ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

«Στοπ» της Μπόχουμ στην… αυτοκτονική Ντόρτμουντ! (vid)

Η Ντόρτμουντ έχασε ένα κάρο ευκαιρίες στην έδρα της Μπόχουμ και οριακά κατάφερε να σώσει την ισοπαλία (1-1) μένοντας πλέον στο -6 από την Μπάγερν Μονάχου.

«Στοπ» της Μπόχουμ στην… αυτοκτονική Ντόρτμουντ! (vid)

Μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στο ντέρμπι κορυφής, άπαντες περίμεναν πως η Ντόρτμουντ θα βγάλει αντίδραση κόντρα στην έδρα της Μπόχουμ. Κάτι που έγινε εν μέρει, αφού οι Βεστφαλοί ναι μεν έπαιξαν μονότερμα τους γηπεδούχους, αλλά η αστοχία τους σε συνδυασμό με το λάθος-πέναλτι του Κόμπελ, τους έκανε να σώσουν οριακά την ισοπαλία (1-1), δίνοντας «δώρο» στην Μπάγερν Μονάχου (στο +6 από την Ντόρτμουντ πλέον).

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μονότερμα η Ντόρτμουντ, αλλά… γκολ η Μπόχουμ

Η Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ρίμαν στο πρώτο τέταρτο. Στην πρώτη της καλή στιγμή στο 18′, έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Χάαλαντ γύρισε ωραία για τον Μπέλιγχαμ, αλλά ο Ρίμαν τον νίκησε στα τετ-α-τετ. Μάλιστα, ο Γερμανός τερματοφύλακας σταμάτησε και το σουτ του Ρόις από την περιοχή δύο λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 28′ πλησίασαν ξανά στο γκολ. Ο Χάαλαντ βρήκε χώρο στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Ρίμαν έδιωξε και πάλι.

Από εκεί και πέρα η Μπόχουμ κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό και ξεκίνησε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Κάτι που στο 40′ της βγήκε σε καλό. Ο Άντουι-Αντζέι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Κόμπελ να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής έδωσε άμεσα το πέναλτι και ο Πόλτερ που ανέλαβε την ευθύνη ευστόχησε για το 1-0! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να προηγούνται της Ντόρτμουντ με 1-0.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Ντόρτμουντ

Ο Μπραντ έσωσε τα προσχήματα

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 46′ οι παίκτες του Μάρκο Ρόζε κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα, o Βολφ γύρισε για τον Σουλτς, που πλάσαρε με τον Λάιτς να διώχνει πάνω στη γραμμή. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Ρίμαν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ρόις, αποσοβώντας την ισοφάριση. Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν τεράστια και στο 52′ η κεφαλιά του Ζαγκαντού από κόρνερ του Ρόις πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 62′ από εκτέλεση κόρνερ ο Μενιέ πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σοάρες να διώχνει ακριβώς πάνω στη γραμμή. Η Ντόρτμουντ συνέχισε να πιέζει, αλλά χρειάστηκε να φτάσει στο 82′ για να απειλήσει ξανά. Από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Μπέλιγχαμ, που σούταρε με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Χάαλαντ κράτησε την μπάλα ωραία μέσα στην περιοχή και γύρισε για τον Μπραντ, που  με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1! Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή.

Με το βαθμό αυτό η Ντόρτμουντ έφτασε τους 31 σε 15 αγωνιστικές, όντας ακόμη δεύτερη στην Bundesliga, αλλά στο -6 από την Μπάγερν Μονάχου. Από την άλλη η Μπόχουμ έφτασε τους 20 βαθμούς σε 15 ματς και βρίσκεται στην δέκατη θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπόχουμ (Τόμας Ράις): Ρίμαν, Σταφυλίδης (96′ Μπέλα-Κότσαπ), Μάσοβιτς, Λάιτς, Σοάρες, Πάντοβιτς (80′ Τέσε), Λοσίλα, Ρεζμπετσάι, Άντουι-Αντζέι (80′ Γκαμπόα), Χόλτμαν (68′ Μπόκχορν), Πόλτερ (68′ Γκανβούλα).

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ζαγκαντού, Σουλτς, Τσαν, Νταχούντ (68′ Αζάρ), Μπέλιγχαμ, Βολφ (68′ Μπραντ), Ρόις, Χάαλαντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ