ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αλόνσο… μίλησε – Η Λεβερκούζεν φουλάρει για το αστέρι της Χιρόνα!
Πέρασαν 40 χρόνια… από το ξύλο του Μαραντόνα – Διέλυσε όλη την Μπιλμπάο ο GOAT (vid)
Γιουνάιτεντ: Οι σταρ της ομάδας αποφάσισαν – Αυτόν θέλουν για προπονητή!
Φαν Ντάικ: «Λίβερπουλ, σε αγαπώ! Στην νέα εποχή, εγώ θα είμαι εδώ…»
Τα αστέρια που θα χάσουν (ή και όχι) το Euro 2024!
Ρεάλ, το μεγαλείο σου – Παράταση στον τίτλο… ως ένδειξη σεβασμού!
Ντι Μαρία και στα 36… τους γλεντάς – Βρήκε νέα ομάδα ο πρωταθλητής κόσμου (vid)
Αποκαλυπτικός Τεν Χαγκ: «Σύγκρουση με τον Σάντσο, αλλά…»
Μπαρτσελόνα – NIKE: Μία σχέση με εντάσεις λόγω… Λεβαντόφσκι και ενός «Μ»!
Ο Ζιντάν… τελείωσε δημόσια την Μπάγερν Μονάχου!
Γιουβέντους: Το σχόλιο του Αλέγκρι για το μέλλον του!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ήταν έτοιμος να φύγει και τώρα… δέχεται πρόταση ανανέωσης!
Επίσημο: Η Μπάγερν παρουσίασε την νέα της εντυπωσιακή φανέλα! (pics)
Οριστικό: Επιστρέφει στους… αγγλικούς πάγκους ο Λοπετέγκι!
Ο Αμορίμ με δυο κουβέντες έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Πως ο Γκουαρντιόλα κατάφερε να «κερδίσει» τον Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι μεταλλάχθηκε από έναν «κλειστό» άνθρωπο σε ηγέτη της Μπαρτσελόνα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό.

Πως ο Γκουαρντιόλα κατάφερε να «κερδίσει» τον Μέσι!

Το καλοκαίρι που πέρασε ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια. Με τα «μπλαουγκράνα» ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγραψε τη δική του ιστορία. Άλλωστε, έφυγε ως πρώτος σκόρερ (672 γκολ), αλλά και πρώτος σε συμμετοχές (778) στην ιστορία του συλλόγου. Την ίδια στιγμή ήταν ο ηγέτης της «χρυσής» εποχής των Καταλανών, κατακτώντας με τη φανέλα τους συνολικά 34 τρόπαια. Ο ίδιος πλέον φοράει τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά είναι σχεδόν… απίθανο να μπορέσει να επαναλάβει τα κατορθώματα του.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ειδικά η περίοδος που πέρασε ο Μέσι υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν πιθανώς η κορυφαία της καριέρας του. Ο Ισπανός προπονητής τον «μεταμόρφωσε» σε ηγέτη της ομάδας, «χτίζοντας» τα πάντα γύρω του. Αυτό ακριβώς, πραγματεύεται και το «RMC Sport» σε ντοκιμαντέρ του για τον Αργεντινό άσο. Αρχικά, ο Αλεξάνρτ Τζουλίαρντ, συγγραφέας του βιβλίου «Αβύθιστος Μέσι» αναφέρεται στα πρώτα του χρόνια στην Μπαρτσελόνα, όπου λόγω του κλειστού χαρακτήρα του η διαχείριση του ήταν δύσκολη, ενώ στη συνέχεια μιλάει για το πως ο Πεπ κατάφερε να βρει τα «κουμπιά» του.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ο Γκουαρντιόλα είχε βρει τον τρόπο να διαχειριστεί τον Μέσι

«Για πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα ο Μέσι ήταν ένας δύσκολα διαχειρίσιμος άνθρωπος. Επειδή είναι ένας πολύ κλειστός άνθρωπος, είχε θέματα επικοινωνίας και δεν μιλούσε ανοικτά. Όταν είχε θέμα το έλεγε σε κάποιον συμπαίκτη του που θα ήταν ο αγγελιοφόρος ή μέσα από συμπεριφορές κακού χιούμορ. Για παράδειγμα με τον Γκουαρντιόλα όταν ήταν στον πάγκο ή έβγαινε αλλαγή, την επόμενη μέρα δεν ήθελε να πάει στην προπόνηση. Τότε ο Πεπ έλεγε: “Θα τον χάσω, τι κάνω; Θα πάρω το αυτοκίνητο και θα πάω σπίτι του να τον βρω”. Ήταν σαν ένα κάλεσμα για βοήθεια από τον Μέσι. Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να πας να τον βρεις, να τον καθησυχάσεις και να σιγουρευτείς ότι τα πράγματα μπήκαν στη σωστή σειρά», δήλωσε ο Αλεξάντρ Τζουλιάρντ.

Παράλληλα, ο Ιγκνάσι Ολίβα, διευθυντής του καταλανικού ραδιοφωνικού σταθμού «Arenys» αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό που σύσφιξε τις σχέσεις Μέσι και Γκουαρντιόλα. Ήταν το 2008, όταν ο Αργεντινός ήθελε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, στις τάξεις της Μπαρτσελόνα δεν ήθελαν να τον αφήσουν και περίμεναν από τον Ισπανό τεχνικό να κάνει το ίδιο. Εκείνος, όμως, επέτρεψε στον ποδοσφαιριστή του να αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα.

Ο Μέσι ήταν αφοσιωμένος στο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στην ομάδα, γιατί η Μπαρτσελόνα θα ξεκινούσε να παίζει στο Champions League. Πολλοί πίστεψαν ότι ο Πεπ θα βρεθεί απέναντι του σε αυτό. Τον ρώτησε τότε: “Λέο, θες να παίξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες; ” Ο Μέσι του απάντησε πως ήθελε πριν δει τον Πεπ να του λέει: “Οπότε πήγαινε στους Αγώνες και όταν επιστρέψεις σε θέλω πάνω στο γραφείο μου”», ανέφερε ο Ιγκνάσι Ολίβα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ