ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

O Σεμπαστιάν Αλέ βρήκε στον Άγιαξ τη δική του γη της επαγγελίας!

Ο Σεμπαστιάν Αλέ σκοράρει ασταμάτητα με τη φανέλα του Άγιαξ και αφήνει πίσω του την άσχημη εμπειρία της Premier League.

O Σεμπαστιάν Αλέ βρήκε στον Άγιαξ τη δική του γη της επαγγελίας!

Η λέξη «καυτός» είναι ακριβώς η κατάλληλη για να περιγράψει την κατάσταση που βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Αλέ τη φετινή σεζόν. Ο Ιβοριανός επιθετικός έχει βρει στο Άμστερνταμ το κατάλληλο περιβάλλον για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης του καταιγιστικού Άγιαξ σκοράρει συνεχώς σε Ολλανδία και Ευρώπη. Μετά από ενάμισι δύσκολο χρόνο στην Γουέστ Χαμ, ο Αλέ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Σανίδα σωτηρίας από Άμστερνταμ

Μάθαμε τον Αλέ σαν έναν αξιόπιστο σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Από τα χρόνια του στην Ουτρέχτη μέχρι και σήμερα, ήταν πάντα ένας φορ που έπαιζε στο όριο των 20 γκολ τη χρονιά. Ανέβηκε τα επίπεδα ένα ένα. Με συνέπεια και μεθοδικότητα. Από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και την Οσέρ, βρέθηκε στην Ουτρέχτη και το Ολλανδικό πρωτάθλημα. Μετά από μια τριετία πήγε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και εκεί ουσιαστικά έφτιαξε το όνομά του. Η γερμανική ομάδα είχε μια εξαιρετική διετία από το 2017 μέχρι το 2019 με την επιθετική τριάδα των Αλέ, Γιόβιτς και Ρέμπιτς να κάνει όργια.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας και η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, μοιραία έστρεψε τα βλέμματα στη Φρανκφούρτη. Και οι τρεις της επίθεσης εξαργύρωσαν τις εμφανίσεις τους με μεταγραφή. Ο Γιόβιτς πήγε στη Ρεάλ, ο Ρέμπιτς στη Μίλαν και ο Αλέ στη Γουέστ Χαμ. Για τον Ιβοριανό η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα έξυπνη επιλογή. Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Premier League και ειδικά σε μια ομάδα με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς.

Μετά από ενάμισι χρόνο στο Ανατολικό Λονδίνο καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν ικανοποιημένη από τη συνεργασία. Κάπου εκεί εμφανίζεται ως από μηχανής θεός ο Άγιαξ και με 22 εκατομμύρια φέρνει τον Αλέ στο Άμστερνταμ. Ήταν τέτοια η κάψα των «Σφυριών» να τον ξεφορτωθούν που αδιαφόρησαν για τα 50 εκατομμύρια που ξόδεψαν για χάρη του μόλις λίγους μήνες πριν.

Όσο για τον Άγιαξ; Σήμερα έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί πως έπιασε κότσο τους Άγγλους. Στο πρόσωπο του Αλέ βρίσκει έναν παίκτη σημείο αναφοράς για την κορυφή της επίθεσης. Κάποιον που στα 27 του δεν αντιμετωπίζει την ομάδα ως ένα σκαλοπάτι για ψηλότερα, αλλά ως το μέρος που θα περάσει τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Ακριβώς με την ίδια λογική έφερε το 2018 τον Ντούσαν Τάντιτς και όλοι είδαμε -και ακόμα βλέπουμε- τα αποτελέσματα.

Σπάει τα κοντέρ

Ο Αλέ ήρθε στο Άμστερνταμ τον Γενάρη του 2021. Το πρώτο του εξάμηνο στην ομάδα ήταν ένα διάστημα προσαρμογής. Με 13 γκολ σε 23 εμφανίσεις δεν απογοήτευσε αλλά ούτε ενθουσίασε. Μην ξεχνάμε πως ο Άγιαξ είναι μια ομάδα με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και με παίκτες που παίζουν καιρό μαζί. Έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και τέσσερα χρόνια και μια αγωνιστική φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία οι παίκτες του γαλουχούνται από παιδιά.

Μια φιλοσοφία που ο Αλέ δείχνει πλέον να έχει κατανοήσει απόλυτα. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την εικόνα του από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν; Με 18 γκολ σε 19 συμμετοχές ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, αποτελεί έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως τα μισά από τα γκολ του έχουν έρθει στο Champions League. Ο Αλέ έχει σκοράρει 9 φορές στα πέντε παιχνίδια των ομίλων και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης μαζί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η συγκεκριμένη επίδοση του δίνει την ευκαιρία να σπάσει ή να ισοφαρίσει ένα ιστορικό ρεκόρ. Τα περισσότερα γκολ που έχει βάλει ένας παίκτης σε φάση ομίλων είναι τα 11 του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη σεζόν 2015/16. Στη τελευταία αγωνιστική ο Άγιαξ υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας και ο Αλέ χρειάζεται δύο γκολ για να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του Κριστιάνο και τρία για τον ξεπεράσει. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων πάντως φιλοδώρησε με τέσσερα τεμάχια τους Πορτογάλους στο επιβλητικό 1-5 του Άγιαξ μέσα στη Λισαβώνα.

Σε κάθε περίπτωση ο 27χρονος Ιβοριανός βιώνει μια ιστορική σεζόν, καθώς αναμένεται να… ανατινάξει το προσωπικό του ρεκόρ σκοκαρίσματος. Αυτό κρατάει από το 2016 όταν με τη φανέλα της Ουτρέχτης σημείωσε 24 γκολ. Όπως καταλαβαίνετε φέτος θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τα 30. Αν μάλιστα συνεχίσει με ανάλογους ρυθμούς κανείς δεν ξέρει πόσα θα γράψει το κοντέρ.

Το τέλειο περιβάλλον του Άγιαξ

Μπορεί ο Αλέ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όμως η αλήθεια είναι πως ο Άγιαξ του προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να εξελιχτεί. Η ομάδα του Άμστερνταμ παίζει ένα πανέμορφο ποδόσφαιρο που έχει ως ξεκάθαρη προτεραιότητα το επιθετικό παιχνίδι. Χωρίς καμία αμφιβολία ο «Αίαντας» είναι η πιο fun to watch ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Σκεφτείτε μόνο ότι στα 18 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Champions League, έχει σημειώσει 58 γκολ.

Αυτό σημαίνει ότι σκοράρει κατά μέσο όρο πάνω από τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ένας επιθετικός έχει όλο το πεδίο να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Είναι δεδομένο πως σε κάθε παιχνίδι θα του παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρκεί να εκμεταλλευτεί κάποιες από αυτές. Την ίδια στιγμή τους δίνει τη δυνατότητα να εκτοξεύσουν την καριέρα τους και να ανεβάσουν τις μετοχές τους. Ο Αλέ για παράδειγμα παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Champions League. Πιθανότατα να μην κατάφερνε ποτέ κάτι τέτοιο παίζοντας σε ομάδες μέσης κάποιου μεγάλου πρωταθλήματος.

Προφανώς το επίπεδο της Eredivisie είναι αρκετά χαμηλότερο, όμως ο Άγιαξ σε καμία περίπτωση δε συμβαδίζει με αυτό. Είναι μια ομάδα που οι φιλοδοξίες της επεκτείνονται εκτός συνόρων. Αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη στο Champions League και έχει βλέψεις για διάκριση στη διοργάνωση. Πολλοί υποστηρίζουν πως η φετινή του ομάδα είναι καλύτερη ακόμη και από αυτή που έφτασε μια ανάσα από τον τελικό το 2019. Την ίδια γνώμη έχει και ο Τεν Χαγκ.

Δε γνωρίζουμε κατά πόσο ο φετινός Άγιαξ μπορεί να έχει μια ανάλογη πορεία, σίγουρα όμως είδαμε μια ομάδα που ήταν σαρωτική στους ομίλους. Με ένα επιβλητικό πέντε στα πέντε καθάρισε από νωρίς πρόκριση και πρώτη θέση. Ως αποτέλεσμα θα μπει στη φάση των νοκ άουτ από πλεονεκτική θέση. Σίγουρα ακόμη και οι μεγάλοι της Ευρώπης δε θα ήθελαν να τον πετύχουν μπροστά τους. Ειδικά με τον δαιμονισμένο Σεμπαστιάν Αλέ στην κορυφή της επίθεσής του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ