ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Κόκκινο «ποτάμι» παρέσυρε την Έβερτον! (vid)

Η Λίβερπουλ έκανε... πλάκα στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον (4-1) κι έδειξε πως είναι σε απίθανο «φεγγάρι» κι έτοιμη να κυνηγήσει τον τίτλο ως το τέλος.

Κόκκινο «ποτάμι» παρέσυρε την Έβερτον! (vid)

Τα ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον έχουν πάντα ένταση, μάχες και θέαμα. Ωστόσο, στη φετινή τους μονομαχία στο «Γκούντισον Παρκ», η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετέτρεψε το ντέρμπι σε… περίπατο. Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο οι «κόκκινοι» διέλυσαν με 4-1 τα ζαχαρωτά και παραμένουν στο κυνήγι του τίτλου στην Premier League. Δύο γκολ για τον απίθανο Μοχάμεντ Σαλάχ, βρήκαν δίχτυα και οι Χέντερσον, Ζότα, ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Γκρέι. Απίθανο ρεκόρ της Λίβερπουλ με 18 σερί εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όπου σκόραρε 2+ φορές.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πρώτο μέρος «φωτιά»

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ μόλις στο 2′. Από κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Μάτιπ πήρε μόνος του την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Κάτι που έφτασαν κοντά να πετύχουν στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Ζότα έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Σαλάχ να κάνει την προβολή και να αστοχεί. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 8′ ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αιγύπτιου στην κίνηση, από γύρισμα του Μανέ.

Ωστόσο, στο 10′ οι «κόκκινοι» πήραν το προβάδισμα. Ο Ρόμπερτσον γύρισε ωραία στο ύψος της περιοχής και ο Χέντερσον με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0! Η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πίκφορντ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Το παιχνίδι γινόταν μόνο προς την περιοχή της Έβερτον και στο 20′ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά δίχτυα. Ο Χέντερσον έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Σαλάχ κι εκείνος πλάσαρε ψύχραιμα τον Πίκφορντ για το 2-0!

Η Έβερτον άρχισε να παίρνει τα πάνω της και στο 38′ κατάφερε να μειώσει το σκορ στην πρώτη της στιγμή στο ματς. Ο Ριτσάρλισον έβγαλε ωραία κάθετη με το εξωτερικό στον Γκρέι κι εκείνος νίκησε τον Άλισον για το 2-1! Το παιχνίδι είχε εκπληκτικό ρυθμό και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ «άγγιξε» ξανά το γκολ. Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μανέ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνιά του. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή σ’ ένα απίθανο πρώτο μέρους, με τους «κόκκινους» να προηγούνται με 2-1.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Λίβερπουλ

«Πάρτι» της Λίβερπουλ στο δεύτερο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό. Στο 49′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε υπέροχα τον Μανέ μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος άργησε και το σουτ του κοντραρίστηκε. Στο 65′, όμως, η Λίβερπουλ δίχτυα και πάλι. Από κόρνερ της Έβερτον, η άμυνα της Λίβερπουλ έδιωξε, ο Κόουλμαν έχασε την μπάλα από τον Σαλάχ, κι εκείνος αφού διέσχισε πάνω από το μισό γήπεδο πλάσαρε σωστά τον Πίκφορντ για το 3-1!

Από το γκολ της Λίβερπουλ και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά στην αναμέτρηση. Από τη μια οι «κόκκινοι» διατηρούσαν σχετικά εύκολα την κατοχή και δεν απειλούνταν. Από την άλλη, η Έβερτον προσπαθούσε να ανεβάσει τις γραμμές της και να ψάξει κάποια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. Μάλιστα, τα «ζαχαρωτά» άφηναν κενά στην άμυνα τους και οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύθηκαν στο 79′. Ο Ρόμπερτσον βρήκε τον Ζότα στην περιοχή εκείνος «άδειασε» τον Άλαν και με τρομερό σουτ έκανε το 4-1! Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τη Λίβερπουλ να μετατρέπει σε περίπατο το ντέρμπι.

Με τη νίκη αυτή η Λίβερπουλ έφτασε τους 31 βαθμούς σε 14 αγωνιστικές κι έμεινε στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και δύο από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Από την άλλη η Έβερτον έμεινε χωρίς νίκη για όγδοη σερί αγωνιστική (έξι ήττες, δύο ισοπαλίες) και στους 15 βαθμούς, όντας μόλις στη 14η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Έβερτον (Ράφα Μπενίτεθ): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρεϊ, Κιν, Ντίνιε, Τάουνσεντ (73′ Ντελφ), Άλαν, Ντουκουρέ, Γκρέι (85′ Τοσούν), Ριτσάρλισον, Ροντόν (59′ Γκόρντον).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (75′ Μίλνερ), Χέντερσον (83′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (87′ Μιναμίνο).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ