ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
Αλ Νασρ: On fire o Κριστιάνο με το «τέλειο» χατ-τρικ! (vids)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης πρώτα γέλασαν με τα χάλια της Μπαρτσελόνα και μετά πανηγύρισαν το πρωτάθλημα! (pic)
Διπλό δώρο* Πάσχα από την Betsson
Με «ντόρτια» στην Μπαρτσελόνα έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρεάλ η Χιρόνα και πέρασε στο Champions League! (vid)
Ο Χάαλαντ ΓΛΕΝΤΗΣΕ τη Γουλβς και «βλέπει» το Πρωτάθλημα! (vid)
Χιρόνα – Μπαρτσελόνα: Μαγικός Πόρτου και η Ρεάλ ήδη πανηγυρίζει! (vids)
Στην Premier League η Ίπσουιτς μετά από 22 χρόνια!
Χατ-τρικ στο ημίχρονο από τον Χάαλαντ και «καθαρίζει» η Σίτι τη Γουλβς! (vids)
Και ποιος δεν δάκρυσε με τη χειρονομία του Ρόις στο τέλος! (vids)
Η Ρεάλ νίκησε, αλλά ήδη ετοιμάζεται για Μπάγερν! (vid)
Ακόμη μία στιγμή μαγείας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ντίας! (vid)
Θρίαμβος της Στουτγκάρδης, με το μυαλό στη Μαδρίτη η Μπάγερν! (vid)
Πεντάρα και θέαμα η Ντόρτμουντ μετά το αντίο του Ρόις (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Ο Λέβα σκότωσε τη Ντόρτμουντ και έδωσε στη Μπάγερν το ντέρμπι κορυφής! (vid)

Επέστρεψε στη Βεστφαλία και στοίχειωσε ξανά τη Ντόρτμουντ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σκοράροντας δύο φορές στη νίκη της Μπάγερν στο «κλάσικερ»!

Ο Λέβα σκότωσε τη Ντόρτμουντ και έδωσε στη Μπάγερν το ντέρμπι κορυφής! (vid)

Γεμάτο δράση, γκολ και απίστευτο θέαμα ήταν ακόμα ένα «κλάσικερ» ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Αν και οι Βαυαροί επικράτησαν με 3-2, το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά μοιρασμένο με πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκότωσε ξανά την άλλοτε αγαπημένη του Ντόρτμουντ και με δύο δικά του γκολ έδωσε τη νίκη στη Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ τις αντεπιθέσεις και η Μπάγερν τα… δώρα!

Με υποδειγματική αντεπίθεση και τρεις πάσες στο 3ο λεπτό ο Χάαλαντ κινήθηκε στον χώρο και βγήκε μπροστά από τον Νόιερ. Ο Γερμανός κίπερ ωστόσο είχε προλάβει να βγει από την περιοχή του και να διώξει τη μπάλα. Τελικά, παλι με μπαλιά στον χώρο ήρθε το πρώτο γκολ για τη Ντόρτμουντ. Σε ρόλο κρυφού φορ ο Μπραντ πάτησε στην περιοχή, άδειασε τον Ντέιβις και άνοιξε το σκορ για τους Βεστφαλούς!

Το προβάδισμα όμως δεν θα κρατούσε για πολύ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τον Ρόμπερτ Λεαβντόφσκι να τους εκτελεί για ακόμα μια φορά. Ο Χούμελς έκανε τραγικό λάθος στο κέντρο μετά την πίεση του Μίλερ, ο Λεβαντόφσκι ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ισοφάρισε μόλις στο 9′.

Ο ρυθμός όπως ήταν αναμενόμενο ξέφυγε και πλέον η Μπάγερν είχε τη σχετική υπεροχή! Πιέζοντας συνεχώς τους γηπεδούχους, μέσα από φτηνά λάθη έφτανε κοντά στο γκολ, ποτέ όμως πολύ κοντά. Στο 26′ ο Κομάν ηττήθηκε από τον εξαιρετικό φέτος Κόμπελ, ο οποίος κράτησε το 1-1 στο σκορ.

Οι αντεπιθέσεις συνέχισαν να είναι το μεγάλο όπλο των Βεστφαλών. Και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Χάαλαντ κάλπασε στην πλάτη της άμυνας των Βαυαρών. Ο Νορβηγός από πλάγια θέση μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε διαγώνια, με τη μπάλα να μην του κάνει όμως το χατίρι για λίγα εκατοστά.

Το γκολ ωστόσο ήρθε για ακόμα μια φορά από τους φιλοξενούμενους. Μετά από νέο λάθος του Χούμελς σε φάση διαρκείας, ο Κομάν σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και σκόραρε, δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου.

Από το σημείο του πέναλτι ο Λέβα έδωσε νικητή στο ντέρμπι!

Η φύση του παιχνιδιού συνέχισε να είναι εκρηκτική και μετά την επανέναρξη. Μόλις 2 λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ ισοφάρισε. Από τη δεξιά πλευρά ο Ρόις έστρωσε στον Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Νορβηγός με άριστο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ, που απλά μάζεψε τη μπάλα από την εστία του.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μάρκο Ρόις ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησες να μην ελέγχει το VAR. Ο ρυθμός παρέμεινε ξέφρενος και ο Κομάν άγγιξε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε.  Μετά από τρομακτική σύγκρουση του Μπραντ με τον Ουπαμεκανό, ο Γερμανός μεταφέρθηκε εσπευσμένα εκτός αγωνιστικού χώρου, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Τελικά, ο Ματς Χούμελς έκανε και τρίτο λάθος στο παιχνίδι, το οποίο κόστισε στην ομάδα του. Κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή, ο διεθνής Γερμανός αμυντικός υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Λεβαντόφσκι, για το 3-2 της Μπάγερν και το 16ο προσωπικό του γκολ  πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο διαιτητής απέβαλε τον Μάρκο Ρόζε, δείχνοντας του δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Παίζοντας τα πλέον όλα για όλα, η Ντόρτμουντ έφυγε στην επίθεση. Στο 85′ ο Μπέλινγχαμ με κεφαλιά ήταν πολύ κοντά στο γκολ, ενώ ο Μάλεν στο 90+3′ με ψαλιδάκι λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον Κόμπελ εκτός εστίας, ο Τολισό έχασε ένα φαινομενικά εύκολο γκολ.

Το 3-2 δεν άλλαξε και τελικά η Μπάγερν πανηγύρισε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι, παίρνοντας αέρα τεσσάρων βαθμών από τους Βεστφαλούς. Χορταστικό ντέρμπι για τους ουδέτερους με παράπονα διαιτησίας από τους γηπεδούχους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ