ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έκτακτο: Εκτός αποστολής με Τσέλσι ο Χάαλαντ – Το ανακοίνωσε ο Γκουαρντιόλα!
O Φαμπρίτσιο Ρομάνο βάζει… ταφόπλακα στη συνεργασία Μίλαν – Πιόλι
Το παράπονο του Γκρίλις: «Δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο! Είναι ενοχλητικό πλέον»
Παρί: «Διαγράφει» για πάντα τον Μπαπέ – Η υπόσχεση που δεν τήρησε!
Διέρρευσε η εμφάνιση της Άρσεναλ για τη σεζόν 2024/25 (pic)
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα!
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι παραλαμβάνει μια Μπαρτσελόνα… βαριά άρρωστη!

Ο Τσάβι ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντα του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αλλά έχει μπροστά του ένα «βουνό» προβλημάτων που καλείται να λύσει.

Ο Τσάβι παραλαμβάνει μια Μπαρτσελόνα… βαριά άρρωστη!

Όταν κάποιος ακούει το όνομα του Τσάβι σχεδόν… αυτόματα σκέφτεται και την Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, η ποδοσφαιρική καριέρα του Ισπανού ήταν συνυφασμένη με τους «μπλαουγκράνα». Από τις ακαδημίες τους «ξεπήδησε» κι αγωνίστηκε συνολικά 24 χρόνια, εκ των οποίων τα 17 στην πρώτη ομάδα. Με τη φανέλα των Καταλανών έγινε ένας θρύλος του αθλήματος και από τους βασικούς πυλώνες της «χρυσής» εποχής τους. Μια εποχή που… συνοδεύτηκε από 25 συνολικά τίτλους. Ο ίδιος πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια της καριέρας του στην Αλ Σαντ του Κατάρ, στην οποία πήρε και το χρίσμα του προπονητή το 2019.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Φυσικά, όπως είναι λογικό, άπαντες περίμεναν την επιστροφή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα ως προπονητή. Άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια το όνομα του είχε βρεθεί στα ρεπορτάζ ουκ ολίγες φορές. Η θέση ήταν κενή, μετά την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν και ο ίδιος ήταν ο πρώτος και σχεδόν… μοναδικός υποψήφιος. Το βράδυ της Παρασκευής (5/11) ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ισπανού και οι ελπίδες όλων στους «μπλαουγκράνα» βρίσκονται πάνω του. Ωστόσο, ο 40χρονος έχει να διαχειριστεί πλέον ένα σωρό προβλήματα για να παρουσιάσει ένα καλό σύνολο.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Τσάβι

Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Τσάβι

Η ισοπαλία και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε κόντρα στην Θέλτα (3-3), έβγαλε στη φόρα όλα τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έμειναν για τέταρτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη στη La Liga και η ψυχολογία είναι στα «Τάρταρα». Κάτι φάνηκε και από τα όσα δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός, Σέρχι Μπαρχουάν, που τόνισε πως οι παίκτες πρέπει να «πιστέψουν ότι είναι καλοί», ενώ σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και Φρένκι Ντε Γιόνγκ, που έκανε λόγο για «έλλειψη προσωπικότητας». Οπότε, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει ο Τσάβι είναι να δώσει ψυχολογία και κίνητρο στα αποδυτήρια.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο Ισπανός έχει να διαχειριστεί και τα προβλήματα τραυματισμού της ομάδας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή έντεκα συνολικά ποδοσφαιριστές είναι εκτός και ο ίδιος θα πρέπει να κάνει… αλχημείες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρει και τον λόγω των συχνών τραυματισμών, από τους οποίους μαστίζεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο η Μπαρτσελόνα. Βασικό στοιχείο βελτίωσης, το οποίο θέλει να δει ο Τσάβι, είναι η αμυντική συμπεριφορά των «μπλαουγκράνα». Εκεί οι δυσκολίες είναι τεράστιες και αυτό οφείλεται τόσο στους αμυντικούς της ομάδας, όσο και στον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός μέχρι και πριν από μια διετία θεωρούταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και είχε καταφέρει να… κοντράρει τον Μάνουελ Νόιερ για την θέση του βασικού στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα είναι στην καλύτερη… μέτριες.

Τέλος, το κυριότερο θέμα που έχει ο Τσάβι είναι η εικόνα της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα είναι σχεδόν… απογοητευτική το τελευταίο διάστημα και ο Ισπανός καλείται να το αλλάξει αυτό. Φυσικά, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, ο 40χρονος πρέπει να παρουσιάσει μια βελτιωμένη ομάδα στο γήπεδο. Κάτι στο οποίο ελπίζουν άπαντες στους «μπλαουγκράνα». Άλλωστε, στο μυαλό απάντων δεν γίνεται ένα από τα κορυφαία «μυαλά» τόσο της Μπαρτσελόνα, όσο και της εθνικής Ισπανίας να μην διορθώσει κάπως την κατάσταση. Το αν θα καταφέρει μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ