ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τον Ενκουνκού φέτος ποιος θα τον σταματήσει;

Στο φετινό Champions League μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να φαίνεται η εντυπωσιακότερη ομάδα, όμως ο Κρίστοφερ Ενκουνκού είναι αυτός που κερδίζει τις εντυπώσεις σε ατομικό επίπεδο!

Τον Ενκουνκού φέτος ποιος θα τον σταματήσει;

Η λογική λέει πως κανένας «θνητός» παίκτης του ποδοσφαίρου σήμερα δεν έχει κάνει ξεκίνημα στη σεζόν όμοιο με αυτό του Κρίστοφερ Ενκουνκού. Σε ούτε τρεις μήνες ο 24χρονος Γάλλος πολυθεσίτης έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ που είχε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Με τα σημάδια να δείχνουν πως δεν θα επιβραδύνει σύντομα, που θα καταλήξει ο MVP της σεζόν των «ταύρων»;

Ο νέος βασιλιάς της Λειψίας

Για κάμποσα χρόνια, η Λειψία ήταν γνωστή για έναν κυρίως παίκτη. Ο Τίμο Βέρνερ ήταν το μεγάλο αστέρι των «ταύρων», καθώς δεν υπήρχε καμία εστία ασφαλής από αυτόν. Κλινικός μπροστά από κάθε τέρμα, ο Γερμανός γκολτζής αποχώρησε το 2020. Μια κίνηση που έφερε αμφιβολίες στο στρατόπεδο της ομάδας, καθώς δεν υπήρχε κάποιος να τον αντικαταστήσει στο ρόστερ. Υπερβολικά κομβικός για τον σύλλογο, με την αποχώρηση του χάθηκαν 35+ γκολ και ασίστ ανά έτος, τα οποία δεν μπορούσε κάποιος να πάρει πάνω του.

Στην περσινή μεταβατική σεζόν της ομάδας, ο Γάλλος δεν μπόρεσε να εντυπωσιάσει. Η πορεία μέχρι τους τέσσερις του Champions League και τις σεζόν που ανταγωνίστηκε τη Μπάγερν ήταν δύσκολο να επαναληφθούν. Ειδικά με ένα τέτοιο δυσαναπλήρωτο κενό στην ομάδα να παραμένει.

Φέτος, με νέο προπονητή, πολλά νέα πρόσωπα και νέες τακτικές, ο Ενκουνκού έκανε το βήμα που περίμενε από αυτόν η ομάδα. Γκολ, ασίστ και ενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν από το πουθενά ευκαιρία. Σε μια ομάδα που οι κύριες κολώνες των περασμένων ετών αποχώρησαν, ο Ενκουνκού δίνει ελπίδα. Και ίσως έχει μεγαλύτερη συνεισφορά από τον παίκτη τον οποίο ήλπιζαν να αντικαταστήσουν.

Όπου και αν χρειαστεί ο Ενκουνκού μπορεί να διαπρέψει!

Πως γίνεται όμως ενώ είναι εμφανώς ο καλύτερος παίκτης της Λειψίας, ακόμα να μην μπορούν να τον αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά οι αντίπαλες ομάδες. Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Πολύ απλά, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή θέση και ρόλο που θα αγωνιστεί.

Στα πλάνα του Τζέσι Μαρς, ο 24χρονος έχει καταφέρει να γίνει ο ιδανικός μπαλαντέρ. Ο παίκτης που μπορεί να παίξει σε κάθε διαφορετική θέση, σύμφωνα με τις ανάγκες του Αμερικάνου προπονητή για κάθε παιχνίδι. Από κεντρικός μέσος, εξτρέμ και στις δύο πλευρές, επιτελικός μέσος, ακόμα και δεύτερος επιθετικός, δεν υπάρχει θέση στην οποία να μην έχει αγωνιστεί φέτος ο Ενκουνκού. Και σχεδόν σε όποιο ρόλο και αν του ζητήθηκε, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Αφετηρία για αυτές τις απίστευτες εμφανίσεις αποτέλεσε το παιχνίδι-χάρμα οφθαλμών του Γάλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League. Κόντρα στην ίσως καλύτερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης, ο Ενκουνκού πάλευε σχεδόν μόνος του τους «πολίτες». Στο χορταστικό 6-3 της πρεμιέρας, το χατ τρικ του 24χρονου ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις. Με μια αλάνθαστη εμφάνιση κόντρα στην άριστα στημένη ομάδα του Γκουαρντιόλα, ο παίκτης της Λειψίας έδειξε πως κάτι διαφορετικό θα γινόταν φέτος.

Πλέον, περίπου δύο μήνες μετά αυτές οι σκέψεις επαληθεύονται, καθώς ο Ενκουνκού είναι τρίτος σκόρερ στη φετινή διοργάνωση με έξι γκολ και δύο ασίστ. Οι καλές εμφανίσεις όμως μεταφέρονται και στη Bundesliga, όπου με πέντε τέρματα και ισάριθμες τελικές πάσες είναι ένας εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης. Και χωρίς σταθερή θέση παρακαλώ…

Ο ικανότερος ας κερδίσει τη μάχη για την υπογραφή του

Πραγματικά, μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πως και τη νέα σεζόν ο Ενκουνκού θα βρίσκεται στη Λειψία. Η έκρηξη του 24χρονου φέτος είναι πολύ ισχυρή για να περάσει απαρατήρητη από τους κορυφαίους συλλόγους. Ένας ποδοσφαιριστής με την πληρότητα του Γάλλου είναι αδύνατο να μην κινηθεί για μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Ειδικά όταν ξέρει πως μπορεί να λύσει τα χέρια κάθε προπονητή.

«Ήταν απλά μαγικός» δήλωσε ο Φίλιπ Λαμ μετά την εμφάνιση του Ενκουνκού κόντρα στη Ντόρτμουντ. Στο νικηφόρο 2-1 επί των Βεστφαλών, η παράσταση που παρέδωσε ο 24χρονος θύμισε σε πολλούς τον τεράστιο Ζιντάν. Ντρίμπλες βγαλμένες από όνειρο που έκαναν τους Χούμελς και Μενιέ να… ψάχνονται.

Ομάδες σαν τη Σίτι του Γκουαρντιόλα, βλέπουν τέτοιους παίκτες και το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα τον κάνουν δικό τους. Έχοντας υπερβολικά πολλά κοινά στοιχεία με τον Νταβίντ Σίλβα, ο Πεπ είναι θέμα χρόνου μέχρι να γίνει επίσημη μεταγραφική πρόταση από τους Άγγλους. Ωστόσο, αρκετές ακόμα ομάδες θα μπορούσαν να κινηθούν για την αγορά του. Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σχεδιάζει τη ζωή χωρίς τον Πολ Πογκμπά, στη Λίβερπουλ που ψάχνεται για ένα… λίφτινγκ και φυσικά την Παρί Σεν Ζερμέν. Την ομάδα που τον έπλασε και στη συνέχεια τον… άφησε να φύγει χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις. Μέχρι τότε, μένει να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του ο ανερχόμενος Γάλλος. Καθώς επίσης και τι ρόλο θα μπορέσει να αποκτήσει στην εθνική Γαλλίας, στην οποία λογικά θα γίνει βασικό στέλεχος της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ