακτηρίζεται από τον αυθορμητισμό και την αλεγκρία και είναι εκείνο που ξεσηκώνει το κοινό. Στη δεύτερη χρονιά του στα ευρωπαϊκά γήπεδα ο Άντονι δείχνει ικανός να καθιερωθεί μέσα από ένα ποδοσφαιρικό στυλ που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Η χαρά του παιχνιδιού

Μπορεί το γκολ να είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο, όμως η ντρίμπλα είναι το αλατοπίπερο. Μια περίτεχνη ενέργεια, μια ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης, ένα μαγικό άδειασμα είναι αυτά που ο μέσος ποδοσφαιρόφιλος ποτέ δεν θα βαρεθεί να βλέπει. Ναι η ουσία είναι εκείνη που μετράει, όμως κάπου ξεχάσαμε ότι το ποδόσφαιρο είναι και θέαμα. Τουλάχιστον για όλους εμάς που λατρεύουμε αυτό το υπέροχο παιχνίδι.

Αντικειμενικά ο Ροναλντίνιο δεν είναι ο καλύτερος παίκτης που είδαμε ποτέ. Στις καρδίες μας όμως η κορυφή πάντα θα του ανήκει. Γιατί όταν τον βλέπαμε χαζεύαμε με αυτά που έκανε στο γήπεδο. Σαν παιδιά προσπαθούσαμε να αντιγράψουμε τις ντρίμπλες του και να ταυτιστούμε έστω και στον ελάχιστο βαθμό με εκείνον. Κι όταν βαρέθηκε το ποδόσφαιρο και άρχισε τις τρέλες, δεν του κρατήσαμε κακία. Γιατί ξέραμε ότι απλά σταμάτησε να γουστάρει και γιατί όσο γούσταρε ήταν μια σκέτη απόλαυση.

Όλη αυτή η εισαγωγή γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον γιατί πάντα είναι μια καλή στιγμή να θυμηθούμε τον Ρόνι και δεύτερον για να πάμε την κουβέντα σε έναν άλλο Βραζιλιάνο. Ο Άντονι μπορεί να μην έχει το ίδιο ταλέντο με τον χαμογελαστό μάγο από το Πόρτο Αλέγκρε (και ποιος το έχει άλλωστε), έχει όμως την ίδια προσέγγιση. Μια προσέγγιση που πάνω από το αποτέλεσμα και τη σκοπιμότητα φέρνει στο προσκήνιο τη χαρά του παιχνιδιού. Βλέποντάς τον μέσα στο γήπεδο, το βλέμμα κολλάει πάνω του. Σε μαγνητίζει.

Παίκτης που δεν θα κοιτάξει απλά να περάσει τον αντίπαλό του, αλλά να τον εκθέσει. Ο 21χρονος εξτρέμ του Άγιαξ είναι από αυτούς τους παίκτες που συχνά αποκαλούμε «υδραυλικούς». Γρήγορος, με χαμηλό κέντρο βάρους και ιδιαίτερη έφεση στη ντρίμπλα. Κάτι που καταλαβαίνει καλά όποιος αμυντικός έχει την ατυχία να τον αντιμετωπίσει. Αρκεί κανείς να κοιτάξει τη φάση που ο Άντονι κερδίζει την αποβολή του Χούμελς στο ματς με τη Ντόρτμουντ για να καταλάβει για τι… αλήτη μιλάμε.

Στο δρόμο για την εκτόξευση

Ο Άντονι έχει τραβήξει τα φώτα επάνω του εξαιτίας των… μαγικών του με τη μπάλα στα πόδια αλλά είναι πολλά περισσότερα από ένας διασκεδαστής. Μπορεί να έχει ακόμα πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι του, όμως αποτελεί ήδη έναν εξαιρετικό εξτρέμ. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να ξεχωρίσει στη θέση. Ταχύτητα, τεχνική, ισορροπία σε δημιουργία και σκοράρισμα. Πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στα ευρωπαϊκά γήπεδα μέτρησε δέκα γκολ και δέκα ασίστ σε 46 συμμετοχές. Φέτος παρουσιάζεται σαφώς πιο εξοικειωμένος με το νέο περιβάλλον και αυτό φαίνεται στα νούμερά του.

Σε δώδεκα παιχνίδια έχει σκοράρει τέσσερεις φορές και έχει μοιράσει ήδη πέντε ασίστ. Το επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζει ο Άγιαξ, βοηθάει τον Άντονι να αναδείξει στο έπακρο τις αρετές του. Ο εξαιρετικός Τεν Χααγκ γνωρίζει ότι έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή σπάνιας ποιότητας που με τη σωστή διαχείριση μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιας κλάσης μεσοεπιθετικό. Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι τους Άγιαξ, βλέπουν στο πρόσωπο του Άντονι, την επόμενη μεγάλη πώληση του συλλόγου.

Ο «Αίαντας» φημίζεται για την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών και αποδεδειγμένα διαθέτει την τεχνογνωσία προκειμένου να ξεκλειδώσει τον καλύτερο εαυτό του Άντονι. Μάλιστα απ’ όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής, η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής εξελίσσεται βάσει πλάνου. Με τον Άντονι δηλαδή να κερδίζει συνεχώς πόντους και να βλέπει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παρομοιάσει το στυλ παιχνιδιού του με εκείνο του Νεϊμάρ. Μια αν μη τι άλλο άκρως κολακευτική παρομοίωση για ένα παιδί που βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας του. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος εξτρέμ δείχνει να μην έχει καν πλησιάσει το ταβάνι του. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η τρέχουσα σεζόν να είναι η σεζόν της εκτόξευσης για εκείνον. Αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς τον ερχόμενο καλοκαίρι πιθανότατα θα έχει στα χέρια του προτάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Μας λείπουν τέτοιοι παίκτες

Η αλήθεια είναι πως ενδιαφέρον για τον Άντονι έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται από τα υψηλά στρώματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα η ομάδα που έχει ακουστεί πιο δυνατά για την περίπτωσή του είναι η Μπάγερν Μονάχου. Κανονικά εδώ θα έπρεπε να ανοίξουμε μια συζήτηση σχετικά με το αν ο Άντονι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επόμενης πίστας. Αν είναι έτοιμος για το άλμα, αν η Μπάγερν θα ήταν μια καλή επιλογή, αν θα χάσει μέρος των αγωνιστικών του αρετών σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και άλλα τέτοια.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα στρέψουμε την προσοχή μας σε ένα άλλο θέμα. Πρώτον γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μπορέσουμε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για όλα τα παραπάνω και δεύτερον γιατί βρήκαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε ένα μεγάλο μας άχτι. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, παίκτες όπως ο Άντονι δεν εμφανίζονται τόσο συχνά. Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού έχουν οδηγήσει στην επικέντρωση σε στη δύναμη και την ταχύτητα. Αυτά είναι τα δύο βασικότερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θέλει να ξεχωρίσει στο ανώτερο επίπεδο.

Ο ρυθμός και η ταχύτητα που παίζεται το ποδόσφαιρο σήμερα, έχουν βγάλει εκτός κάδρου τους αρτίστες.Η ντρίμπλα είναι κάτι που βλέπουμε όλο με μεγαλύτερη σπανιότητα. Οι καλές ομάδες προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ με οργανωμένες επιθέσεις που βασίζονται στην απόλυτη ακρίβεια και την τέλεια λειτουργία του συνόλου. Καλά όλα αυτά και μας αρέσουν κιόλας αλλά η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε περισσότερους ποδοσφαιριστές με τη νοοτροπία του Άντονι.

Αυτοί είναι που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο προτάσσοντας τον αυθορμητισμό και το ένστικτο κόντρα στην απόλυτη τάξη και λογική. Ναι εντάξει το ποδόσφαιρο έγινε πια επιστήμη, όμως και λίγη αταξία δεν βλάπτει. Θα είναι ευχής έργον για τον Άντονι να πετύχει και να φτάσει ψηλά χωρίς να βάλει σε καλούπια το παιχνίδι του. Μέχρι στιγμής πάντως δε δείχνει την παραμικρή πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ