ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς είναι ένας γνήσιος ποδοσφαιρικός αλητάμπουρας!

Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς έκλεισε το σπίτι των Πορτογάλων στις καθυστερήσεις με ένα γκολ σκέτη αλητεία και έδωσε συνέχεια στη φοβερή του σεζόν.

Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς είναι ένας γνήσιος ποδοσφαιρικός αλητάμπουρας!

Η καριέρα του Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι όταν έκανε θόρυβο με τη φανέλα της Άντερλεχτ. Ο Σέρβος θεωρούταν τότε ένα από πιο υποσχόμενα φορ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το όνομά του ακουγόταν για κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Τελικά ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και η αδυναμία του να μπει σε καλούπια του κόστισε την πορεία που δικαιούταν βάσει ταλέντου. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως δεν παραμένει ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα. Μάλιστα στη φετινή σεζόν δείχνει αποφασισμένος να σπάσει όλα τα κοντέρ.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Ζόρικος από ανάγκη

Ο Μίτροβιτς γεννήθηκε στη Σερβία περίπου στα μέσα της -δύσκολης για τη χώρα- δεκαετίας του 1990. Τα ευαίσθητα παιδικά του χρόνια, έπεσαν πάνω στον πόλεμο που ταλαιπώρησε την περιοχή για σχεδόν μια δεκαετία. Η διαμόρφωση ενός χαρακτήρα μέσα σε ένα τόσο ιδιαίτερο πλαίσιο, είναι λογικό να επηρεάζεται ανάλογα. Όταν η επιβίωση γίνεται καθημερινό στοίχημα τότε το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε για εκείνον έναν τρόπο διαφυγής, ένα μέσο έκφρασης.

«Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο. Ίσως κάτι που να μπορώ να χρησιμοποιήσω την αδρεναλίνη μου. Ίσως κάτι σαν την πυγμαχία», δήλωνε λίγο πριν πάει στην Αγγλία για να φορέσει τη φανέλα της Νιουκάστλ. Σε μια μεταγραφή που ξάφνιασε αρκετό κόσμο, όχι όμως όσους γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις. Βλέπετε ο Σέρβος ήταν από παιδί οπαδός της ομάδας.

«Η Νιουκάστλ είναι η αγαπημένη μου ομάδα από τότε που ήμουν μικρό παιδί στη Σερβία. Την παρακολουθώ σε όλη μου τη ζωή. Είναι κάτι ασυνήθιστο, αφού τα περισσότερα παιδιά επέλεγαν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά για εμένα ήταν πάντα η Νιουκάστλ». Κάπως έτσι εξηγούσε την απόφασή του να πάει στις «Καρακάξες» το 2015, τη στιγμή που πριν λίγο καιρό είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τελικά ο Σέρβος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και η παρουσία του στην αγαπημένη του ομάδα έληξε κάπως άδοξα το 2018.

«Όταν είσαι κάτω, πρέπει να σηκωθείς. Έτσι είναι η ζωή. Ο πατέρας μου έλεγε πως μετά τη βροχή πάντα βγαίνει ο ήλιος. Είχα μια πραγματικά ‘’βροχερή’’ περίοδο στη Νιουκάστλ, όμως τώρα είμαι καλά». Η Φούλαμ ήταν η ομάδα που του έδωσε διέξοδο από μια κατάσταση η οποία έδειχνε να τον έχει παγιδεύσει. Από τότε εκείνος δεν έχει σταματήσει να δικαιώνει την ομάδα του Λονδίνου για την επιλογή της. Με 73 γκολ σε 148 συμμετοχές είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεσή της όλα αυτά τα χρόνια.

Σε δαιμονιώδη φόρμα

Όσο πολύπλευρα κι αν προσφέρει στο σύνολο, ένας επιθετικός δεν παύει να τρέφεται από τα γκολ. «Δεν με ευχαριστεί να πασάρω, να τρέχω, να παλεύω. Τα γκολ είναι η εμμονή μου. Μόνο οι επιθετικοί το καταλαβαίνουν αυτό». Αυτά δήλωνε ο Μίτροβιτς όταν πρωτοήρθε στη Φούλαμ και όπως φαίνεται μένει συνεπής στις δηλώσεις του. Ειδικά τη φετινή σεζόν ο 27χρονος Σέρβος βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση σκοράροντας ασταμάτητα. Μέχρι στιγμής μετρά 20 γκολ σε 17 συμμετοχές. Θεωρείται δεδομένο ότι θα διαλύσει το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος που είναι τα 28 γκολ όταν ακόμα έπαιζε στην Άντερλεχτ.

Ο Μίτροβιτς έχει σκοράρει δέκα φορές στα τελευταία έξι ματς που έχει αγωνιστεί και αποτελεί έναν από τους πιο καυτούς επιθετικούς της Ευρώπης. Μάλιστα έτσι όπως παίζει αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο να μη σπάσει το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία της Τσάμπιονσιπ. Αυτό ανήκει στον Άιβαν Τόνεϊ της Μπρέντφορντ που πέρυσι σημείωσε 31 τέρματα. Στη συνέχεια πρόσθεσε ακόμα δύο στα Play-Offs, χαρίζοντας την άνοδο στην ομάδα του.

Ακριβώς το ίδιο φιλοδοξεί να πετύχει και ο Μίτροβιτς που έχει ήδη βιώσει δύο ανόδους και δύο υποβιβασμούς με τη Φούλαμ. Δεδομένα η ποιότητα του Σέρβου είναι ανώτερη της Τσάμπιονσιπ και αυτό φαίνεται σε κάθε αγωνιστική που κάνει πλάκα στις αντίπαλες άμυνες. Βέβαια από όλα τα φετινά του γκολ, το πιο σημαντικό δεν ήρθε με τη φανέλα της Φούλαμ αλλά με εκείνη της εθνική Σερβίας. Προφανώς μιλάμε για το νικητήριο τέρμα απέναντι στην Πορτογαλία που έδωσε τεράστια νίκη και πρόκριση για τους Σέρβους στα τελικά του ερχόμενου Mundial.

Σε ένα γεμάτο Ντα Λουζ, η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και των άλλων υπέρλαμπρων αστέρων, έπαιζε για δύο αποτελέσματα απέναντι στη Σερβία. Το προβάδισμα που πήρε μόλις στο 3ο λεπτό προμήνυε μια εύκολη πρόκριση, όμως ο Μίτροβιτς είχε άλλη άποψη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και με το σκορ στο 1-1 ο επιθετικός της Φούλαμ βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι και με μια δυνατή κεφαλιά, κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίτσιο. Οι στιγμές που ακολούθησαν δύσκολα περιγράφονται.

Η απόλυτη δικαίωση ενός «κακού παιδιού»

Φυσικά ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς δεν είναι καμία τυχαία μορφή για την εθνική Σερβίας. Πως θα μπορούσε άλλωστε, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της με 44 γκολ σε 69 συμμετοχές; Τα νούμερά του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι το λιγότερο εντυπωσιακά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ο επόμενος εν ενεργεία παίκτης στη λίστα των σκόρερ είναι ο 33χρονος Ντούσαν Τάντιτς, με 18 γκολ σε σχεδόν διπλάσιες -82- εμφανίσεις. Ο Μίτροβιτς στα 27 του έχει όλο το χρόνο να γιγαντώσει το ρεκόρ του και να γίνει μια από τις πλέον σημαντικές φιγούρες του σέρβικου ποδοσφαίρου.

Στιγμές όπως το γκολ απέναντι στην Πορτογαλία σίγουρα βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα γκολ που εκτός από την τεράστια σημασία του σε ομαδικό επίπεδο, αποτελεί και μια μεγάλη δικαίωση για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Το δικό του χαμένο πέναλτι απέναντι στη Σκωτία τον Νοέμβρη του 2020, στέρησε από τους Σέρβους την πρόκριση στα τελικά του περασμένου Euro. Ένα χρόνο μετά είναι εκείνος που τους στέλνει στα τελικά του Mundial 2022. Τότε μια ολόκληρη χώρα, χρέωνε στον Μίτροβιτς τον αποκλεισμό της εθνικής, σήμερα η ίδια χώρα τον αντιμετωπίζει σαν ήρωα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά για λαούς όπως οι Σέρβοι που ζουν τα πάντα έντονα και με μπόλικο πάθος.

Άλλωστε το «κακό παιδί» του σέρβικου ποδοσφαίρου έχει συνηθίσει σε όλη του τη ζωή να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής είτε για τους σωστούς, είτε για τους λάθους λόγους. Και μπορεί να μην έπαιξε σε κάποια κορυφαία ομάδα, όμως βρήκε έναν τρόπο να απολαμβάνει το παιχνίδι. Και ίσως αυτό να μετράει περισσότερο.

Γιατί καμιά φορά ξεχνάμε ότι και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και επαγγελματίες που κάνουν επιλογές. Ο Μίτροβιτς επέλεξε να νιώθει σημαντικός και απαραίτητος από να κυνηγήσει φήμη, δόξα ή χρήματα. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό. Άλλωστε ήταν αυτός που σκόρπισε την απογοήτευση στο πρόσωπο ενός από τους πιο φημισμένους, δοξασμένους και πλούσιους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του παιχνιδιού. Ακόμα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα παραμένουν ανεκτίμητης αξίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ