ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Βρέξει χιονίσει η Σίτι θα νικήσει (vid)

Στο χιονισμένο «Έτιχαντ», η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πειστικά τη Γουέστ Χαμ με 2-1, χωρίς να απειληθεί καθόλου από την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.

Βρέξει χιονίσει η Σίτι θα νικήσει (vid)

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε την Γουέστ Χαμ στο στάδιο «Έτιχαντ». Παρά την έντονη χιονόπτωση, η καλή κυκλοφορία που χαρακτηρίζει την ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν επηρεάστηκε καθόλου. Έτσι, οι «πολίτες» χωρίς να κινδυνέψουν, επικράτησαν άνετα με 2-1 της Γουέστ Χαμ.

Με αυτή τη νίκη συνέχισαν να ασκούν πίεση στην πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι, με την οποία ισοβαθμούν. Έτσι, η Σίτι περιμένει να δει τι θα κάνει η Τσέλσι στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τη Σίτι στο 15΄, με τον Λαπόρτ να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολευόταν απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα, όπως της Γουέστ Χαμ. Έτσι, χρειάστηκε η ατομική ενέργεια του Στέρλινγκ στο 27ο λεπτό για να απειλήσει ξανά.

Στο μεταξύ, τα «σφυριά» έδειχναν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να απειλήσουν και αυτά, καθώς ήταν εξαιρετική στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Ωστόσο, μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα των φιλοξενούμενων οδήγησε στο γκολ της Σίτι. Τη φάση ξεκίνησε ο Κανσέλο με μία αλλαγή παιχνιδιού. Ο Μάχρεζ γύρισε για τον Γκουντογκάν και ο Γερμανός από κοντά έγραψε το 1-0 στο 34ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τζόνσον απέτρεψε 2η βέβαια παραβίαση της εστίας των φιλοξενούμενων με διώξιμο πάνω στη γραμμή στο σουτ του Ζεσούς.  Η χιονόπτωση δυνάμωνε όσο κύλαγε το πρώτο ημίχρονο και η Σίτι ανέβαζε την απόδοσή της. Μετά το 30ο λεπτό ανέβασε κατά πολύ τα επίπεδα κατοχής της.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την επέμβαση του Φαμπιάνσκι στο σουτ του Κανσέλο και το δοκάρι του Μαχρέζ σε δεύτερο χρόνο.

Η κατοχή μόνιμα στα πόδια των γηπεδούχων

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, η Γουέστ Χαμ είναι υιοθετήσει ένα υπερβολικά παθητικό ρόλο. Οι παίκτης της Σίτι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι τη μπάλα χωρίς να πιέζονται.

Έτσι, μετά από 70 λεπά παιχνιδιού, η Σίτι κρατούσε με άνεση το προβάδισμα, χωρίς να κινδυνεύει καθόλου πίσω. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 77ο λεπτό για την πρώτη τελική της Γουέστ Χαμ. Ο Έντερσον ήταν εκεί για να εξουδετερώσει το σουτ του Ράις.

H ομάδα του Μόγιες είχε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας στο επιθετικό της μισό. Για την ακρίβεια, την έχανε πολύ γρήγορα και δεν κρατούσε μπάλα.

Εν τέλει, η Γουέστ Χαμ όχι μόνο δεν έφτασε κοντά στην ισοφάρισε αλλά δέχτηκε και 2ο γκολ στο τέλος. Με τον νεοεισελθόντα Φερναντίνιο να σκοράρει το τελικό 2-0, η Σίτι πήρε μία πολύτιμη νίκη στην κούρσα τίτλου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ