ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Το σούπερ-πρότζεκτ της Παρί κινδυνεύει να μείνει στη θεωρία!

Με το 1/3 της σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει καταφέρει να παρατάξει πλήρη την υπερομάδα που δημιούργησε το καλοκαίρι.

Το σούπερ-πρότζεκτ της Παρί κινδυνεύει να μείνει στη θεωρία!

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ανέδειξε ως μεγάλη νικητήρια την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι κατάφεραν να προσθέσουν στο ρόστερ τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις γραμμές και σκόρπισαν τρόμο στους ανταγωνιστές τους. Τρεις μήνες μετά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να δούμε στο γήπεδο την ομάδα-όνειρο που φανταζόμασταν. Και το πρόβλημα είναι πως κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα τη δούμε

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Υπερομάδα στα… χαρτιά

Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, Ασράφ Χακίμι και Νούνο Μέντες. Αυτές ήταν οι καλοκαιρινές μεταγραφές της Παρί. Έξι ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να πάρουν τη φανέλα βασικού στο σπίτι τους. Όλοι τους θα γίνονταν κομμάτι μιας ομάδας που ήδη διέθετε παίκτες όπως οι Νεϊμάρ, Μπαπέ, Μαρκίνιος, Βεράτι, Κιμπεπέ. Αν τα βάλετε κάτω, η πιθανή εντεκάδα της Παρί, είναι βγαλμένη από… παραμύθι. Βλέποντας τους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ, όλοι ψάχναμε τον καταλληλότερο τρόπο να χωρέσουν όλα αυτά τα αστέρια μαζί.

Η πιο δημοφιλής πιθανή εντεκάδα ήταν η παρακάτω. Ο Ντοναρούμα στο τέρμα με την τετράδα Χακίμι, Ράμος, Κιμπεπέ και Μέντες μπροστά του. Ο Μαρκίνιος σαν αμυντικό χαφ, μαζί με τους Βαϊνάλντουμ και Βεράτι στο κέντρο και η τριάδα-όνειρο με τους Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ στην επίθεση. Μια ομάδα υπερπλήρης, χωρίς το παραμικρό κενό που έχει ως λύσεις από τον πάγκο παίκτες όπως οι Ντι Μαρία, Κέιλορ Νάβας, Ικάρντι και πολλοί άλλοι.

Η Παρί λογικά θεωρήθηκε από όλους το απόλυτο φαβορί οποιασδήποτε διοργάνωσης την περιλαμβάνει. Προφανώς και θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο για να δέσει και να ρολάρει αλλά με τέτοια ποιότητα σε όλες τις γραμμές θα ήταν αδύνατο να μην τα καταφέρει. Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αδημονούσε να δει αυτή την ομάδα στο γήπεδο. Ακόμα και για κάποιον που αντιπαθεί την Παρί, αυτό το πρότζεκτ ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Μόνο που κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι θα χρειαστεί να περιμένει τόσο πολύ για να το δει σε εφαρμογή.

Πλησιάζοντας στο τέλος του Νοέμβρη δεν έχει υπάρξει ούτε ένα παιχνίδι που να είδαμε μια πλήρη Παρί Σεν Ζερμέν. Και δεν είναι ότι υπάρχει μια βάση από την οποία απουσιάζουν ένας δυο παίκτες. Η εντεκάδα αλλά και η διάταξη συνεχώς εναλλάσσονται. Προβλήματα τραυματισμών, παίκτες εκτός φόρμας και η φιλοσοφία του Ποτσετίνο δεν μας έχουν επιτρέψει να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Όλα τα σχέδια και οι υποθέσεις που γίνονταν το καλοκαίρι σχετικά με το πώς μπορεί να παίξει η Παρί έχουν μείνει ακριβώς αυτό. Σχέδια και υποθέσεις.

Ένα οικοδόμημα που έχει μείνει στη μέση

Από τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι μόνο τα δύο πλάγια μπακ έχουν καταφέρει να γίνουν σημαντικοί παράγοντες στο παιχνίδι της ομάδας. Οι Χακίμι και Μέντες είναι βασικοί στα πλάνα του Ποτσετίνο και πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις. Ειδικά ο Μαροκινός βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση και αποτελεί ίσως τον κορυφαίο σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Και ο 18χρονος Πορτογάλος ωστόσο, κερδίζει το στοίχημα και στο κλαμπ θεωρούν ότι στο πρόσωπό του βρήκαν αριστερό μπακ για πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα δεν έχουν ακόμα μπει στο κλίμα.

Ο Ντοναρούμα μοιράζεται τη θέση με τον Κέιλορ Νάβας και αυτό δεν δείχνει να τον ψήνει ιδιαίτερα. Ο Βαϊνάλντουμ από την άλλη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ποτσετίνο, ο οποίος έχει πιο ψηλά στις επιλογές του τους Γκέιγ, Ερέρα και Ντανίλο Περέιρα. Ο Ολλανδός χαφ περνάει συνήθως στο γήπεδο σαν αλλαγή, σε μια εξέλιξη που μάλλον τον ξάφνιασε και σίγουρα δεν του αρέσει. Βέβαια οι περιπτώσεις που προβληματίζουν περισσότερο είναι εκείνες των πιο μεγάλων ονομάτων που μετακόμισαν στο Παρίσι το καλοκαίρι. Του Σέρχιο Ράμος και του Λιονέλ Μέσι.

Ο Ισπανός στόπερ δεν έχει γράψει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής μέχρι στιγμής και η κατάστασή του δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη. Ο τραυματισμός που κουβαλάει από την περσινή σεζόν ήταν τελικά πιο σοβαρός απ’ ότι φαινόταν και κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος για δράση και πόσο χρόνο θα του πάρει για να βρει πατήματα. Το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό ισχύει και για τον Μέσι.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μπορεί να έχει αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια, όμως ταλαιπωρείται συχνά από διάφορους μικροτραυματισμούς που τον εμποδίζουν να βρει ρυθμό. Ως αποτέλεσμα δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρεθεί ούτε καν κοντά στα αγωνιστικά του στάνταρ, έχοντας δείξει μόνο σποραδικά δείγματα της τεράστιας κλάσης του. Από προβλήματα τραυματισμών έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και ο Νεϊμάρ με τον Βεράτι που αποτελούν πυλώνες του παιχνιδιού της Παρί εδώ και χρόνια.

Ο χρόνος κυλάει επικίνδυνα

Μέχρι στιγμής η αγωνιστική εικόνα της Παρί δεν έχει καμία σχέση με ότι περιμέναμε το καλοκαίρι. Μπορεί αυτό να μην έχει κοστίσει αγωνιστικά ακόμη. Όμως αν οι Παριζιάνοι επιθυμούν να πετύχουν τους υψηλούς στόχους τους, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα. Στο πρωτάθλημα δεν θα έχουν πρόβλημα. Ακόμα και το μισό ρόστερ τους διαθέτει την ποιότητα να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα.

Ειδικά από τη στιγμή που φέτος δεν υπάρχει κάποια ομάδα ικανή να τους ακολουθήσει σε υψηλές πτήσεις. Βρισκόμενοι ήδη στο +10 από τη δεύτερη θέση, όλα δείχνουν πως η φετινή Ligue 1 θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο Champions League ωστόσο το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Η ισοπαλία με τη Λειψία έριξε την Παρί από την πρώτη θέση και την έβαλε σε περιπέτειες. Μια ενδεχόμενη ήττα από τη Σίτι στο Έτιχαντ την ερχόμενη αγωνιστική στέλνει οριστικά τους Παριζιάνους στη δεύτερη θέση του ομίλου. Κάτι που συνεπάγεται μια ενδεχόμενη δύσκολη κλήρωση για την πρώτη φάση των νοκ άουτ.

Στην κατάσταση που βρίσκονται θα δυσκολευτούν αρκετά απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπάγερν Μονάχου ή η Τσέλσι για παράδειγμα. Ο χρόνος πλέον κυλάει σε βάρος τους. Ο Ποτσετίνο καλείται να μοντάρει την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται μέχρι τον Φλεβάρη που αρχίζουν τα νοκ άουτ. Ένας τόσο πρόωρος αποκλεισμός από το Champions League θα συνιστά παταγώδη αποτυχία για μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Εκτός αυτού η φετινή ίσως να είναι η μοναδική ευκαιρία της Παρί να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο με αυτό το ρόστερ. Και αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη του δεν θα είναι εκεί του χρόνου. Η πιάτσα έχει βουίξει πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά του Κιλιάν Μπαπέ στο Παρίσι. Φέτος λοιπόν είναι η μεγάλη ευκαιρία της Παρί να πάρει το πολυπόθητο τρόπαιο που τόσο της λείπει. Μια ευκαιρία που ουδείς γνωρίζει για πόσο ακόμα θα βρίσκεται στο τραπέζι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ