ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ραλφ Ράνγκνικ: Ο «καθηγητής» που έρχεται να βάλει μυαλό στη Γιουνάιτεντ!

Ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος της σεζόν, σε μια επιλογή που ξάφνιασε άπαντες.

Ραλφ Ράνγκνικ: Ο «καθηγητής» που έρχεται να βάλει μυαλό στη Γιουνάιτεντ!

Το όνομα του Ραλφ Ράνγκνικ σίγουρα δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά που σκεφτήκαμε μετά την απόλυση του Σόλσκιερ. Ο 63χρονος Γερμανός ήταν μια επιλογή που ουδείς περίμενε, αλλά που δείχνει να κρύβει πίσω της αρκετή σκέψη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς πρωτοκλασάτος προπονητής δεν ήταν διαθέσιμος και η Γιουνάιτεντ επέλεξε να μη ρισκάρει. Ο Ράνγκνικ της δίνει τη δυνατότητα να τελειώσει με μια σχετική ασφάλεια τη σεζόν και να ψαχτεί για ένα δυνατό όνομα το καλοκαίρι. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να είναι κομμάτι του πρότζεκτ των «Κόκκινων Διαβόλων» και μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μεγαλύτερη χάρη από όνομα

Ο Ράνγκνικ είναι ένας προπονητής που για πολλούς μπορεί να μη θεωρείται κορυφαίος, όμως στο χώρο του ποδοσφαίρου αποτελεί ένα πολύ σεβαστό πρόσωπο. «Δυστυχώς ένας καλός προπονητής έρχεται στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, έχτισε δύο ομάδες από το τίποτα. Μετέτρεψε την Χόφενχαϊμ και τη Λειψία σε υπολογίσιμες δυνάμεις στη Γερμανία. Έχει κάνει διαφορετικές δουλειές στο ποδόσφαιρο, αλλά η πρώτη του ασχολία ήταν να είναι προπονητής κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανότητα του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι πολύ οργανωμένη στο γήπεδο. Αυτό, προφανώς, δεν είναι καλό για τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει σε έναν εκ των κορυφαίων προπονητών παγκοσμίως. Στον Γιούργκεν Κλοπ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν τον Ράνγκνικ ποδοσφαιρικό εμπνευστή τόσο του Κλοπ, όσο και του Τούχελ. Η φιλοσοφία και οι ιδέες του νέου τεχνικού της Γιουνάιτεντ είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη σκέψη των δύο Γερμανών. Μάλιστα ο Τούχελ υπήρξε παίκτης του Ράνγκνικ στην Ουλμ και φαίνεται πως αυτός τον κόλλησε το μικρόβιο της προπονητικής.

Θιασώτης του μοντέρνου ποδοσφαίρου, με πίεση και ένταση σε όλη τη διάρκεια του παιχνίδι, ο Ράνγκνικ θέλει από τους παίκτες να δίνουν όλη τους την ενέργεια στο γήπεδο. Σε μια συνέντευξη του πριν μερικά χρόνια ξεκαθάρισε με τον καλύτερο τρόπο τις απόψεις του για το παιχνίδι. «Πρέπει να ξέρεις πραγματικά τι ποδόσφαιρο θες να παίξεις. Λίγο pressing; Έλα τώρα, τι θα πει αυτό; Το λίγο pressing είναι σαν να λες λίγο έγκυος. Είτε είσαι έγκυος, είτε δεν είσαι. Είτε θες να παίξεις με pressing, είτε δεν θέλεις».

Όπως καταλάβατε ο Γερμανός τεχνικός δεν θέλει ημίμετρα. Ζει και πεθαίνει με τις ιδέες του και απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του να τις εφαρμόσουν. Διαφορετικά δεν έχουν θέση στην ομάδα του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές ικανούς να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο πλάνο. Κάποια πολύ βαριά ονόματα του ρόστερ όμως δε φαίνεται να τρελαίνονται με το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

Η τεράστια ανάγκη για ένταση και ο Κριστιάνο

Το 2015, περιγράφοντας το ποδόσφαιρο που του αρέσει να παίζει, ο Ράνγκνικ έχει δηλώσει: «Είναι το ποδόσφαιρο με υψηλό pressing και το pressing μετά την απώλεια μπάλας. Θα έλεγα ότι είναι το γρήγορο, δυναμικό, επιθετικό, πιεστικό και πάνω από όλα θεματικό στυλ ποδοσφαίρου». Όπως καταλαβαίνετε, στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η καμπάνα χτυπάει για δύο. Πιθανώς για τα πιο μεγάλα ονόματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Τον Πολ Πογκμπά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δύο ποδοσφαιριστές που διακρίνονται για την ποιότητα και την τεχνική τους κατάρτιση, αλλά όχι για τα χιλιόμετρα που καταπίνουν.

Στην περίπτωση του Πογκμπά το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρχε και με τον Σόλσκιερ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βλέπαμε τον Γάλλο να ξεκινάει στα αριστερά της επίθεσης ή να μένει στον πάγκο για να παίξουν μαζί ο Φρεντ με τον ΜακΤόμινεϊ. Η αδυναμία του Πογκμπά να προσφέρει στο αμυντικό κομμάτι καθιστά την χρησιμοποίηση του πονοκέφαλο. Ειδικά στην περίπτωση που η ομάδα παίζει με δύο χαφ. Βέβαια όπως όλα δείχνουν, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι και στη Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια μαζί του.

Κάτι που δεν ισχύει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος στα 37 του παραμένει ένας δεινός σκόρερ, όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τρέχει ασταμάτητα μέσα σε έναν αγώνα. Στο πλάνο του Ράνγκνικ κάτι τέτοιο μοιάζει απαγορευτικό και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συνύπαρξη των δύο.

Το γεγονός πως ο Κριστιάνο έμεινε στον πάγκο στο ματς με την Τσέλσι ήταν για πολλούς ένα πρώτο μήνυμα ακόμα κι αν ο Ράνγκνικ δεν έχει αναλάβει τυπικά την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει να έχει τεράστια ανάγκη από ένταση στο παιχνίδι της. Ίσως γι’ αυτό να επικρατεί τέτοιος ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών για την επικείμενη άφιξη του Γερμανού. Το άνευρο και νωχελικό σύνολο που βλέπαμε από την αρχή της σεζόν ήταν φανερό πως δεν είχε τίποτα πια να δώσει.

Να σταθούμε λίγο στη λέξη «προσωρινός»

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως η πρόσληψη Ράνγκνικ χαρακτηρίζεται από μια λέξη. Αυτή δεν είναι άλλη από τη λέξη προσωρινός. Ο Γερμανός έρχεται με την προοπτική το καλοκαίρι να παραδώσει τα σκήπτρα σε κάποιον άλλο. Μάλιστα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο βάσει του οποίου αν πείσει, θα παραμείνει. Δεν είναι δηλαδή μια περίπτωση Σόσλκιερ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η τελευταία δουλειά του Ράγκνικ δεν ήταν δουλειά προπονητή, αλλά επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος. Έρχεται δηλαδή ως μια λύση έκτακτης ανάγκης για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο ρεαλιστικός του στόχος είναι ένας. Η είσοδος στην τετράδα. Αυτή τη στιγμή η Γιουνάιτεντ απέχει πέντε βαθμούς από την τέταρτη θέση και σίγουρα είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Το ρόστερ της είναι μακράν καλύτερο από οποιασδήποτε άλλης ομάδας διεκδικεί την τέταρτη θέση. Άλλωστε με τις Τσέλσι, Σίτι και Λίβερπουλ να έχουν κλειδώσει τις τρεις πρώτες θέσεις μόνο αυτή μένει που δίνει εισιτήριο για το Champions League. Αν η χρονιά σωθεί, ο τεχνικός που θα αναλάβει το καλοκαίρι θα βρει ένα πολύ πιο ευνοϊκό περιβάλλον να δουλέψει. Η δουλειά του Ράνγκνικ είναι να δημιουργήσει αυτό το περιβάλλον. Κι αν τα καταφέρει; Θα τελειώσει εκεί η σχέση του με το σύλλογο; Όχι.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει πως ο Γερμανός θα παραμείνει το κλαμπ, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο για άλλα δύο χρόνια. Το συμβόλαιο που υπέγραψε δηλαδή ισχύει μέχρι το 2024. Στη θεωρία το συγκεκριμένο πρότζεκτ μοιάζει ιδανικό για τη Γιουνάιτεντ. Θα είναι ευλογία για εκείνη ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό μυαλό να βρίσκεται κοντά στην ομάδα.

Ειδικά αν το καλοκαίρι προσλάβει έναν προπονητή αντάξιο των προσδοκιών, που θα μπορέσει να την επαναφέρει στο δρόμο του πρωταθλητισμού. Έφτασε ο καιρός που οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πρέπει να πάρουν σοβαρά το πρότζεκτ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μέχρι στιγμής οι αποφάσεις και οι επιλογές της διοίκησης αποδείχτηκαν πρόχειρες και λανθασμένες εκ του αποτελέσματος. Θα μπορέσει ο Ραλφ Ράνγκνικ να γίνει η αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης για τη Γιουνάιτεντ; Οι απαντήσεις προσεχώς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ