Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
«Κηδεία» στη Νάπολι και όνειρα… Scudetto η Αταλάντα!
Serie A

«Κηδεία» στη Νάπολι και όνειρα… Scudetto η Αταλάντα!

Η Αταλάντα έκανε μια μεστή εμφάνιση κι έπειτα από ένα απίθανο ματς με συνεχείς εναλλαγές, πήρε τη νίκη στην έδρα της Νάπολι (3-1), κάνοντας όνειρα μέχρι και για πρωτάθλημα.

04.12.2021 | 23:45

Ήταν το παιχνίδι της αγωνιστικής προτού καν οι δυο τους διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους. Νάπολι και Αταλάντα, πιθανώς οι δύο πιο fun to watch ομάδες της Serie A βρίσκονταν η μια απέναντι στην άλλη. Στόχος τους να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κορυφή. Στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», μετά από ένα ματς γεμάτο εναλλαγές και τρομερό ποδόσφαιρο η ομάδα του Μπέργκαμο ήταν αυτή που «χαμογέλασε». Με μια εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έφυγε με το «διπλό» από τη Νάπολη (3-2) και κάνει όνειρα για πρωτάθλημα. Έπεσαν από την κορυφή οι «παρτενοπέι», που είναι στο -2 από τη Μίλαν, δύο βαθμούς πιο κάτω η Αταλάντα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

«Μια σου και μια μου» στο πρώτο ημίχρονο

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν γρήγορος από το ξεκίνημα της, με την Νάπολι να «αγγίζει» το γκολ στο 5′. Από εκτέλεση κόρνερ του Λοσάνο, ο Ζεσούς πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι «παρτενοπέι» εκείνη τη στιγμή, το πέτυχε η Αταλάντα μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο Ζάπατα βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, κράτησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στον Μαλινόφσκι, που με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0!

Η Νάπολι ξαναπήρε τα ηνία του ματς κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 13′. Ο Ρούι έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Λοσάνο να κάνει την προβολή, αλλά να μπερδεύεται και να αστοχεί προ κενής εστίας. Το παιχνίδι πήγαινε πάνω κάτω και στο 24′ το φαλτσαριστού πλασέ του Ζαπάτα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Οσπίνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζαπακόστα μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, με τον Οσπίνα να διώχνει εντυπωσιακά.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους μετά από τις ευκαιρίες της Αταλάντα και στο 40′ ισοφάρισαν. Ο Μάλκουιτ έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και γύρισε για τον Ζιελίνσκι, που με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-1! Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε ο Πολωνός να βρει ξανά δίχτυα. Η Νάπολι έφυγε ωραία στην κόντρα και ο Μάλκουιτ του έστρωσε ωραία την μπάλα, αλλά το πλασέ του έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ματς «φωτιά» στο δεύτερο μέρος και… ριφιφί της Αταλάντα

Παρά τη διακοπή του ημιχρόνου, ο ρυθμός συνέχισε να είναι φρενήρης και με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Νάπολι πήρε το προβάδισμα. Στο 47′ ο … έβγαλε την κάθετη στον Μέρτενς στον κενό χώρο κι εκείνος νίκησε τον Μούσο στο τετ-α-τετ για το 2-1! Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, η Αταλάντα «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Μέλε έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Ζαπάτα να παίρνει την κεφαλιά και να σημαδεύει το δοκάρι του Οσπίνα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του ματς και στο 65′ ο Οσπίνα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζαπάτα. Ωστόσο, μόλις ένα λεπτό αργότερα οι «μπεργκαμάσκι» βρήκαν δίχτυα. Ο Τολόι έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ντεμιράλ, που είχε προωθηθεί κι εκείνος με τρομερό τελείωμα έκανε το 2-2! Μάλιστα, στο 72′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ. Ο Ίλισιτς έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και έστρωσε στον Φρόιλερ που έκανε το 3-2 με όμορφο πλασέ!

Η Νάπολι «ξύπνησε» μετά την ανατροπή και στο 76′ ο Μούσο έδιωξε εντυπωσιακά τη σέντρα σουτ του Μάλκουιτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς και στο 93′ το γυριστό του Πετάνια από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς με το 3-2 να μένει ως το τέλος. Με τη νίκη αυτή η Αταλάντα έφτασε τους 34 βαθμούς σε 16 αγωνιστικές, όντας πλέον μόλις στο -4 από την πρωτοπόρο Μίλαν. Από την άλλη η Νάπολι έμεινε στους 36 βαθμούς κι έπεσε από την κορυφή, όντας πλέον στην τρίτη θέση της Serie A.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Μάλκουιτ (85′ Πολιτάνο), Λομπότκα (56′ Ντέμε), Ζιελίνσκι, Ρούι, Λοσάνο (67′ Ουνάς), Ελμάς, Μέρτενς (67′ Πετάνια).

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Τσαπακόστα (46′ Χάτεμπουρ), Ντε Ρούν, Φρόιλερ, Μέλε (83′ Τζιμσίτι), Πεσίνα (56′ Ίλισιτς), Μαλινόφσκι, Ζαπάτα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version