Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο αμείλικτος χρόνος θα φέρει τη Λίβερπουλ μπροστά σε σκληρές αποφάσεις
Λίβερπουλ

Ο αμείλικτος χρόνος θα φέρει τη Λίβερπουλ μπροστά σε σκληρές αποφάσεις

Τα καλύτερα χρόνια 11 ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ αναμένεται να βρίσκονται στο παρελθόν σε λίγα χρόνια, κάτι που φέρει αλλαγές στο ρόστερ.

17.11.2021 | 23:22

Ο Γιούργκεν Κλοπ διανύει τον 7ο του χρόνο στη Λίβερπουλ. Ήδη έχει καταφέρει να κατακτήσει 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 φορά την Πρέμιερ Λιγκ, επαναφέροντας τους «κόκκινους» στο κορυφαίο επίπεδο. Για να το πετύχει χρειάστηκε να ψάξει υπομονετικά τα κομμάτια του παζλ. Έτσι, έφτιαξε ένα κορμό παικτών και κάθε χρόνο διορθώνει κάποιες ανορθογραφίες.

Αυτή τη στιγμή, οι βασικοί συντελεστές των επιτυχιών του Κλοπ βρίσκονται στην θεωρητικά καλύτερη ηλικία ενός ποδοσφαιριστή. Από 28 έως 30 ετών δηλαδή. Ωστόσο, αυτό σημαίνει κιόλας ότι σε 2 χρόνια, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν αρχίσει να κατευθύνονται προς τη δύση της καριέρας του.

Επομένως, η Λίβερπουλ θα χρειαστεί σύντομα μαζικό ξεσκαρτάρισμα του βασικού της κορμού. Οι καλύτεροι παίκτες της, θα χρειαστεί να αντικατασταθούν γιατί πολύ απλά μεγαλώνουν.

To Athletic υπολόγισε ότι στα επόμενα μεταγραφικά παράθυρα, η Λίβερπουλ θα χρειαστεί να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις για 11 ποδοσφαιριστές, με βάση την ηλικία τους. Πρόκειται για τους:

Ζοέλ Ματίπ: 30 ετών
Φαν Ντάικ: 30 ετών
Τζέιμς Μίλνερ: 35 ετών
Τζόρνταν Χέντερσον: 31 ετών
Τιάγκο: 30 ετών
Φαμπίνιο: 28 ετών
Άλεξ Οξλειντ Τσάμπερλειν: 28 ετών
Μο Σαλάχ: 29 ετών
Σάντιο Μανέ: 29 ετών
Μπόμπι Φιρμίνο: 30 ετών

Η υπόθεση Βαϊνάλντουμ έδωσε μία γεύση από το μέλλον

Η περίπτωση του Τζίνι Βαϊνάλντουμ αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του τι μπορεί να δούμε να συμβαίνει στη Λίβερπουλ τα επόμενα 2 χρόνια.

Ειδικότερα, η Λίβερπουλ αποφάσισε πέρυσι να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Ολλανδού μέσου, που έληγε το καλοκαίρι του 2021. Για την ακρίβεια, αποφάσισε να ακολουθήσει μία πολιτική λιτότητας στις διαπραγματεύσεις της με έναν ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας του.

Ο Βαϊνάλντουμ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την όχι και τόσο πλουσιοπάροχη της Λίβερπουλ και δεν ανανέωσε.

Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Σαλάχ λήγει το καλοκαίρι του 2023. Μπορεί ο Αιγύπτιος να είναι μία κατηγορία μόνος του αλλά το γεγονός ότι θα είναι 31 ετών το 2022, θα περιπλέξει τα πράγματα.

Επομένως, οι φίλοι της Λίβερπουλ θα χρειαστεί να προετοιμαστούν για κάποιες σκληρές αποχωρήσεις τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version