ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

ΕΠΙΣΗΜΟ: H UEFA απέκλεισε την Τότεναμ από το Conference League

Η Τότεναμ αποκλείστηκε και επισήμως από το Europa Conference League, επειδή δεν κατάφερε να κατέβει στο παιχνίδι με τη Ρεν λόγω COVID.

ΕΠΙΣΗΜΟ: H UEFA απέκλεισε την Τότεναμ από το Conference League

Ένα ξέσπασμα κρουσμάτων COVID στην Τότεναμ ανέβαλε το ματς τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Ρεν στις 9 Δεκεμβρίου. Οι Σπερς χρειάζονταν μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση μετά τις ντροπιαστικές ήττες από τη Φίτεσε και τη Μούρα.

Η UEFA έχει προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι δε θα επαναπρογραμματιστεί η αναμέτρηση και σήμερα επισημοποιήθηκε ότι η Τότεναμ εγκατέλειψε το παιχνίδι. Έτσι, η Ρεν πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά κερδίζοντας με 3-0 και αποκλείοντας τους «πετεινούς» από τη διοργάνωσης.

Η Τότεναμ είχε προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της επικαλούμενη υγειονομικούς λόγους. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να κατεβάσει ομάδα, καθώς 8 παίκτες και 5 άτομα του επιτελείου διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό 24 ώρες πριν το ματς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ξέσπασμα κρουσμάτων οδήγησε στην αναβολή του ματς της Μπράιτον με την Τότεναμ στις 12 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η UEFA, αποφάσισε ότι η Τότεναμ έδρασε έναντια στους κανονισμούς της διοργάνωσης, που αναφέρουν ότι μία ομάδα μπορεί να αγωνιστεί, αν έχει διαθέσιμους 13 παίκτες και έναν γκολκίπερ.

Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA

Σε δήλωση της UEFA ανέφερε: «Μετά από αρκετά θετικά κρούσματα COVID-19 που εντοπίστηκαν από παίκτες και προσωπικό της Τότεναμ, ο αγώνας της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League 2021/22 μεταξύ της Tότεναμ και της Ρεν που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στο Λονδίνο δεν μπόρεσε να παιχτεί.

Το θέμα υποβλήθηκε στο όργανο ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας της UEFA, προκειμένου να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με το Παράρτημα J του Κανονισμού του UEFA Europa Conference League (Σεζόν 2021/22).

«Με βάση το Άρθρο 30 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA και δεδομένων των επειγουσών συνθηκών του θέματος, ο ad-hoc πρόεδρος του οργάνου ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχικού οργάνου παρέπεμψε την υπόθεση στο όργανο προσφυγών».

Ο Πρόεδρος του Οργάνου Εφέσεων της UEFA έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Ο αγώνας της φάσης των ομίλων του Uefa Europa Conference League 2021/22 μεταξύ της Tότεναμ και της εγκαταλείφθηκε από την Τότεναμ. Επομένως θεωρείται ότι έχασε τον αγώνα με 0-3 σύμφωνα με το Παράρτημα J.3.1 των Κανονισμών του Uefa Europa Conference League (Σεζόν 2021/22).»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ