ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Ποκετίνο: «Δύσκολο να προπονείς Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ»

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο χαρακτήρισε εκπληκτική, αλλά και συνάμα δύσκολη τη διαχείριση του ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν, μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την «φονική» επιθετική τριάδα της.

Ποκετίνο: «Δύσκολο να προπονείς Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ»

Το καλοκαίρι το μέλλον του Μαουρίτσιο Ποκετίνο στην Παρί Σεν Ζερμέν έμοιαζε «θολό». Βλέπετε, ο Αργεντινός τεχνικός φερόταν να έχει κακές σχέσεις με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Λεονάρντο. Έτσι έκανε σκέψεις περί φυγής του από την ομάδα, τις οποίες τελικά δεν έκανε πράξη. Οι δύο πλευρές έβαλαν νερό στο «κρασί» και ο ίδιος όχι μόνο παρέμεινε, αλλά παρέλαβε κι ένα πανίσχυρο ρόστερ. Μέσι, Ντοναρούμα, Ράμος, Βαϊνάλντουμ και Χακίμι, αποκτήθηκαν μέσα λίγο διάστημα, δίνοντας να διαχειριστεί μια ομάδα που έχει ως στόχο να κατακτήσει τα πάντα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Βέβαια, η διαχείριση αυτή μόνο εύκολη δεν είναι για τον Ποκετίνο. Ειδικά, όταν στην επίθεση του έχει τους Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ, που αποτελούν τρεις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Η μεγαλύτερη δυσκολία του, βέβαια, φαίνεται πως έχει να κάνει με τον συμπατριώτη του επιθετικό. Άλλωστε, μόλις πριν λίγους μήνες, όταν τον έβγαλε αλλαγή, ο 34χρονος σούπερ σταρ αρνήθηκε να του δώσει το χέρι. Σε συνέντευξη του στην «Guardian», ο προπονητής της Παρί τόνισε πως η διαχείριση της… φονικής επιθετικής τριάδας του είναι μεν εκπληκτική, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Μέσι Ποκετίνο

Ποκετίνο: « Κάποιος από τους τρεις αυτούς παίκτες μπορεί να είναι ο βασιλιάς οπουδήποτε»

Ο Ποκετίνο ανέφερε ότι σε όλη του την καριέρα έχει μια συγκεκριμένη νοοτροπία όσον αφορά την διαχείριση των παικτών, την οποία δε θέλει να αλλάξει. Παράλληλα, μίλησε έμμεσα για το περιστατικό με τον Μέσι, τονίζοντας πως ήξερε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Τέλος, ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για τις δυσκολίες που έχει η διαχείριση των Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ στο αγωνιστικό κομμάτι, αναλύοντας εξαιρετικά τον τρόπο, με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει τον καθένα.

«Αυτή είναι η πρόκληση. Όταν έχεις στα χέρια σου αυτόν τον τύπο παίκτη, δεν είναι εύκολο. Όταν πρέπει να πάρεις κάποια απόφαση να επηρεάσεις τον παίκτη, δεν με νοιάζει όταν είναι μεγάλο όνομα ή παίκτης που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του. Φυσικά, μετά υπάρχουν αντιδράσεις από τα ΜΜΕ, αλλά το καταλαβαίνω. Αλλά η προτεραιότητά μου ως προπονητής είναι να μην αλλάξω ποτέ. Η ίδια προτεραιότητα που είχα στην Εσπανιόλ, τη Σαουθάμπτον ή στην Τότεναμ είναι να προστατεύσω τους παίκτες και τα συμφέροντα του συλλόγου και των φιλάθλων.

Μερικές φορές πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις που ίσως κάνουν τους ανθρώπους να μην είναι χαρούμενοι. Ή ίσως οι άνθρωποι περιμένουν διαφορετικά πράγματα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Όταν αποφασίζεις να γίνεις προπονητής, ξέρεις ότι θα συναντήσεις τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά είναι μία καταπληκτική εμπειρία. Κάποιος από τους τρεις αυτούς παίκτες μπορεί να είναι ο βασιλιάς οποιουδήποτε συλλόγου στον κόσμο. Αλλά έχετε τρεις βασιλιάδες στο ίδιο κλαμπ: Τρεις βασιλιάδες με διαφορετικές ανάγκες, που χρειάζονται διαφορετικά πράγματα.

Ο Μπαπέ χρειάζεται χώρο για να τρέξει και υψηλό ρυθμό στο τρανζίσιον. Ο Νεϊμάρ χρειάζεται να έχει την μπάλα στα πόδια και μερικές φορές χρειάζεται να την οδηγεί την μπάλα. Ο Μέσι χρειάζεται ίσως άλλο ρυθμό στο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να τα συνδυάσεις όλα αυτά. Γι’ αυτό εργαζόμαστε προσπαθώντας να βρούμε τον σωστό τρόπο παιχνιδιού, ώστε ο Μπαπέ να αισθάνεται άνετα, όπως και οι Νεϊμάρ και Μέσι και η υπόλοιπη ομάδα να καταλάβει ότι μερικές φορές πρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο του ρυθμού του παιχνιδιού και μερικές φορές μπορούμε να παίξουμε στο χώρο. Είναι μια καταπληκτική πρόκληση, την οποία απολαμβάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποκετίνο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ