ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Τόμας Τούχελ βγάζει συνέχεια νέους άσσους από το μανίκι του!

Η Τσέλσι προελαύνει σε Αγγλία και Ευρώπη με τον Τόμας Τούχελ να αξιοποιεί στο έπακρον όλο το υλικό που διαθέτει στο ρόστερ του.

Ο Τόμας Τούχελ βγάζει συνέχεια νέους άσσους από το μανίκι του!

Η επιλογή του Τούχελ για τη θέση του προπονητή, ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις στην ιστορία της διοίκησης Αμπράμοβιτς. Ο Γερμανός τεχνικός άλλαξε τα πάντα στο «Στάνφορντ Μπριτζ» από την πρώτη μέρα που βρέθηκε εκεί και επανάφερε την Τσέλσι σε υψηλές πτήσεις. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται. Φέτος τον βλέπουμε να αξιοποιεί παίκτες που στην αρχή της σεζόν δεν υπήρχαν καν στο κάδρο. Με τον τρόπο αυτό, δίνει στους «Μπλε» επιπλέον λύσεις προκειμένου να αντέξουν και να φτάσουν μέχρι τέλους στο φετινό μαραθώνιο.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Μεταγραφές εκ των έσω

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Τσέλσι προχώρησε σε μόλις μια μεταγραφή. Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ο παίκτης για τον οποίο οι «Μπλε» έσπασαν τα ταμεία προκειμένου να τον φέρουν ξανά πίσω στο Λονδίνο. Ο Βέλγος ήρθε με σκοπό να γίνει ο σέντερ φορ που θα δώσει το εύκολο γκολ και θα καλύψει το μόνο βαρβάτο κενό που είχε η περσινή Τσέλσι. Πριν προλάβει να βρει ρυθμό, τραυματίστηκε και αναμένουμε την επιστροφή του. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ήρθε σαν δανεικός από την Ατλέτικο και ο Σαούλ, όμως ο Ισπανός βρίσκεται σε τραγική αγωνιστική κατάσταση και είναι σαν να μην υπάρχει.

Από εκεί και πέρα ο Τόμας Τούχελ δεν είδε κάποιον άλλο σημαντικό παίκτη να προστίθεται στο ρόστερ του. Έτσι αποφάσισε να ενεργοποιήσει μερικούς που ήδη υπήρχαν αλλά μάλλον τους είχαμε ξεχάσει. Πρώτος και καλύτερος ο Χάντσον Οντόι. Ένα παιδί για το οποίο είχαν ακουστεί ύμνοι αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει το ντόρο γύρω από το όνομά του.

Έχοντας να αντιμετωπίσει τεράστιο ανταγωνισμό στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, ο Οντόι έδειχνε να εξαφανίζεται σταδιακά. Ο Τούχελ τον δοκίμασε ακόμα και σαν μπακ χαφ έτσι ώστε να του δώσει χρόνο συμμέτοχης, όμως ήταν φανερό πως ο Άγγλος ένιωθε έξω από τα νερά του σε αυτή τη θέση. Κι εκεί που νομίζαμε ότι αυτό το τόσο υποσχόμενο πρότζεκτ θα έμενε στα χαρτιά, ξαφνικά ο Οντόι έγινε βασικός.

Έχει ξεκινήσει στη βασική εντεκάδα στα έξι τελευταία παιχνίδια των «Μπλε» σε Αγγλία και Ευρώπη και κερδίζει συνεχώς πόντους στην ιεραρχία του ρόστερ. Από κοντά και οι Λόφτους-Τσικ και Τσαλόμπα. Δύο παιδιά που στο ξεκίνημα στης σεζόν κανείς δεν υπολόγιζε και σήμερα έχουν εξελιχθεί σε σημαντικές λύσεις για την Τσέλσι. Μετά από μια περίοδο μη βοηθητικών δανεισμών, οι δύο Άγγλοι επέστρεψαν στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και έπιασαν από τα μαλλιά όποια ευκαιρία τους έδωσε ο Τούχελ. Πλέον ξέρουν πως το χρόνου δεν θα χρειαστεί να ξανά… ξεσπιτωθούν.

Από τον Τόμας με αγάπη

Ακόμα και για τις πιο πλούσιες ομάδες, η δυνατότητα του να παράγουν δικούς τους παίκτες είναι ευλογία για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα το προφανές. Μπορούν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα σε άλλες μεταγραφές και άρα να ενισχυθούν παραπάνω σε πιο πολλά μέτωπα. Εκτός αυτού όμως οι παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα μιας ομάδας, την πονάνε περισσότερο. Είναι αυτοί που θα δώσουν το κάτι παραπάνω, αφού από παιδία έχουν μάθει να ζουν καθημερινά κοντά στην ομάδα και να αγωνίζονται για τη φανέλα της.

Η Τσέλσι είναι αυτή τη στιγμή, ο σύλλογος που εκμεταλλεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην Αγγλία τις ακαδημίες της. Μέισον Μάουντ, Ρις Τζέιμς και Αντρέας Κρίστενσεν δεν είναι απλά βασικοί, αλλά κομβικοί παίκτες για την πρώτη ομάδας. Όλοι τους προέρχονται από τις ακαδημίες. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και Τάμι Άμπραχαμ και Φικάγιο Τομόρι που το καλοκαίρι πουλήθηκαν σε Ρόμα και Μίλαν αντίστοιχα. Λίγους μήνες μετά είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στις ομάδες τους και διεθνείς με την εθνική Αγγλίας.

Το πρότζεκτ αξιοποίησης των ακαδημιών μπήκε σε πρώτο πλάνο την περίοδο που στην τεχνική ηγεσία βρισκόταν ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο «Φράνκι» μπορεί να μην ήταν ο κατάλληλος προπονητής για να οδηγήσει την Τσέλσι σε μονοπάτια πρωταθλητισμού, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι έκανε εξαιρετική δουλειά. Μια δουλειά που συνεχίζει -κάνοντας και πρωταθλητισμό- ο Τόμας Τούχελ. Χάντσον Οντόι, Λόφτους-Τσικ και Τσαλόμπα είναι και οι τρεις απόφοιτοι των ακαδημιών της ομάδας.

Παιδιά που έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες του συλλόγου σε μια περίοδο γιγάντωσής του. Στο ματς απέναντι στη Γιουβέντους, στο οποίο παιζόταν η πρωτιά του ομίλου, Χάντσον Οντόι και Τσαλόμπα ξεκίνησαν βασικοί και σκόραραν, ενώ ο Λόφτους-Τσικ πέρασε σαν αλλαγή. Ο Τούχελ μπορεί να περηφανεύεται ότι χάρισε στην ομάδα -και στον εαυτό του-, τρεις παίκτες που πριν λίγο καιρό ήταν είτε τριτοτέραρτες επιλογές, είτε εκτός πλάνων. Κι όσο ο Γερμανός συνεχίζει να βγάζει άσσους από το μανίκι του, η Τσέλσι μπορεί να κάνει σχέδια για μεγάλα πράγματα στη φετινή σεζόν. Και όχι μόνο.

Δύο λύσεις για κάθε πρόβλημα

Η Τσέλσι μπορεί να μην είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στην Αγγλία. Είναι όμως σίγουρα εκείνη που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη να βρίσκει λύσεις. Ο Τούχελ έχει φτιάξει ένα σύνολο που τα πάντα λειτουργούν αρμονικά. Οι ρόλοι είναι άρτια μοιρασμένοι και υπάρχει πληθώρα παικτών ικανών να τους υπηρετήσουν. Χωρίς να κάνουν πολύ θόρυβο, οι «Μπλε» έχουν εδραιωθεί στην κορυφή της Premier League και συνεχίζουν την προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου τους στο Champions League.

Το ποδόσφαιρο που παίζουν δεν είναι το πλέον ελκυστικό, όμως φέρνει αποτελέσματα. Μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει και που χάνει πιο δύσκολα από οποιαδήποτε άλλη. Ο Τούχελ ζητάει από τον κάθε παίκτη πράγματα που μπορεί να δώσει. Ως αποτέλεσμα όλοι προσφέρουν το 100% και είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν για την ομάδα. Την ίδια στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα υγιούς ανταγωνισμού μέσα στο οποίο επικρατεί δικαιοσύνη. Οι καλύτεροι παίζουν. Δεν υπάρχουν παίκτες που να έχουν πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι.

Εκτός από τον Μεντί στο τέρμα, όλοι οι υπόλοιποι εναλλάσσονται συνεχώς. Κανείς δε νιώθει περιττός. Ακόμα και αυτοί με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, βλέπουν πως αν το αξίζουν θα πάρουν την ευκαιρία τους. Ακριβώς όπως έγινε και με τους τρεις που αναφέραμε παραπάνω. Η δουλειά που έχει κάνει ο Τούχελ είναι συγκλονιστική και επεκτείνεται σε όλα τα επίπεδα. Ο Γερμανός βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στην ομάδα και μοιάζει λες και είναι εκεί από πάντα.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα κατάφερε να αποκτήσει τόσο μεγάλη επιρροή και να καθιερώσει την Τσέλσι ως μια από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη- ομάδες του κόσμου. Βέβαια κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον ίδιο. Πριν την περιπέτεια του Λονδίνου, ήταν ένας τεχνικός που χτύπαγε την πόρτα της προπονητικής ελίτ. Σήμερα είναι χωρίς καμία αμφιβολία μέλος αυτής και μάλιστα από τα πιο σημαντικά. Τσέλσι και Τούχελ βρήκαν ο ένας στον άλλον αυτό που χρόνια αναζητούσαν. Πλέον μοιάζουν πανίσχυροι μαζί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ