ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η heavy metal Λίβερπουλ του Κλοπ είναι και πάλι εδώ!

Η Λίβερπουλ επιβίωσε της περσινής -γεμάτης εμπόδια- σεζόν και φέτος είναι και πάλι η ομάδα που όλοι ξέραμε.

Η heavy metal Λίβερπουλ του Κλοπ είναι και πάλι εδώ!

Η σεζόν 20/21 είναι μια σεζόν που ταλαιπώρησε πολύ τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ ισοπεδώθηκε από τραυματισμούς και ατυχίες και έμεινε εκτός στόχων και μακριά από τα γνωστά της στάνταρ. Πολλοί πίστεψαν ότι αυτή θα ήταν η αφετηρία της πτώσης μιας παρέας που έκλεισε τον κύκλο της. Καμία σχέση. Οι «Κόκκινοι» άφησαν για τα καλά πίσω τους την περσινή κακή παρένθεση και είναι ξανά μια ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις. Ακριβώς όπως τη θέλει ο προπονητής της.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Heavy metal football

Πριν μερικά χρόνια ο Γιούργκεν Κλοπ είχε κληθεί να συγκρίνει το δικό του στυλ παιχνιδιού με αυτό του Αρσέν Βενγκέρ. Τότε ο Γερμανός επέλεξε μια… μουσική προσέγγιση για να αναδείξει τις διαφορές. «Του Βενγκέρ του αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας και να παίζει ποδόσφαιρο με πολλές πάσες. Είναι σαν μια ορχήστρα. Αλλά το τραγούδι της είναι σιωπηλό. Εμένα μου αρέσει περισσότερο η heavy metal. Θέλω πάντα θόρυβο». Εκείνη η δήλωση του Κλοπ έμελλε να στιγματίσει για πάντα τον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ. Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη παρομοίωση αποδείχτηκε απόλυτα εύστοχη.

Ενέργεια, πίεση, αμεσότητα. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν όσο καμία άλλη το παιχνίδι μιας ομάδας που έχει ενσωματώσει πλήρως τα θέλω του προπονητή της. Ένας τρόπος παιχνιδιού απαιτητικός, που απαιτεί υψηλά επίπεδα προσήλωσης, μα πάνω απ’ όλα αυτοθυσία. «Δεν με ενδιαφέρει να κερδίζω με 80% κατοχή. Συγγνώμη αλλά για εμένα αυτό δεν είναι αρκετό. Το μαχητικό ποδόσφαιρο, όχι το ήρεμο. Αυτό αρέσει σε εμένα».

Τα λόγια του Κλοπ ακούγονται οικεία σε όσους έχουν παρακολουθήσει τη δική του Λίβερπουλ. Μια Λίβερπουλ που μπορεί πέρυσι να έχασε το δρόμο της, όμως φέτος είναι ξανά εδώ. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει πως αυτό που είδαμε πέρυσι είχε πράγματι εξήγηση. Η ομάδα του Κλοπ χτυπήθηκε όσο καμία άλλη από τους τραυματισμούς, χάνοντας κομβικούς παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ήταν σκιά του εαυτού της και κατάφερε την τελευταία στιγμή να μπει στην τετράδα.

Κάπου εκεί, πολλοί βιαστικοί άρχισαν να μιλούν για τέλος εποχής. Μάλλον θα έπρεπε να δείξουν περισσότερο σεβασμό σε μια ομάδα που έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Η Λίβερπουλ παραμένει μια εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, η οποία μπορεί να πετύχει όλους τους στόχους που κυνηγάει. Όλα αυτά παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με μοναδική μεταγραφική προσθήκη τον Ιμπραχίμα Κονατέ. Heavy metal football is back baby!

Ο παράγοντας Φαν Ντάικ

Από τις περσινές απώλειες της Λίβερπουλ, καμία δεν ήταν πιο επίπονη από αυτή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.  Ο Ολλανδός στόπερ τραυματίστηκε σοβαρά πέρυσι τον Οκτώβρη, μετά από ένα δολοφονικό μαρκάρισμα του Πίκφορντ και έχασε ουσιαστικά όλη τη σεζόν. Η απουσία του αποδιοργάνωσε εντελώς τους «Κόκκινους». Η επιρροή του Φαν Ντάικ στο παιχνίδι της ομάδας είναι τεράστια και επεκτείνεται σε πολλούς τομείς. Δεν είναι μόνο το αμυντικό κομμάτι. Ο Ολλανδός συμβάλει τα μέγιστα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω. Η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια είναι εντυπωσιακή και η δυνατότητά του να βγάζει σωστά τη μπάλα μπροστά είναι πολύτιμη για το στυλ παιχνιδιού του Κλοπ.

Βέβαια αυτό που έλειψε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η ηγετική φυσιογνωμία του Φαν Ντάικ. Μπορεί ο Χέντερσον να είναι ο αρχηγός, μπορεί ο Σαλάχ να είναι ο καλύτερος παίκτης, όμως ο Ολλανδός στόπερ είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας. Η δική του φωνή είναι αυτή που ακούγεται περισσότερο μέσα σε έναν αγώνα. Αυτός είναι που κατευθύνει όλο το παιχνίδι και προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε του ενέργεια.

Η μεταγραφή του από τη Σαουθάμπτον το 2018 ήταν αυτή που άλλαξε επίπεδο τη Λίβερπουλ και την μετέτρεψε σε διεκδικήτρια των σημαντικότερων τροπαίων. Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν τόσο το κλαμπ, όσο και ο ίδιος ο παίκτης, έδωσαν μεγάλο βάρος στην αποθεραπεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν Φαν Ντάικ που δεν έχει επηρεαστεί από το μεγάλο διάστημα αποχής. Έναν αμυντικό σημείο αναφοράς που αλλάζει τα δεδομένα για τους «Κόκκινους».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 30χρονος στόπερ έχει παίξει κάθε διαθέσιμο λεπτό στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Η Λίβερπουλ έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα στην Premier League, πίσω από Τσέλσι και Σίτι, όμως την ίδια στιγμή έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Δίπλα στον Φαν Ντάικ, θα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί και ο 22χρονος Κονατέ. Ένα παιδί με τεράστια προσόντα που έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει σημαντικό παίκτη για το κλαμπ τα επόμενα χρόνια.

Ικανή για όλα, με έναν αστερίσκο

Με τις εμφανίσεις της από το Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, η Λίβερπουλ έχει πείσει άπαντες πως οφείλουν να την πάρουν στα σοβαρά. Στην Αγγλία δείχνει πως θα ακολουθήσει μέχρι τέλους Τσέλσι και Σίτι, σε μια κούρσα πρωταθλήματος που έχει όλες τις προϋποθέσεις να μείνει στην ιστορία. Η διαφορά της από την κορυφή βρίσκεται στο -2 και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της. Όσο για το Champions League, εκεί είναι σαρωτική.

Στον αντικειμενικά πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, η ομάδα του Κλοπ έκανε χαβαλέ. Κέρδισε όπου βρήκε τις Μίλαν, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης και καθάρισε την πρόκριση από την 4η αγωνιστική με συνοπτικές διαδικασίες. Πλέον ετοιμάζεται για την φάση των νοκ άουτ, με φιλοδοξίες να φτάσει και εκεί μέχρι το τέλος του δρόμου. Προφανώς και η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα που κοιτάει ψηλά. Έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί να πετύχει σε ό,τι κυνηγάει. Διαθέτει προπονητή και παίκτες παγκόσμιας κλάσης και το ποδόσφαιρο που παίζει εκτός από θέαμα, φέρει και αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κάτι που της λείπει. Βάθος στο ρόστερ.

Εδώ και χρόνια γίνεται κουβέντα σχετικά με τις επιλογές πρώτης γραμμής που διαθέτει ο Κλοπ. Σίγουρα υπάρχει μια εξαιρετική πρώτη εντεκάδα και ακόμα 3-4 παίκτες που μπορούν να σταθούν σε αντίστοιχο επίπεδο. Από εκεί και πέρα όμως οι επιλογές περιορίζονται αισθητά. Βέβαια αυτό δεν την εμπόδισε από το να κάνει κορυφαίου επιπέδου πρωταθλητισμό τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει όμως και το περσινό παράδειγμα. Κι αυτό μας έδειξε πως όταν ήρθαν αρκετές απουσίες μαζεμένες η ομάδα καρτέρευσε ολοκληρωτικά. Δεν ήταν απλά τα κακά αποτελέσματα.

Η Λίβερπουλ ήταν αγνώριστη. Έχασε τον χαρακτήρα και το στυλ της. Έμοιαζε σαν ένα σύνολο που βρίσκεται για πρώτη φορά. Χωρίς καθόλου αρχές στο παιχνίδι της. Και μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση, όμως ποτέ δεν ξέρεις πότε η ατυχία θα σου χτυπήσει την πόρτα. Αν πάντως αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις η αρμάδα του Κλοπ δεδομένα θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ