ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Blog Άρσεναλ: Η έλλειψη ηγεσίας είναι μια από τις πολλές αιτίες της πτώσης…

Τα τερτίπια του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην Άρσεναλ έφεραν την καθαίρεση του από την αρχηγία, συνεχίζοντας το κενό ηγεσίας στο Λονδίνο.

Blog Άρσεναλ: Η έλλειψη ηγεσίας είναι μια από τις πολλές αιτίες της πτώσης…

Αρχηγός για μια ομάδα δεν είναι απαραίτητα αυτός που κερδίζει παιχνίδια χάρη στην ικανότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίως, είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για την ομάδα. Κάτι που δυστυχώς για την Άρσεναλ, ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει.

Έχει ξεχάσει πως είναι να έχει ηγέτη η Άρσεναλ

Ένα μεγάλο κενό ηγεσίας είναι αυτό που διακρίνουμε στην Άρσεναλ τις τελευταίες σεζόν. Σχεδόν σε τρομακτικό βαθμό, οι επιλογές αρχηγού στους «κανονιέρηδες» ήταν χειρότερες η μία μετά την άλλη. Η τρύπα άνοιξε με τον Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος αποφάσισε να παρατήσει σύξυλη την ομάδα το 2019. Στη συνέχεια ακολούθησε το σύντομο αλλά καταστροφικό πέρασμα του Γκρανίτ Τζάκα, ο οποίος άντεξε μόλις μερικές εβδομάδες. Ο Ελβετός έχασε πολύ γρήγορα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς δεν έδειξε ποτέ την απαραίτητη σοβαρότητα του ρόλου του. Ίσα-ίσα, φρόντισε να δείξει πολύ γρήγορα το ότι ήταν ο πλέον αναρμόδιος να αναλάβει.

Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα, ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν αυτός που πήρε τη μεγάλη ευθύνη του αρχηγού. Οι εμφανίσεις του επιθετικού από τη Γκαμπόν ήταν πραγματικά απίστευτες, με πολλούς να θεωρούν πως επιτέλους υπήρξε ο παίκτης-παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η κατάκτηση του FA Cup και του Community Shield, τα οποία σχεδόν μόνος του κατέκτησε ο Όμπα. Κάτι που τον έκανε τον πιο δημοφιλή παίκτη στα αποδυτήρια και έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας.

«Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν έπρεπε να γίνει αρχηγός»

Ωστόσο, κάπου εκεί η προσπάθεια του Γκαμπονέζου ξεκίνησε να πέφτει. Κλείνοντας το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του συλλόγου το καλοκαίρι του 2020, ο Ομπαμεγιάνγκ σταμάτησε να δείχνει το πρόσωπο που όλοι είχαν μάθει. Οι εμφανίσεις του έγιναν μέτριες και στη συνέχεια απλά ανεκτές από τους φιλάθλους της Άρσεναλ. Όποτε υπήρχε γκρίνια στο πρόσωπό του, αυτός δεν θα αντιδρούσε όπως έπρεπε: με δουλειά. Αντίθετα, θα έδειχνε αδιαφορία και γενικά πως δεν πιάνει τον παλμό της κατάστασης.

Αυτό για έναν σύλλογο γεμάτο νέους παίκτες όπως η Άρσεναλ είναι ο εφιάλτης ενός προπονητή. Όταν βλέπεις τον αρχηγό σου να είναι αδιάφορος, είναι αδύνατο να μείνεις εσύ προσηλωμένος. «Δεν έπρεπε ποτέ να γίνει αρχηγός της Άρσεναλ» ανέφερε λίγες μέρες πριν την καθαίρεση του Ομπαμεγιάνγκ από αρχηγός ο Πολ Μέρσον. «Καταλαβαίνω τη λογική, όμως δεν κατάφερε να εκπληρώσει αυτό το ρόλο ποτέ».

Άλλωστε, τα… σημαιάκια φαινόντουσαν από τις ημέρες του στη Ντόρτμουντ. Στη Βεστφαλία ο Ομπα έχτισε ένα όνομα, ως «κανόνι» των ευρωπαϊκών γηπέδων. Όταν όμως η Άρσεναλ έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του, το άσχημο πρόσωπο του Γκαμπονέζου φάνηκε πολύ γρήγορα. Αδιαφορία για προπονήσεις, μέχρι να γίνει το δικό του. Μπορεί οι μαγικές εμφανίσεις την πρώτη μιάμιση σεζόν να έκαναν πολλούς να ξεχάσουν αυτά τα παραπτώματα, όμως τελικά βγήκαν ξανά στην επιφάνεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ