ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο φιλόδοξος Τζέραρντ επιστρέφει στο Νησί με ένα μεγάλο όνειρο!

Μετά από μια εξαιρετική παρουσία στον πάγκο της Ρέιντζερς, ο Στίβεν Τζέραρντ έρχεται στην Premier League για να κυνηγήσει το όνειρό του.

Ο φιλόδοξος Τζέραρντ επιστρέφει στο Νησί με ένα μεγάλο όνειρο!

Ο Στίβεν Τζέραρντ μετράει λιγότερο από πέντε χρόνια στους πάγκους. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχει προλάβει να δείξει ότι αποτελεί έναν από τους πλέον υποσχόμενους τεχνικούς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.  Η δουλειά του στη Ρέιντζερς ήταν εξαιρετική και του έδωσε ένα εισιτήριο για τους πάγκους της Premier League. Η Άστον Βίλα αποφάσισε να εμπιστευτεί στον Τζέραρντ το φιλόδοξο πρότζεκτ της και ο ίδιος ευελπιστεί στη συνέχεια της εξέλιξής του. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως το προπονητικό ταξίδι του 41χρονου Άγγλου έχει άλλο τελικό προορισμό και όχι το Μπέρμινχαμ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Διαβατήριο η Ρέιντζερς

Ο Στίβεν Τζέραρντ γεννήθηκε με το μικρόβιο του ποδοσφαίρου στο αίμα του. Ένας από τους πιο σημαντικούς μέσους της σύγχρονης εποχής και για πολλούς ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.  Με το που κρέμασε τα παπούτσια του το 2016, ασχολήθηκε αμέσως με την προπονητική. Δεν άντεχε λεπτό μακριά από το αγαπημένο του παιχνίδι. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τις ομάδες νέων της Λίβερπουλ, η Ρέιντζερς του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία.

Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν ένα αρκετά μεγάλο ρίσκο για την ομάδα της Γλασκόβης, αφού εμπιστευόταν έναν άνθρωπο με μια μυθική ποδοσφαιρική καριέρα αλλά με ελάχιστη προπονητική εμπειρία. Ο Τζέραρντ είδε μπροστά του μια ευκαιρία για να χτίσει το όνομά του σαν προπονητής. Η πρόκληση ήταν μεγάλη αλλά και δύσκολη. Βλέπετε η Ρέιντζερς βρισκόταν ακόμα σε ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο προσπαθούσε να κοιτάξει ξανά στα μάτια τη Σέλτικ.

Ήταν μόλις η τρίτη χρονιά της επιστροφής στην πρώτη κατηγορία μετά το σκάνδαλο που οδήγησε στον υποβιβασμό της το 2012. Χωρίς αυτήν, η Σέλτικ δεν είχε αντίπαλο και κυριαρχούσε με απόλυτη άνεση. Ο Τζέραρντ λοιπόν ήταν ο άνθρωπος που καλούταν να επαναφέρει τη Ρέιντζερς και πάλι στην κορυφή. Κάτι που τελικά κατάφερε με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Πέρυσι, στην τρίτη του χρονιά στο κλαμπ, κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα και με 25 βαθμούς διαφορά.

Επίσης επί των ημερών του, η Ρέιντζερς έπαιξε τρεις φορές στο Europa League, φτάνοντας δύο φορές μέχρι τη φάση των 16. Χωρίς καμία αμφιβολία αφήνει την ομάδα σε πολύ καλύτερο σημείο από εκεί που τη βρήκε το 2018. Η Άστον Βίλα του δίνει μια ευκαιρία που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Η Premier League είναι το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Εκεί ο Τζέραρντ θα δοκιμαστεί απέναντι στους κορυφαίους. Φεύγει αφήνοντας τη Ρέιντζερς πρώτη στο πρωτάθλημα και στη διεκδίκηση για μια ακόμη πρόκριση από τους ομίλους του Europa League. Η θέση του στις καρδιές των φίλων της ομάδας είναι σίγουρα διασφαλισμένη.

Φιλόδοξο και μετρημένο βήμα η Άστον Βίλα

Η δουλειά στην Άστον Βίλα μοιάζει με ακόμη μια μεγάλη πρόκληση για τον Τζέραρντ. Η μετάβαση από μια ομάδα πρωταθλητισμού στη Σκωτία σε μια ομάδα μέσης στην Αγγλία δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα είναι χαοτική. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με το transfermarkt το ρόστερ της Βίλα έχει την τετραπλάσια αξία από εκείνο της Ρέιντζερς.

Οι «Χωριάτες» μπορεί εδώ και χρονιά να απέχουν από τίτλους και διακρίσεις, παραμένουν όμως μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας. Είναι κάτοχοι επτά πρωταθλημάτων, επτά κυπέλλων, πέντε League Cup και ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (του σημερινού Champions League). Επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια το 2019 -μετά από απουσία τριών χρόνων- και πέρυσι είχαν μια αρκετά καλή σεζόν, τερματίζοντας στην 11η θέση. Η πώληση του Τζακ Γκρίλις στη Σίτι έφερε ζεστό χρήμα στα ταμεία και η απόφαση να επενδυθεί ένα μεγάλο ποσό στην ενίσχυση της ομάδας έδειξε ότι το κλαμπ έχει φιλοδοξίες.

Οι μεταγραφές των Μπουενδία, Ινγκς και Μπέιλι ήταν πολύ σημαντικές και έρχονταν να προστεθούν σε ένα ήδη εξαιρετικό σύνολο με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Ωστόσο παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό και τις υψηλές απαιτήσεις, η Άστον Βίλα ήταν απογοητευτική με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει μόλις 11 βαθμούς και να βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας. Ο Τζέραρντ έρχεται να αναλάβει μια ομάδα που παίζει πολύ χειρότερα από τις δυνατότητές της και να την ξεκλειδώσει.

Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της και οι «Χωριάτες» θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα την αναρρίχηση στο βαθμολογικό πίνακα. Το έργο του Τζέραρντ δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όμως η δουλειά αυτή μοιάζει να είναι στα κυβικά του. Με βάση τη μέχρι στιγμής πορεία του, η Άστον Βίλα είναι ένα συνετό επόμενο βήμα. Εκείνο που αν όλα πάνε καλά θα τον οδηγήσει ακόμη πιο κοντά στο μεγάλο του στόχο. Στον πάγκο της ομάδας την οποία υπηρέτησε πιστά από μικρό παιδί.

Με ένα όνειρο τρελό

Για τα παιδιά της γενιάς μου οι λέξεις Λίβερπουλ και Τζέραρντ είναι απόλυτα συνυφασμένες. Όποτε ακούς τη μια σκέφτεσαι αυτόματα και την άλλη. Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία των «Κόκκινων», ο «Στίβι» ήταν πάντα εκεί και έδινε ψυχή και σώμα για την ομάδα που λάτρεψε από παιδί. Ο εμβληματικός αρχηγός έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 1998 και δεν την άφησε ποτέ. Όσες ομάδες κι αν τον ζήτησαν, όσα λεφτά κι αν του έδωσαν, όση δόξα κι αν του υποσχέθηκαν. Το πέρασμά του από το MLS έγινε στο τέλος της καριέρας του και είναι κάτι που ήδη δε θυμάται κανείς. Ο Τζέραρντ είναι μια από τις πιο εμβληματικές στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Επί 17 συνεχόμενα χρόνια τίμησε τη φανέλα της μετρώντας πάνω από 700 συμμετοχές και αμέτρητες μεγάλες στιγμές. Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την προπονητική, το μεγάλο του όνειρο ήταν κάποια στιγμή να βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ. Αυτή την επιθυμία έχει εκφράσει τόσο ο ίδιος όσο και πρόσωπα με ιστορία στο κλαμπ. Φυσικά όσο ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται εκεί, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Η δουλειά του Γερμανού στους «Κόκκινους» είναι εξαιρετική και όλοι ελπίζουν να παραμείνει στην ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Όμως ο Κλοπ διανύει τον έκτο του χρόνο στη Λίβερπουλ και ο ίδιος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει το 2024, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Ποιος δεν θα ήθελε για διάδοχό του τον Τζέραρντ;

Νομίζουμε πως αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο για οποιονδήποτε φίλο της ομάδας και μια υπέροχη εξέλιξη σε μια σχέση αγνής αγάπης. Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι εκεί, πρέπει να κυλήσει ακόμη πολύ νερό στο αυλάκι. Σε πρώτη φάση ο Τζέραρντ πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που του ανατίθεται στην Άστον Βίλα. Διότι για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να τα κυνηγάς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ