ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Εθνική Ελλάδας: Αντίο Μουντιάλ και με τη βούλα (vid)

H εθνική Ισπανίας επικράτησε με 1-0 στο «ΟΑΚΑ» της εθνικής Ελλάδας, ένα αποτέλεσμα που μας στερεί και μαθηματικά την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Εθνική Ελλάδας: Αντίο Μουντιάλ και με τη βούλα (vid)

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ, η εθνική Ελλάδας υποδέχτηκε την Ισπανία στο «ΟΑΚΑ». Ο αμυντικός προσανατολισμός της γαλανόλευκης σε συνδυασμό με την κυνικότητα των Ισπανών και την αψεγάδιαστη κυκλοφορία τους οδήγησε στην άνετη νίκη των «φούριας ρόχας» με 1-0.

Έτσι, με έναν αγώνα να απομένει, η εθνική Ελλάδας αποκλείστηκε και επισήμως από την τελική φάση του Μουντιάλ. Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί αγωνίζονται την τελευταία αγωνιστική με την Σουηδία και κυνηγάνε 2 αποτελέσματα για να τερματίσουν πρώτοι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, με τους Ισπανούς να κυριαρχούν όσον αφορά τα επίπεδα κατοχής της μπάλας. Η γαλανόλευκη ομάδα είχε επιλέξει να περιμένει στο αμυντικό της μισό την αντίπαλο της με τριπλή ζώνη άμυνας.

Οι «φούριας ρόχας» λίγο έλειψε να απειλήσουν για πρώτη φορά με τον Ραούλ Ντε Τομάς μετά από κάθετη του Κόκε. Ωστόσο, η αδράνεια του πρώτο, δεν του επέτρεψε καν να φτάσει σε τελική προσπάθεια.

Οι Ισπανοί χτυπούσαν στην πλευρά του Ανδρούτσου με ψηλές μπάλες και έφτασαν στην πρώτη τους τελική με τον Ντε Τομάς. Από το κόρνερ που προέκυψε, οι φιλεξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Σαράμπια ανέλαβε την εκτέλεση και με εύστοχο χτύπημα άνοιξε το σκορ.

Αυτό το γκολ δεν άλλαξε ιδιαίτερα την προσέγγιση της εθνικής μας ομάδας στο ματς. Η ομάδα του Φαν Σιπ ναι μεν άρχισε να πιέζει λίγο ψηλά αλλά δεν το έκανε αποτελεσματικά. Αντιθέτως, οι Ισπανοί με την ατομική ενέργεια του Μοράτα πλησίασαν το 2-0 αλλά ο Βλαχδήμος ήταν εκεί.

Ανήμπορη να αντιδράσει η εθνική Ελλάδας

Στην επανάληψη, πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ο Τζόλης και ο Δουβίκας στη θέση των Μασούρα και Παυλίδη. Οι Έλληνες διεθνείς είχαν αυξήσει την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Ωστόσο, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ενρίκε κυκλοφορούσε τη μπάλα χωρίς πρόθεση να απειλήσει αλλά κουράζοντας τους γηπεδούχους. Ο Φαν Σιπ βλέποντας ότι η ομάδα του είναι ακίνδυνη έριξε στη συνέχεια και τον Λημνιό και τον Πέλκα.

Μετά από 80 λεπά παιχνιδιού, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρούσε μόλις 3 τελικές εκ των οποίων η μία στο στόχο. Έτσι, μέχρι το τελικό σφύριγμα, οι Έλληνες διεθνείς αναλώθηκαν στο να κοιτούν τους αντιπάλους τους να κυκλοφορούν τη μπάλα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ισπανία: 15

Σουηδία: 14

Ελλάδα: 9

Γεωργία: 7

Κόσοβο: 4

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ