ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το ανεξίτηλο μεγαλείο του Ινιέστα δεν ξεθωριάζει ούτε στην Ιαπωνία!

Στα 37 του χρόνια ο Αντρές Ινιέστα συνεχίζει να μας τιμά με την παρουσία του στα γήπεδα ακόμα και στη μακρινή Ιαπωνία.

Το ανεξίτηλο μεγαλείο του Ινιέστα δεν ξεθωριάζει ούτε στην Ιαπωνία!

Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια ο Αντρές Ινιέστα αγωνίζεται στο ιαπωνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βίσελ Κόμπε. Όσοι -δικαιολογημένα- δεν παρακολουθούν την πορεία του στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, μπορεί να νομίζουν ότι έχει πάει εκεί για… διακοπές. Πολλοί μεγάλοι παίκτες άλλωστε συνηθίζουν περνάνε τα τελευταία χρόνια της καριέρας τους σε υποβαθμισμένα πρωταθλήματα που τους προσφέρουν «εύκολα» λεφτά. Στην περίπτωση του Ινιέστα όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Αντρές μαγεία και στην Ιαπωνία

Από τότε που ο Ινιέστα άφησε την αγαπημένη του Βαρκελώνη και πήγε στην Ιαπωνία, μόνο τουρίστας δεν είναι. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγε κανείς. Στο διάστημα που βρίσκεται εκεί παίζει ασταμάτητα ποδόσφαιρο. Και όχι απλά παίζει, αλλά είναι και ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος. Αλίμονο. Ο 37χρονος Ισπανός δεν είδε ποτέ τη Βίσελ Κόμπε σαν ένα μέρος πρόωρης συνταξιοδότησης. Αντιμετώπισε αυτή τη νέα πρόκληση της καριέρας του με απόλυτο σεβασμό και επαγγελματισμό.

Δεν πήγε να μοστράρει το όνομά του και το αδιανόητο βιογραφικό του. Πήγε να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο. Να παίξει ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι μετράει μέχρι στιγμής 101 συμμετοχές, με 23 γκολ και 22 ασίστ. Είναι δηλαδή κάτι παραπάνω από κομβικός για την ομάδα του. Η παρουσία του στην εντεκάδα της χρονιάς του ιαπωνικού πρωταθλήματος μόνο τυχαία δεν είναι.

Προφανώς η συγκεκριμένη διάκριση είναι πολύ λιγότερο λαμπερή σε σχέση με τα τεράστια επιτεύγματα που έχει να παρουσιάσει στη μυθική του καριέρα. Παραμένει ωστόσο απόλυτα αντιπροσωπευτική για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Αντρές Ινιέστα. Ενός ανθρώπου που πάντα έδινε ότι είχε και δεν είχε για το παιχνίδι.

Είτε ήταν στα τζούνιορ της Μπαρτσελόνα, είτε στην πρώτη ομάδα των «Μπλαουγκράνα», είτε τώρα στη Βίσελ Κόμπε. Ένας παίκτης που έπαιξε για χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και δεν προκάλεσε ποτέ ούτε μέσα, ούτε έξω από τα γήπεδα. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να τον αντιπαθείς. Βλέπετε ποτέ δεν του άρεσαν τα πολλά λόγια και άφηνε το παιχνίδι του να μιλήσει για αυτόν. Κι όταν γινόταν αυτό το μόνο που μπορούσες να κάνεις είναι να κάτσεις και να θαυμάσεις.

Ένα από τα σπουδαιότερα χαφ στην ιστορία

Για έναν παίκτη της κλάσης του Ινιέστα, το να ξεχωρίσει στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα είναι απλά θέμα κινήτρου. Ακόμα και στα ποδοσφαιρικά γεράματα έχει την ποιότητα να κάνει πλάκα σε εκείνα τα μέρη. Εδώ που τα λέμε αν έχει την όρεξη μπορεί να παίζει μέχρι τα 50. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών της σύγχρονης εποχής.

Αυτός μαζί με τον Τσάβι αποτέλεσαν το καλύτερο δίδυμο χαφ που έχουμε δει ποτέ. Ναι δεν έχουμε πλήρη εικόνα από παλαιότερα χρόνια, αλλά μας μοιάζει απίθανο να έχουν υπάρξει καλύτεροι από αυτούς. Η συζήτηση για το ποιος από τους δύο ήταν καλύτερος ανοίγει συχνά, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κανέναν νόημα. Τσάβι και Ινιέστα ήταν ο ένας συνέχεια του άλλου.

Έπαιζαν ασταμάτητα μαζί για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια σε Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας και υπήρξαν πυλώνες στις τεράστιες επιτυχίες και των δύο. Ο τρόπος παιχνιδιού τους άλλαξε τα δεδομένα στη θέση του κεντρικού χαφ. Δεν υπήρχε τίποτα που να μη μπορούσαν να κάνουν στο χορτάρι. Ο ορισμός των ολοκληρωμένων μέσων.

Και μπορεί ο Τσάβι πλέον να ασχολείται με την προπονητική όμως ο Ινιέστα στα 37 του παραμένει ακριβώς αυτό. Ένα ολοκληρωμένο χαφ. Που κόβει, ράβει, σκοράρει, μοιράζει και κάνε πράγματα που ούτε ο προπονητής του δεν μπορούσε να φανταστεί. Όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ τη θέση. Κι αν κάτι είναι σίγουρο είναι πως μετά την απόσυρση, αποκλείεται να παραμείνει για πολύ μακριά από το ποδόσφαιρο. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ένα μέρος που έχει την πόρτα του πάντα ανοιχτή για εκείνον.

Νομοτελειακή η επιστροφή στην Μπαρτσελόνα

Ναι καλά καταλάβατε τη Μπαρτσελόνα εννοούμε. Βέβαια τώρα που το σκεφτόμαστε λίγο καλύτερα ίσως να μη χρειάζεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να επιστρέψει στους «Μπλαουγκράνα». Στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα κάλλιστα θα μπορούσε να βοηθήσει και ως παίκτης.

Σε κάθε περίπτωση η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι του Ινιέστα. Η ομάδα στην οποία πήγε παιδί και έφυγε θρύλος. Ο ίδιος το δηλώνει ξεκάθαρα. «Δε ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, όμως θέλω πάρα πολύ μια μέρα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα». Με τον Τσάβι να έχει αναλάβει εδώ και λίγες βδομάδες την ομάδα το μυαλό δεν μπορεί παρά να κάνει σκέψεις.

Σκέψεις που θέλουν αυτούς τους δύο μαζί στον πάγκο. Άλλωστε μετά από έξι χρόνια που είναι χώρια, σίγουρα θα έχουν λείψει ο ένας στον άλλο. Είναι πολύ όμορφο για μια ομάδα να την τρέχουν άνθρωποι που αποτελούν ζωντανά σύμβολά της. Βλέπουμε και στην περίπτωση της Μπάγερν Μονάχου πόσο υγεία αποπνέει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Κι αν κάτι χρειάζεται περισσότερο απ’ όλα η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς αυτό. Υγεία. Ανθρώπους που τη νοιάζονται, φιγούρες που εμπνέουν, προσωπικότητες που αντέχουν στα δύσκολα. Ο Αντρές Ινιέστα έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Μέχρι όμως να βρει το δρόμο της επιστροφής θα συνεχίσει να μαγεύει στην Βίσελ Κόμπε και να μας αναγκάζει να ασχολούμαστε -έστω και λίγο- με το ιαπωνικό πρωτάθλημα. Το αξίζει, τέτοιος παικταράς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ