ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Φιορεντίνα έχει πάλι παλμό χάρις στον… γιατρό Ιταλιάνο!

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, η Φιορεντίνα έχει καταφέρει να αναδυθεί από τα τάρταρα της βαθμολογίας, με τους φίλους της να ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια

Η Φιορεντίνα έχει πάλι παλμό χάρις στον… γιατρό Ιταλιάνο!

Τέσσερις προπονητές χρειάστηκε να αλλάξει τα τελευταία χρόνια η Φιορεντίνα για να αποφύγει την καταστροφή. Σε μερικές καταστροφικές σεζόν που η ομάδα φλέρταρε επικίνδυνα με τον ντροπιαστικό υποβιβασμό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όμως κατάφερνε να τα βγάλει πέρα. Μοντέλα, Ιακίνι, Πραντέλι και Ιακίνι (δεύτερη φορά) δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα ουσιαστικό, και ο σύλλογος της Τοσκάνης βολόδερνε χαμηλά στη βαθμολογία. Προπονητές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ζεσταμένο φαγητό, έχοντας περάσει ξανά στο παρελθόν από τη Φλωρεντία. Μέχρι που ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ρόκο Κόμισο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και εμπιστεύτηκε νέο αίμα για τον πάγκο. Είδε στον Βιντσέντζο Ιταλιάνο τον άνθρωπο που μπορεί να δώσει νέα γραμμή στον σύλλογο. Και μέχρι στιγμής δικαιώνεται για την επιλογή του, στηρίζοντας και ο ίδιος έμπρακτα.

Ξήλωμα στο μισό ρόστερ και από την αρχή!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι «βιόλα» ήταν ιδιαίτερα πολυάσχολοι στο μεταγραφικό παζάρι. Όχι τόσο από προσθήκες παικτών, όσο αποδεσμεύσεις. Συνολικά έντεκα παίκτες πήραν δρόμο για άλλη ομάδα, μεταξύ των οποίων και ο… «αειθαλής» Φρανκ Ριμπερί. Μαζί με τον πολύπειρο Μπόρχα Βαλέρο, ο Γάλλος αποχώρησε καθώς θεωρήθηκε πολύ μεγάλος. Παράλληλα, παίκτες οι οποίοι αξιολογήθηκαν κατώτεροι του απαιτούμενου επιπέδου, παραχωρήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Κάτι που το ιδιαίτερα μεγάλο ρόστερ της ομάδας επέτρεπε να γίνει, χωρίς να υπάρξουν τεράστια κενά.

Την ίδια ώρα ήρθαν ενισχύσεις. Ναι μεν φθηνές (περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ όλες μαζί), αλλά στις θέσεις που χρειαζόταν βοήθεια. Το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε ήταν αυτό του Νίκολας Γκονζάλες. Βασικός στη Στουτγάρδη, αλλά και την εθνική Αργεντινής, ο 23χρονος ήταν αυτός που χρειαζόταν για να αντικαταστήσει τον εξαιρετικό αλλά πλέον μεγάλο Ριμπερί. Παράλληλα, με συνοπτικές διαδικασίες αποκτήθηκαν και δύο ονόματα στην άμυνα. Πολ Λιρόλα και Χερμάν Πετσέλα πουλήθηκαν σε Μαρσέιγ και Μπέτις, ανοίγοντας χώρο για τους Οντριοθόλα και Νάστασιτς. Ο Ισπανός μπακ ήρθε με την ελπίδα να αναστήσει την καριέρα του (κάτι που κάνει), ενώ ο Σέρβος επέστρεψε μετά από εννιά χρόνια απουσίας. Χαμηλό κόστος και ρίσκο, με μεγάλη ανταμοιβή για τη Φιορεντίνα.

Δανεικός ήρθε και ο Λούκας Τορέιρα, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να φύγει από την Άρσεναλ και το ψυχρό Λονδίνο. Η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται, καθώς αποτελούσε γνωστό μέρος για τον ίδιο. Στο παρελθόν Πεσκάρα και Σαμπντόρια τον είχαν φιλοξενήσει στην ομάδα τους και η Φιορεντίνα έμοιαζε άριστη επιλογή για τον ίδιο. Μάλιστα, μέσα σε λίγους μήνες έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ξεκινώντας συνήθως βασικός δίπλα στον Άλφρεντ Ντάνκαν. Έχοντας ως κριτήριο τις εμφανίσεις του, είναι πολύ πιθανό η ρήτρα των 15 εκατομμυρίων ευρώ να ενεργοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Φιορεντίνα δεν είναι πλέον μόνο one man show

Ένα από τα πράγματα για τα οποία η Φιορεντίνα είχε γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια ήταν για τους εξαιρετικούς παίκτες που τράβαγαν μόνοι τους το «κάρο» της ομάδας. Ο Φεντερίκο Μπερναντέσκι αρχικά, ο Φεντερίκο Κιέζα στη συνέχεια και πλέον ο Ντούσαν Βλάχοβιτς. Και οι τρεις προαναφερθέντες παίκτες, ξεχώριζαν από χιλιόμετρα ως οι καλύτεροι παίκτες της Φιορεντίνα. Οι δύο πρώτοι, σχεδόν μόνοι τους τράβαγαν την υπόλοιπη ομάδα, η οποία ωστόσο αποδεικνυόταν πολύ «βαριά». Μέχρι που έφτασαν στο σημείο να χάσουν την υπομονή τους και να καταφύγουν στο άλλο στρατόπεδο. Αυτό της μισητής Γιουβέντους.

Αναμφισβήτητα και τα τελευταία δύο χρόνια, το όνομα ενός παίκτη λάμπει στην Τοσκάνη. Αυτό του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας χωρίς καμία αμφιβολία, ο Σέρβος τόσο πέρσι, όσο και φέτος σκοράρει ασταμάτητα. Η διαφορά ωστόσο στην περασμένη με τη φετινή σεζόν είναι σημαντική. Πέρσι, ο νεαρός Σέρβος σκόραρε πολύ και «έλαμπε» σε μια ομάδα που δεν ήταν καλή. Ναι μεν ο ίδιος διέπρεπε, όμως όχι και η μάδα του, η οποία τερμάτισε μόλις στην 13η θέση.

Φέτος όμως έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή σε όλους τους τομείς. Μπορεί ο Βλάχοβιτς να παραμένει το μεγάλο αστέρι της ομάδας, όμως τα υπόλοιπα γύρω του είναι πολύ διαφορετικά. Πλέον το σύνολο δουλεύει και για αυτόν και όχι μόνο το αντίθετο. Αντί ο Βλάχοβιτς να παλεύει να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του, τη βοηθά να αναρριχηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Μετά από μόλις 16 αγωνιστικές στην Serie A, η βαθμολογική συγκομιδή της Φιορεντίνα είναι 26 βαθμοί, ή αλλιώς 14 λιγότεροι από ότι πέτυχε σε ολόκληρή την περασμένη χρονιά. Ισόβαθμοι στην 6η θέση με τη μισητή Γιουβέντους, οι «βιόλα» κυνηγούν μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το όραμα του Ιταλιάνο και του Κόμισο εξελίσσεται πολύ καλά!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο αρχιτέκτονας της Φιορεντίνα τους τελευταίους μήνες δεν είναι προπονητής σε υψηλό επίπεδο περισσότερο από τρία χρόνια. Χωρίς γνωριμίες ή κάποια θέση παλιότερα στην ομάδα, ήρθε με την αξία του στην Τοσκάνη. Όντας δύο χρόνια στη Σπέτσια, ο 43χρονος τεχνικός έδειξε ποιο στυλ ποδοσφαίρου του αρέσει. Το γρήγορο και επιθετικό. Κάτι που προσπάθησε να εφαρμόσει και με την άσημη και αρκετά αδύναμη Σπέτσια. Την πρώτη χρονιά κατάφερε να ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία την μικρή ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της! Συνεχίζοντας, τη δεύτερη σεζόν την κράτησε και στη Serie A, παίζοντας αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο, παρότι το υλικό της ομάδας δεν ήταν έτοιμο για κάτι τέτοιο (δέκατη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα).

Αυτή η φιλοδοξία είναι που άρεσε στους ανθρώπους της Φιορεντίνα. Από τον ειδικό αποφυγών υποβιβασμού, Ιακίνι, ήταν μια τεράστια αλλαγή στη φιλοσοφία της ομάδας. Μια αλλαγή που ωστόσο όφειλε να κάνει για το καλό του ο σύλλογος της Τοσκάνης. Τόσα χρόνια στη λογική «κάλλιο πέντε και στο χέρι», οι «βιόλα» δεν κατάφεραν να προκόψουν. Ο καιρός για αλλαγή πλεύσης ήταν πλέον ιδανικός, με τις ευλογίες μάλιστα του Κόμισο.

Από το 2019 και όταν ανέλαβε την ιταλική ομάδα, ο Ιταλοαμερικάνος επενδυτής έχει δείξει πως δεν θέλει να κρατήσει απλά στο ίδιο επίπεδο την ομάδα. Οι προ ημερών δηλώσεις του σχετικά με τον Ντούσαν Βλάοχοβιτς δείχνουν ακριβώς τη στάση που θέλεις να έχει ο διοικητικός σου ηγέτης. Ακόμα, ήδη εξετάζει τρόπους να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ της Φιορεντίνα, με τον Ικονέ να πλησιάζει στο «Αρτέμιο Φράνκι». Μεταγραφή η οποία δείχνει πως ο Κόμισο θέλει πολύ την επιτυχία και δεν τον ενοχλεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για αυτή…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ