ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η καρδία της πρωταθλήτριας Ίντερ βάζει φωτιά στο Καμπιονάτο!

Μετά από ένα εντυπωσιακό comeback, η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή και μοιάζει έτοιμη για όλα.

Η καρδία της πρωταθλήτριας Ίντερ βάζει φωτιά στο Καμπιονάτο!

Η Ίντερ κατέκτησε πέρυσι με σχετική άνεση το πρωτάθλημα στην Ιταλία και έδειχνε ικανή να χτίσει τη δική της δυναστεία. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν με την πανδημία ανάγκασαν τον σύλλογο να αποδυναμωθεί. Οι απώλειες των Κόντε, Λουκάκου και Χακίμι ήταν πράγματι τεράστιες και οι «Νερατζούρι» έμοιαζαν να κάνουν ένα βήμα πίσω. Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα είδαν τις Μίλαν και Νάπολι να ανοίγουν τη διαφορά και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βιάστηκαν να τους διαγράψουν από την κούρσα του τίτλου. Ας πρόσεχαν.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Η καρδιά της πρωταθλήτριας

Προφανώς για τους λίγο πιο ψύχραιμους η διαγραφή της Ίντερ από την κούρσα του φετινού «Σκουντέτο» ήταν απλά μια ανοησία. Σίγουρα οι «Νερατζούρι» αποδυναμώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν θα έκαναν τα πάντα για υπερασπιστούν το στέμμα τους. Άλλωστε με τη Γιουβέντους να παραπαίει, ο ανταγωνισμός τους έχει περιορισμένο… ταβάνι. Ας μη γελιόμαστε. Νάπολι και Μίλαν είναι σίγουρα δύο εξαιρετικές ομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση φόβητρα. Και οι δύο έχουν χτυπητές αδυναμίες και αρκετά κοντά ρόστερ.

Δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να πάνε τρένο καθόλη τη διάρκεια μιας σεζόν. «Παρτενοπέι» και «Ροσονέρι» είχαν όντως εντυπωσιακές εκκινήσεις στη σεζόν. Πριν μερικές αγωνιστικές είχαν ξεφύγει παρέα στην κορυφή, αφήνοντας στην τρίτη θέση και στο -7 την Ίντερ. Όλοι ξέρουμε πως για ομάδες γαλουχημένες στον πρωταθλητισμό αυτή η διαφορά είναι μια διαφορά που δύσκολα ανατρέπεται. Μίλαν και Νάπολι όμως δεν είναι τέτοιες ομάδες. Η Ίντερ δεν πανικοβλήθηκε όταν έμεινε πίσω. Το ακριβώς αντίθετο. Χωρίς καθόλου πανικό και με εντυπωσιακή ανασυγκρότηση γύρισε την κατάσταση.

Λίγες βδομάδες αργότερα έχει βάλει τη Νάπολι από κάτω της και έχει τη συμπολίτισσα Μίλαν στο -1. Χωρίς καμία αμφιβολία οι «Νερατζούρι» είναι αυτή τη στιγμή η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στην Ιταλία. Στα τελευταία εφτά παιχνίδια τους, μετρούν έξι νίκες και μία ισοπαλία. Κατά τη διάρκεια αυτού του σερί έχουν κερδίσει Νάπολι και Ρόμα, ενώ η μοναδική τους ισοπαλία ήρθε απέναντι στη Μίλαν. Σε ένα ντέρμπι που κυριάρχησαν απόλυτα και το τελικό σκορ τους αδικεί.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι δείχνει να λύνει προβλήματα που την ταλαιπώρησαν στην αρχή της σεζόν και να αποκτά ρυθμό. Το μομέντουμ είναι με το μέρος της και η κορυφή μοιάζει θέμα χρόνου. Μπορεί οι απώλειες του καλοκαιριού να ήταν μεγάλες, όμως οφείλει να βγάλει κανείς το καπέλο στην Ίντερ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση. Οι αντικαταστάτες όσων αποχώρησαν μπορεί να έχουν λιγότερο ηχηρά ονόματα, αλλά μέχρι στιγμής διαθέτουν ανάλογη χάρη.

Ρεσιτάλ διαχείρισης

Ποιους έχασε η Ίντερ το καλοκαίρι; Τον προπονητή που την ξανά έκανε πρωταθλήτρια, τον αρχισκόρερ της και τον μπακ χαφ σημείο αναφοράς της. Ο Κόντε είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στον πλανήτη, ενώ οι Λουκάκου και Χακίμι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα φορ και πλάγια μπακ αντίστοιχα. Η Ίντερ προφανώς και δεν ήθελε να τους χάσει. Αναγκάστηκε, εξαιτίας της οικονομικής τρύπας που άνοιξε στα ταμεία της η πανδημία. Όπως ήταν λογικό η αποχώρηση τριών πυλώνων της ομάδας σκόρπισε απαισιοδοξία στο γύρω περιβάλλον.

Εκεί που όλοι νόμιζαν πως η Ίντερ θα κυριαρχήσει στην Ιταλία τα επόμενα χρόνια, εκείνη ξαφνικά έκανε πολλά βήματα πίσω. Γιατί όταν χάνεις τον προπονητή σου και τους δύο καλύτερούς σου παίκτες αυτό κάνεις. Βήματα πίσω. Η μήπως όχι; Οι «Νερατζούρι» δεν μπορούσαν να καλύψουν τις απώλειες με αντίστοιχου επιπέδου λύσεις. Έπρεπε να βρουν κάτι αρκετά πιο οικονομικό και κατά πάσα πιθανότητα λιγότερο ποιοτικό.

Στην άκρη του πάγκου, ο Σιμόνε Ιντζάγκι ήρθε να αντικαταστήσει τον Κόντε με το μισό συμβόλαιο. Όσο για τους παίκτες; Λουκάκου και Χακίμι πωλήθηκαν για 175 εκατομμύρια ευρώ σε Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν. Σε αυτούς προσθέστε και τον Πολιτανό που ήταν δανεικός στη Νάπολι και αγοράστηκε για 19 εκατομμύρια  Στη θέση τους ήρθαν ο Τζέκο με ελεύθερη μεταγραφή, ο Ντάμφρις με 12 εκατομμύρια, ο Τσαλχάνογλου κι αυτός ελεύθερος και ο Κορέα δανεικός από τη Λάτσιο.

Επομένως μιλάμε για έσοδα της τάξης των 194 εκατομμυρίων, τη στιγμή που τα έξοδα δεν ξεπέρασαν καν τα 20. Όσοι παίκτες ήρθαν, έχουν αυτή τη στιγμή κομβικό ρόλο στα πλάνα του Ιντζάγκι. Ο Τζέκο είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Τσαλχάνογλου ο δεύτερος σε ασίστ, ο Ντάμφρις καλύπτει αξιοπρεπέστατα το κενό του Χακίμι και ο Κορέα δίνει πολύτιμες λύσεις συνεχώς. Με τούτα και με κείνα η Ίντερ βρίσκεται για τα καλά το κόλπο του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League. Εκεί που πέρυσι αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Χρονιά ευκαιρία

Μπορεί Νάπολι και Μίλαν να κέρδισαν τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα, ωστόσο για εμάς η Ίντερ ήταν πάντα το φαβορί και για τη φετινή Serie A. Ειδικά όταν είδαμε πως ούτε ο Αλέγκρι μπορεί να αναστήσει τη Γιουβέντους μας διαλύθηκε κάθε αμφιβολία. Οι «Νερατζούρι» έχουν ότι χρειάζεται για να κόψουν πρώτοι το νήμα. Ή αν θέλετε οι αντίπαλοί τους δεν έχουν ότι χρειάζεται για να κρατήσουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Αν τελικά η ομάδα του Ιντζάγκι τα καταφέρει, θα έχει βγει με τον καλύτερο τρόπο από μια κρίση που δεν πρόλαβε καν να μπει.

Η φετινή σεζόν είναι μια ευκαιρία για εκείνη προκειμένου να πατήσει γερά στα πόδια της. Τα έσοδα από τις μεταγραφές και από το Champions League θα βοηθήσουν να κλείσουν οι περισσότερες αν όχι όλες οι τρύπες. Έτσι το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να κοιτάξει και πάλι στα πιο ψηλά ράφια του μεταγραφικού παζαριού. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να συνεχίσει την εξέλιξή της που με βίαιο τρόπο διακόπηκε φέτος. Γιατί ένα κλαμπ αυτού του βεληνεκούς δεν αρκείται στο να ξεχωρίζει μόνο εντός συνόρων.

Η Ίντερ φιλοδοξεί να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του  Champions League, για πρώτη φορά μετά το 2012, είναι ένα πρώτο βήμα αλλά σε καμία περίπτωση αρκετό. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων οι «Νερατζούρι» θα πάνε στο «Μπερναμπέου» για το διπλό που θα τους δώσει την πρώτη θέση. Είτε τα καταφέρουν, είτε όχι θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση.

Να αποδείξουν ότι μπορούν να κρατήσουν πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Όπως ακριβώς κάνουν οι μεγάλες ομάδες δηλαδή. Μπορεί η φετινή σεζόν να ξεκίνησε για την Ίντερ μέσα στην γκρίνια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να τελειώσει έτσι. Το κλίμα γυρίζει, η ομάδα ρολάρει και καταλαβαίνει ότι μπορεί να πιάσει τους φετινούς της στόχους. Θα καταφέρει να χτίσει πάνω στο καλό της τωρινό φεγγάρι; Δείχνει να μπορεί, οφείλει να το αποδείξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ