ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Ρεάλ του Αντσελότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν!

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κάρλο Αντσελότι στο τιμόνι, προχώρα στη σεζόν με αξιοθαύμαστη σταθερότητα και κερδίζει το δικαίωμα να κοιτάζει ψηλά.

Η Ρεάλ του Αντσελότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν!

Σε πολλές συζητήσεις για την πτώση του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναφέρονται ως παρόμοιες περιπτώσεις. Μόνο που στην πραγματικότητα οι «Μερένχες» βρίσκονται σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους «Μπλαουγκράνα». Η ομάδα του Αντσελότι δεν βγάζει μάτια, ξέρει όμως να κερδίζει. Και όπως όλοι ξέρουμε αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα για μια ομάδα που θέλει να πετύχει. Έτσι δεν είναι;

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κάτω από το ραντάρ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για όλους τους λόγους. Σωστούς και λάθος. Η ταμπέλα της μεγαλύτερης ομάδας στον πλανήτη είναι μόνιμα κρεμασμένη επάνω της και επηρεάζει τα πάντα στην καθημερινότητά της. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ιδιαιτερότητες της «Βασίλισσας» και πως αυτές μπορούν να διαλύσουν και τις πιο δυνατές προσωπικότητες. Ακόμα και οι κορυφαίες ομάδες, που έχουν συνηθίσει στην πίεση, έχουν ανάγκη από κάποια διαστήματα ηρεμίας.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτά τα διαστήματα είναι εξαιρετικά δυσεύρετα όμως φέτος μοιάζει να βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση. Ηρεμίας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η σεζόν ξεκίνησε με -σχετικά- χαμηλά τη μπάλα. Σε αντίθεση με την υστερία που επικρατούσε στη Μπαρτσελόνα, στη Μαδρίτη όλα κυλούσαν ομαλά. Χωρίς πολύ θόρυβο, χωρίς μεγάλες μεταγραφές και χωρίς όλοι οι προβολείς να πέφτουν πάνω στην ομάδα. Η πρόσληψη του Αντσελότι πέρασε και αυτή στα ψηλά. Ο «Καρλίτο» έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία, όμως ερχόταν μετά από δύο αποτυχημένα περάσματα από Νάπολι και Έβερτον.

Έμοιαζε σαν όλοι να έχουν αποδεχτεί ότι αυτή θα είναι μια μεταβατική σεζόν. Περίεργο αλλά έτσι έγινε. Λίγο καιρό μετά η Ρεάλ Μαδρίτης πάει τρένο σε Ισπανία και Ευρώπη και έχει φιλοδοξίες ανάλογες του ονόματός της. Στην Primera Division φιγουράρει στην πρώτη θέση με απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Έχει μόλις μια ήττα σε 16 παιχνίδια και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Όσο για το Champions League, έχασε μόνο από τη Σέριφ και κέρδισε όλα τα υπόλοιπα ματς. Μαζί και την πρώτη θέση του ομίλου. Συνολικά η ομάδα του Αντσελότι έχει κερδίσει τα 17 από τα 22 παιχνίδια που έχει δώσει, μετρώντας μόλις δύο ήττες. Σε αυτό το διάστημα έχει σκοράρει 51 τέρματα και έχει δεχτεί 17. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μια ομάδα που αν μη τι άλλο λειτουργεί σωστά και τα νούμερα της «φωνάζουν» ότι κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Καρίμ, ο «Βίνι» και τα υπόλοιπα παιδιά

Μπορεί η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης να βασίζεται στην εξαιρετική συνολική της λειτουργία όμως έχει δύο ξεκάθαρους πρωταγωνιστές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Βινίσιους Τζούνιορ. Από τότε που αποχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γάλλος φορ έχει εκτοξεύσει το παιχνίδι του και κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος. Φέτος είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ, κάνοντας όργια όποτε πατάει χορτάρι. Μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ είναι οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες στον πλανήτη.

Ο Μπενζεμά είναι κυριολεκτικά ασταμάτητης. Τα 17 γκολ και οι 8 ασίστ που μετράει σε 20 ματς φέτος, είναι νούμερα ενός πραγματικά ελίτ σέντερ φορ. Ο Μπενζεμά έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πόσο ποιοτικός είναι, όμως φέτος βρίσκεται σε τροχιά που σπάει κοντέρ. Τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει ποτέ σε μια χρονιά με τη φανέλα της «Βασίλισσας» είναι τα 32 της σεζόν 2011/12. Με τους ρυθμούς που πυροβολεί φέτος μοιάζει αδύνατο να μην ξεπεράσει αυτό το νούμερο.

Ο 34χρονος φορ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας και ο απόλυτος ηγέτης. Κι αν με την απόδοση του Μπενζεμά δεν ξαφνιαστήκαμε ιδιαίτερα, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Βινίσιους. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος είναι φέτος ο παίκτης που όλοι ονειρεύτηκαν όταν τον αγόραζαν το 2018. Φαίνεται πως επιτέλους βρήκε τον τρόπο να δώσει ουσία στο πλούσιο ταλέντο του και είναι πραγματικά απολαυστικός. Με 12 γκολ και 7 ασίστ σε 22 συμμετοχές έχει ήδη διαλύσει τις επιδόσεις των προηγούμενων ετών και βιώνει ξεκάθαρα χρονιά απογείωσης.

Στο πρόσωπό του η Ρεάλ βρίσκει ακόμα ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο Βινίσιους έχει την κλάση να κρίνει παιχνίδια και αποτελεί τη μεγάλη εσωτερική μεταγραφή της ομάδας για τη φετινή σεζόν. Από εκεί και πέρα η τριάδα των Κρος-Μόντριτς-Καζεμίρο λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, ενώ ο Μιλιτάο κερδίζει το στοίχημα και εξελίσσεται σε σημαντικό παίκτη για την ομάδα. Μαζί με τον Αλάμπα έχουν φτιάξει ένα εξαιρετικό δίδυμο, μπροστά από τον σταθερά καλό Κουρτουά.

Έργο Αντσελότι

Βέβαια τα περισσότερα εύσημα για τη μέχρι στιγμής εικόνα και πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να δοθούν στον Κάρλο Αντσελότι. Αυτός είναι που το καλοκαίρι πήρε ένα σύνολο το οποίο χαρακτηριζόταν από πολλούς ως κορεσμένο και το έχει εντός όλων των στόχων. Μπορεί το κρίσιμο κομμάτι της σεζόν να βρίσκεται μπροστά μας, όμως η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ πείθει. Όχι επειδή παίζει μπαλάρα, αλλά επειδή δείχνει να έχει τον χαρακτήρα και τη σοβαρότητα για να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε αποστολή. Στην Ισπανία μοιάζει να μην έχει αντίπαλο και μάλλον έτσι είναι.

Με τη Μπαρτσελόνα σε τραγική κατάσταση και την Ατλέτικο να έχει εύκολη τη γκέλα, δεν υπάρχει κάποιος που να την απειλεί πραγματικά. Αν μάλιστα κερδίσει και τους «Ροχιμπλάνκος» στο επερχόμενο ντέρμπι του «Μπερναμπέου» θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον τίτλο. Στην Ευρώπη θα μπει από ευνοϊκή θέση στην κλήρωση των νοκ άουτ και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Αν οι κληρώσεις την ευνοήσουν μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στη διοργάνωση. Στην τελική πόσες ομάδες είναι καλύτερες από εκείνη αυτή τη στιγμή; Η Σίτι, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν Μονάχου.

Αλλά ακόμα και σε μια διασταύρωση με αυτές η Ρεάλ δεν είναι χαμένη από χέρι. Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και να αποκλείσει κάθε αντίπαλο. Φαίνεται πως περιπέτειες τύπου Νάπολι και Έβερτον δεν ταιριάζουν στον Κάρλο Αντσελότι. Έναν προπονητή που είχε μάθει εδώ και χρόνια να δουλεύει -και να πετυχαίνει- στο κορυφαίο επίπεδο. Διαπιστώνουμε πως στον πάγκο μιας τόσο μεγάλης ομάδας νιώθει σαφώς πιο άνετα.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια κίνηση που δεν προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό να αποδειχτεί τελικά χρυσάφι για τη «Βασίλισσα». Ο Ιταλός ξέρει τον τρόπο να οδηγεί τις ομάδες του σε επιτυχίες. Κι αν τα καταφέρει φέτος, η επόμενη σεζόν θα επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για εκείνον. Βλέπετε το ερχόμενο καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μεγάλα πλάνα στο μεταγραφικό παζάρι. Θα μιλήσουμε και για αυτά όταν έρθει η ώρα τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ